Gitaar leren spelen
arrow_drop_up arrow_drop_down
19 februari 2012 

Gitaar leren spelen

Gitaar leren spelen wil je op een dag leren…. Maar voordat je een redelijke gitarist bent ben je zeker een aantal maanden verder. Tevens komen er een aantal vragen aan de orde. Iedereen die beweert dat je binnen 1 maand kan gitaar leren spelen, heeft het in mijn ogen fout!

Welke gitaar is een geschikte beginnersgitaar, wat voor snaren moeten erop, welke gitaarhoes moet je hebben, wat voor plectrum is goed en op welke manier ga je gitaar leren spelen? Voor een beginnende gitarist die wil gitaar leren spelen heb ik een 4 stappenplan gemaakt om de eerste keuzes goed te maken. En je weet… een goed begin is het halve werk!

Gitaar leren spelen – Stap 1

Super dat je ervoor gekozen hebt om te gaan gitaar leren spelen. Uiteraard is nu de eerste stap een gitaar aanschaffen. Dit kan in verschillende prijsklassen, maar zolang je nog niet zeker weet of je een virtuoos bent, of dat je uberhaubt niet weet of je gitaar spelen wel leuk gaat vinden, adviseer ik je een gitaar te kopen tussen die € 100,= en € 200,= maximaal. Ook zou ik altijd kiezen voor een Western gitaar en dus niet een Spaanse / klassieke gitaar.

Gitaar leren spelen – Stap 2

Je hebt een gitaar, maar moet hem uiteraard ook beschermen als je hem naar buiten meeneemt. De goedkoopste optie is het aanschaffen van een gitaarhoes. Een duurdere variant is het aanschaffen van een gitaarkoffer. Het woord zegt het al… de koffer is een stuk steviger en robuuster dan de hoes. Voor een gitaar van onder de € 200,= zou ik eerder voor een duurdere hoes kiezen dan voor een goedkopere koffer. De keuze is aan jou.

Gitaar leren spelen – Stap 3

Je hebt nog wat kleinwaar nodig. Een gitaarstandaard, een aantal plectrum, een capo en een stemapparaat zorgen voor het totaalplaatje. Het is altijd handig om een extra setje snaren bij je te hebben. Niets is irritanter dan dat je snaar breekt en je geen vervangende snaar bij je hebt.

Gitaar leren spelen – Stap 4

Kies een goede leraar uit. Ik zou altijd kiezen voor die methode die bij jou past. De 4 opties die je hebt zijn privéles, online gitaarles, een muziekschool en het jezelf aanleren. Ik zou optie 4 persoonlijk echt afraden!

 

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies