Optredens
Koen Snoek
Optredens
2 min
16

Wanneer is jouw eerste gitaar optreden?

2 min
16

Gitaar optreden.. het is erg leuk om gitaar te leren spelen, maar hoe leuk zou het zijn om jouw gitaarspel te laten horen aan familie, vrienden en kennissen kortom… wanneer is jouw eerste gitaar optreden?

Wellicht speel je nog maar net, of ben je van plan een bandje op te starten, of wil je lekker zelfstandig gitaar kunnen spelen? Je begint nooit doelloos met gitaar leren spelen, lijkt me. Nadat je wat liedjes kunt spelen, mag je best wel eens je gitaar in een gezelschap erbij pakken en de sfeermaker zijn :-).

Mijn eerste gitaar optreden

Ik herinner mijn eerste gitaar optreden op 14 juni 1992 nog erg goed! Ik had een buurjongen die keyboard speelde en zijn zus speelde saxofoon. We woonden in een buurt met veel jeugd waar alle huizen grensden aan een grasveld, een echt meetingpoint. Op een zomerse dag besloten we in de achtertuin van mijn ouderlijk huis te spelen.

Gitaar optreden

Ik speelde op mijn elektrische Ibanez gitaar (Stratocaster-look) en zij op hun instrumenten. Het was best spannend, want we hadden hier totaal geen ervaring mee.

Het samenspel in de tuin was echt een spontane actie van ons. Voordat we het wisten zat de tuin vol met buurtkinderen. Toentertijd speelden we liedjes van Queen en Dire Straits na.

Een paar weken ervoor had ik een live concert van de Dire Straits opgenomen. Er zat bij het nummer “Sultans of Swing” een mega saxofoon-solo die mijn buurmeisje ook tijdens deze dag speelde.

Het leuke was dat we ongemerkt de fans van het eerste uur hiermee creëerden.

Zie hier 2 foto’s (uit de oude doos), van die dag.

Optreden Rocks!

Die dag smaakte voor ons alle drie naar meer en wat was het leuk! Bekende mensen die een applaus gaven en er waren vele blije gezichten. Er werd zelfs meegezongen :-)!

Dit was mijn eerste gitaar optreden met publiek

Later werd onze 3-manformatie uitgebreid met een drummer, een 2e gitarist en 2 zangeressen. Na dat ene optreden volgden er meer. Het waren geen grote optredens, maar voor ons al mooie stappen in de goede richting in.

Met die 2e gitarist heb ik veel op leuke avonden gespeeld en zongen we met zo’n 30 man alle liedjes mee. Er is ook wel eens een kampvuur geweest.

Een mooi voorbeeld van lef!

Jan, een cursist van mij, heeft onlangs zijn eerste echte gitaar optreden gehad. In het geheim heeft hij thuis zichzelf het liedje “Hoe” aangeleerd, dus niet via een online gitaarles van mij. Zijn vrouw werd 40 en telkens als zij weg was ging hij weer verder met het leren van het liedje. In 3 weken is het hem gelukt, wellicht niet helemaal perfect, maar het gaat om de durf, de ervaring en het plezier. Jan als persoon heeft veel humor, dus ik zou de video echt afkijken. Hieronder zie je zijn leuke optreden.

Uiteraard ben ik zeer benieuwd wanneer jij voor het eerst gaat optreden of hoe jou eerste optreden was?

Deel je verhaal hieronder en vergeet de boodschap van deze video niet… OPTREDEN??? GEWOON DOEN!!!!

Reacties
Categorieën