Een compact stemapparaat voor je gitaar
Gitaartips
Koen Snoek
Gitaartips
1 min
13

Een compact stemapparaat voor je gitaar

1 min
13

Stemapparaat voor je gitaar nodig??? Doe maar wel! Eigenlijk adviseer ik altijd een stemapparaat met 2 functies in een. Zowel een stemfunctie en een metronoom. Toch zijn er situaties waarbij je een kleine krachtpatser nodig hebt die jou helpt met het stemmen van jouw gitaar! Denk hierbij aan vervelende achtergrondgeluiden. “Kan iedereen even stil zijn, ik probeer mijn gitaar te stemmen, pfff”.

Een stemapparaat is erg handig om te hebben

Van valse gitaren raak ik ontstemt en als het goed is jij inmiddels ook 😉 Als je net begonnen bent met gitaar leren spelen, dan komt er veel informatie op je af, waaronder je gitaar stemmen en ritme via een metronoom. Dit zijn ook hele belangrijke punten, maar als je inmiddels wat verder bent in je gitaar ontwikkeling, dan is het kleine stemapparaat in de video hieronder een accessoire die mag ontbreken. Voor het gemak schets ik 2 profielen voor je:

  • Beginnende gitarist, moeite met ritme en gitaar stemmen (kies de BOSS TU30)
  • De gevorderde beginner die vaker buiten speelt en last heeft van “ruis” (kies de mini tuner die ik vermeld in de video)

Jij weet welke gitarist je bent… eerlijk zijn he 😉

Stemapparaat Korg

In mijn vorige blog had ik het over een ontbrekend 2e knop waardoor ik geen gitaarband aan mijn akoestische gitaar kon bevestigen. Dit probleem had ik ook met gitaar stemmen tijdens vervelende bijgeluiden. Nu ik de oplossing heb, deel ik hieronder de directe link naar de Korg. Doe er je voordoel mee!

Korg clip tuner - stemapparaat

De voordelen op een rijtje

  • Klein en nauwkeurig
  • 180 draaibaar display
  • Zeer goedkoop
  • Laat zich niet beïnvloeden door achtergrondgeluiden
  • Is voor zowel de akoestische als de elektrische gitaar

De elektrische gitaar kan je trouwens stemmen zonder hem te versterken. Je clipt de Korg op de kok van je gitaar en je kunt stemmen!
Een laatste tip… bestel direct een “extra” batterijtje mee! Je zou maar zonder zitten 🙂
Volgens de verpakking is de levensduur van 1 batterijtje 17 uur.

Reacties
Categorieën