Page content

Gitaarhoes / gitaarkoffer

Als je een mooie gitaar hebt is het natuurlijk erg belangrijk dat je hem ook mooi laat!
Dit kan je doen om vanaf het begin een gitaarhoes of een gitaarkoffer aan te schaffen.
Vooral bij vervoer is er niets ergers, als je gitaar niet goed beschermd is en hierdoor dus onnodige schade oploopt.

Een eigen ervaring

Jaren geleden fietste ik met mijn elektrische gitaar naar de studio toe. Ik had een Ibanez stratocaster look-a-like, waar ik reuze trots op was. Die zat in een stevige koffer. Hoe blondT ik toen was… ik had het gitaarhandvat aan mijn stuur gedaan, zodat ik de koffer zelf niet dat hele eind hoefde te tillen.

Enkele honderden meters voor de studio bonkte ik een stoepje op. Hoe stom kon ik zijn… de koffer brak van het handvat af en viel met daarin mijn gitaar met een smak op de grond. Auw! Schade? De gitaar had niets en de koffer deed zijn werk! Stel dat er een hoes om mijn gitaar had gezeten…

Een koffer is uiteraard duurder dan een hoes, maar er zijn wel degelijk verschillen in type koffers en hoezen.

Gitaarhoes

Mijn eerste gitaar was een gitaar van het merk Vintage en koste destijds iets van 200 gulden.
Ik kreeg hier een simpele leren hoes bij met aan de voorkant een rits, waar ik accessoires in kon doen. Denk hierbij aan gitaar snaren, plectrum, stemapparaat en uitgewerkte tablatuur. De gitaar heb ik nog steeds (je eerste gitaar doe je natuurlijk nooit weg), maar in die tijd heb ik wel 3 hoezen versleten.
Conclusie? Goedkoop is duurkoop! Een simpele gitaarhoes heb je al voor minder dan € 20,00 en een betere kost al snel € 50.

Gitaarkoffer

Bij zowel duurdere akoestische, als elektrische gitaren adviseer ik altijd een koffer te kopen. Zeker als je gitaar veel vervoerd wordt. Tegelijkertijd is het vaak standaard zo, dat er een goede koffer bij een duurdere gitaar zit.

Mocht dit niet het geval zijn dan heb je al een koffer vanaf:

Belangrijke tip!

Koop nooit een koffer voordat je zeker weet dat de gitaar, die erin moet ook echt past! Dus altijd je gitaar meenemen en ter plekke passen.
Succes!

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

  Comment Section

  2 reacties op “Gitaarhoes / gitaarkoffer


  Door Nick op 12 juni 2017

  Een goeie koffer is belangrijk. Bij elk beroep hoort een andere voorkeur. Iemand in de bouw heeft de voorkeur voor een HPRC case. Terwijl een gitarist normaliter een combinatie nodig heeft van prijs, kwaliteit, grootte en esthetiek.


  Door Koen Snoek op 12 juni 2017

  Helemaal eens Nick!
  Wat voor koffer heb jij voor je gitaar?
  Gr,
  Koen

  Plaats een reactie


  *