Gitaarles via online gitaarles

Online gitaarles is erg populair. Lekker makkelijk vanuit je eigen huis achter je favoriete device op het tijdstip wat jij wilt. Wat maakt het nu zo populair en waarom zou het bij jou passen?

Welke online gitaarles vormen zijn er?

Er zijn doorgaans niet heel veel online gitaarles vormen. Wat er wel is zijn meerdere online gitaarleraren en YouTube. De vele online gitaarleraren koppel ik wel aan leraren in het buitenland (Engels of anders). In Nederland is het aanbod niet heel groot. Ook zijn er privé leraren en enkele muziekscholen die online gitaarles via bijvoorbeeld Skype sessies geven. De mogelijkheden zijn ongekend. Wat ik vooral belangrijk vind is dat jij kiest voor de lesmethode die het beste bij jou past. Daarbij moet je natuurlijk wel een klik hebben met jouw online gitaarleraar. Hij of zij moet jou de basis leren en ingaan op de gitaarbehoefte die jij hebt.

Waarom zou je online gitaarles gaan volgen?

Stel je eens voor: je woont in het buitenland en beheerst die taal niet (goed), maar je wilt wel gitaar leren spelen. Dan is het toch hinderlijk dat je die droom niet kunt waarmaken? Zo heb ik meerdere naar het buitenland geëmigreerde cursisten die alsnog via de vertrouwde Nederlandse taal gitaar leren spelen.

Ook zijn er de mensen die gitaarles willen volgen, maar waarbij de dichtstbijzijnde gitaarleraar of muziekschool op vele kilometers afstand ligt. Ook voor die mensen zou online gitaarles ideaal zijn.

Wat ik ook vaak te horen krijg is dat cursisten niet in staat zijn om elke week op een vast tijdstip naar gitaarles te kunnen gaan. Dit vanwege wisselende werkroosters, een druk gezinsleven of andere redenen. Soms hoor ik van cursisten dat ze vanaf hun pension pas zijn gestart met hun gitaardroom. Of wanneer hun kinderen net het huis uit zijn. Ze komen als ze eenmaal gestart zijn er vaak achter dat ze dit veel eerder hadden moeten doen. Gitaar leren spelen kost in mijn ogen slechts 15 minuten per dag. Dus... niet wachten en gun jezelf deze fijne hobby!

Ps. Ik verzeker je: het is een verslavend. En bedenk aan al die kampvuuroptredens die jij gaat geven met vrienden 😉

De voordelen en nadelen op een rijtje!

Laten we beginnen met de nadelen van online gitaarles. 
 • Je hebt géén directe "live" terugkoppeling van jouw gitaarleraar.
 • Je zult wel zelfdiscipline moeten hebben om door te zetten, maar hé jij wilt toch gitaar kunnen spelen!

Gelukkig zijn er meer voordelen dan nadelen (uitgaande van een online gitaarcursus).
 • Je kunt de lessen volgen wanneer jij wilt, op het tijdstip wat jij wilt en waar je ook wilt. #flexibel
 • De kosten zijn vaak vele malen lager dan die van de privé leraar en muziekschool.
 • Je kunt de video's in de cursus zo vaak kijken als je wilt. Zelfs na een jaar kan je het nazien. 
 • Je kunt vragen stellen aan jouw online gitaarleraar. 

Waarom de online gitaarlessen van Koen?

Zoals je weet ben ik een Volendamse online gitaarleraar, met heel veel podium ervaring. Ik ben opgeleid door beide gitaristen van de 3JS. En richt mij inmiddels al jaren op online gitaarles geven. Duizenden gitaristen zijn je inmiddels succesvol voorgegaan. Ik heb inmiddels meerdere online gitaarcursussen gemaakt, dus de keuze is zeer divers. Voor starter naar gevorderde. Wat nog meer?
 • De gezellige besloten online community (24 uur bereikbaar, we helpen hier elkaar naar het volgende niveau). 
 • Binnen maximaal 24 uur antwoord op al je gitaarvragen (vaak eerder door mij of een medecursist).
 • Allemaal soortgelijke gitaristen, dus veel gitaavrienden ineens 🙂
 • Iemand zonder ervaring kan met de basiscursus beginnen, iemand die verder is kan een andere cursus kiezen.
 • Je hoeft uiteraard niet betrokken te zijn in de community en kunt ook lekker anoniem de online gitaarlessen volgen (ik stimuleer de betrokkenheid echter wel).
 • Een jaarlijks live kampvuurevent op Texel (niet verplicht, maar echt goud waard)!
 • Je wordt minimaal de kampvuurgitarist die jij wilt zijn.
 • Wellicht online, maar ik probeer het zo persoonlijk mogelijk te benaderen.

Gratis cadeautje voor jou!

Laat ik tot slot duidelijk zijn, ik wil mezelf hier niet verkopen of in de schijnwerpers zetten. Kies vooral de gitaarles methode die bij jou past. En weet daarbij dat online gitaarles vele voordelen heeft. Maar weet dat je wel van harte welkom bent 🤘

Ik wil je alleen maar helpen met jouw gitaardroom uit te laten komen. Hieronder kan je je aanmelden voor een gratis 7 daagse gitaarcursus en je krijgt er een compleet gitaar akkoordenboekje (PDF) bij.

Klik hier voor de gratis 7 daagse cursus en ervaar structuur. Tevens tref je een gratis gitaar akkoordenboek  (PDF) aan.

Gea Kruize
Door

Gea Kruize

op 08 Dec 2020

Hallo , ik vindt het echt geweldig om door koen te onderwezen te worden over het gitaar leren spelen. Zelf ben ik niet erg mobiel en dan is dit een prachtige oplossing en dat je goede raad krijgt en leert spelen zoals ik lees over Koen, dankjewel Koen. Alleen krijg ik geen weerwoord of ik het echt wel goed doe, maar ik probeer het wel natuurlijk. Groetjes Gea .

Reactie plaatsen