arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat is een security lock?


Een security lock is een veiligheidssysteem voor jouw gitaar. Het wordt soms ook strap lock genoemd. Ik adviseer ze aan elke gitarist die regelmatig optreedt en/of een duurdere gitaar heeft.

De security lock bestaat uit twee delen.

Het eerste deel bevestig je aan je gitaarband (guitarstrap) en het andere deel vervang je met de huidige bandknop. Let op: bewaar altijd je originele bandknop!!! Als je ooit je gitaar wilt verkopen, dan zou een potentiële koper hierover kunnen vallen. Het kan ook zo zijn dat je later gewoon de security locks op een andere gitaar wilt plaatsen.

Tip: als je zelf een tweedehands gitaar wilt kopen, vraag dan of alles origineel is

Waarom zou je een security lock willen gebruiken?

De reden is puur veiligheid! Zonder een locking systeem kan de gitaarband losgaan van je gitaar en valt dan op de grond, auw! Hierdoor kan je blijvende gitaarschade aan je dure gitaar oplopen. Dat wil je toch niet?

Je hoeft hiervoor niet alleen in een energieke rockband te zitten om dit te ervaren. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dit kan gebeuren. Het was met mijn eerste gitaar. Gelukkig was het geen dure gitaar, maar je wilt altijd liever krassen/schade aan je gitaar voorkomen, nietwaar?!

Toen dit gebeurde was ik 15 jaar en toen was 500 gulden (voorloper euro’s) heel wat geld voor mij. Met een security look systeem, kan je dus verzekerder “rocken” op het podium, zonder dat je je gitaar beschadigt.

Extra tip: Let er wel op dat er géén ijzer deeltje van je riemgesp tegen de achterkant van je gitaar schaaft. Dit is vaak een vergeten “schademaker”.Daarnaast is het handig als je op al je gitaren hetzelfde security systeem hebt. Why? Stel dat je draadloos speelt (dus een zender op je gitaarband hebt geklemd), dan kan je na het liedje snel de gitaar loskoppelen en de volgende gitaar weer koppelen aan hetzelfde systeem! Dat is dus ook superhandig!

Zelf had ik altijd security locks van het merk Schaller.
Een setje kost ongeveer € 20,00 a € 25,00 per stuk.

Klik hier voor een selectie van wat security locks systemen.

Welk systeem gebruik jij?
Reactie plaatsen
Wij gebruiken cookies