Ik mis een 2e knop om mijn gitaarband aan te bevestigen
22 mei 2014 
1 min. leestijd

Ik mis een 2e knop om mijn gitaarband aan te bevestigen

Gitaarband of gitaarriem geeft jou de mogelijkheid om als gitarist staand gitaar te spelen. Uiteraard staan zowat alle gitaristen tijdens een live optreden. Maar stel nu dat jij een akoestische gitaar met 1 bevestigingsknop hebt (net zoals ik), wat is dan de oplossing om toch staand te kunnen spelen? Bekijk snel de video met mijn bevindingen.

Een gitaarband is erg handig om te hebben

Ik heb in het verleden veel opgetreden en ben dit binnenkort weer van plan. Nu wil ik in mijn akoestische gitaar geen gat boren voor een 2e bevestigingsknop. Ik vind dat je nooit in hout moet gaan boren en wil mijn gitaar op dat punt “origineel” houden. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar het antwoord op de volgende 2 vragen:

  • Hoe kan ik mijn gitaar origineel houden, maar toch een gitaarband hebben?
  • Hoe kan ik de gitaarband snel omdoen en afhalen? (Dit in verband met bijvoorbeeld een live optreden)

De ontbrekende 2e knop doet zich trouwens vooral voor bij akoestische gitaren.

Gitaarband kliksysteem van Planet Waves

Het Planet Waves kliksysteem gaf mij de oplossing waar ik al een tijdje naar op zoek was. Mocht jij met hetzelfde probleem zitten, dan weet je nu de oplossing 🙂 Hieronder heb ik 2 directe links naar de “gadgets” gemaakt. Doe er je voordoel mee!

Gitaarband kliksysteem van Planet Waves Gitaarband Levys Leather mss3
Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Joan van Beelen
Door

Joan van Beelen

op 29 Jun 2014

Heel handig! Ik mis alle knoppen...lol. Groetjes Joan

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 29 Jun 2014

Haha, ik moet om je lachen Joan! Welke gitaar heb je? Merk en type? @ nieuwsgierig Gr, Koen

Joan van Beelen
Door

Joan van Beelen

op 29 Jun 2014

Ik heb altijd iets geloof ik; past wel bij me. ik heb een Gomes VsB Vintage Sunburst. Groetjes Joan

Koen Snoek
Lotte van Driel
Door

Lotte van Driel

op 09 May 2016

En wat vind je van de Squier SA-105? Groet, Lotte

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 10 May 2016

Hoi Lotte, Dat is een prima gitaar voor zijn geld! Gr, Koen

Evert
Door

Evert

op 13 Apr 2018

Er bestaan ook banden die in het klankgat haken. Misschien iets minder handig maar een vriend van mij heeft er jaren 1 gebruikt tijdens zijn optredens.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 24 May 2018

Hoi Evert, Dit klopt inderdaad! Persoonlijk ben ik bang dat je hiermee de gitaar beschadigt. Gr, Koen

Joan van Beelen
Door

Joan van Beelen

op 30 Jun 2014

Dank je wel Koen, ik ga met je opmerking aan de slag. Groetjes Joan

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 01 Jul 2014

Hoi Joan, Helemaal top! Indien hulp nodig.. je weet me te vinden :-) Gr, Koen

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 17 Feb 2015

Sinds twee weken heb ik ook een gitaarband voor mijn western gitaar. Ik vond dat die twee knoppen op mijn gitaar er niet voor niets zaten, dus werd het tijd dat daar een band aan vast kwam te zitten. Maar ik kan iedereen aanraden om een gitaarband te nemen, want dan kun je staand spelen. Dit alleen al geeft een heel apart gevoel. Dan kom je er ook achter dat je op gevoel de akkoorden moet kunnen pakken. Dus weer een nieuwe leer proces.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 23 Feb 2015

Gitaar spelen als je staat is inderdaad weer een nieuwe uitdaging. Het gevoel is anders en je kunt slechter "spieken". Het kan zijn dat je je pols iets anders gaat houden. Waak ervoor dat je niet forceert. Gr, Koen

Vincent
Door

Vincent

op 07 Jun 2016

Hoi, Ik heb een oude spaanse gitaar op de kop weten te tikken. Hij klinkt werkelijk prachtig, geweldige soepele hals en is (zover ik kan zien horen en voelen) volledig van hout. Kwa merk en model staat er alleen ''custom made guitars finest, g62', kon er helaas niks over vinden op het internet. 1 probleem! hij heeft geen gitaarknoppen... Gaat het tenkoste van het geluid als ik dit erin laat zetten? groet Vincent

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 14 Jun 2016

Hoi Vincent, Dit gaat niet ten koste van het geluid hoor. Zelf ben ik nooit zo van het aanbrengen van gaten in mijn gitaar boren. Wellicht anders alleen 1 knopje laten aanbrengen in de klankkast en die andere met het riempje zoals hierboven beschreven. Ook door een erkend iemand laten doen! Gr, Koen

Anne
Door

Anne

op 02 Feb 2017

Hallo Koen, Wat nou als je helemaal geen knop op je gitaar hebt zitten en wel graag staand wilt gaan spelen? Ik heb een Spaanse gitaar... Groeten, Anne

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 16 Feb 2017

Hoi Anne, Zoek eens op -> Levys Leathers M20 <- dit is een gitaarband die je om je nek heen doen en bevestigt aan je klankgat. Speciaal voor "geen gitaarknoppen" Gr, Koen

Sandra van den Akker
Door

Sandra van den Akker

op 10 May 2020

Wat een geweldige tip! Ik heb dit aangeschaft voor mijn reisgitaar, omdat ik daar aan 1 kant een knop mis. Maar met dit hulpstuk heb ik mijn gitaar veel steviger vast als ik staand speel. Superfijn! Ik gebruik ‘m nu dus ook voor mijn standaard gitaar. Thanks!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 11 May 2020

Hoi Sandra, Goed te lezen! Ja het is een zeer aangenaam hulpstuk. Ik kan ook niet meer zonder ;-) Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?