Gitaarles van Koen - cursistendag
Inspiratie
Koen Snoek
Inspiratie
3 min
25

De cursistendag was top!

3 min
25

Eindelijk weer een live gitaarevent! Veel cursisten, gitaren en gezelligheid… Wat was afgelopen zondag gezellig. Tevens was dit de eerste keer op een nieuwe locatie. Het smaakte wat mij betreft naar meer! Onderaan staat de aftermovie, maar wel eerst de blog lezen he 😊

Koen wanneer is het kampvuurevent weer?

Dit is toch wel een van de meest gestelde vragen de afgelopen tijd aan mij geweest. Na 2 jaar corona 😷 zou het kampvuurevent weer hebben kunnen plaatsvinden. Alleen is enkele maanden geleden de eigenaresse van het terrein overleden, wat nog gevoelig ligt. Toch jeukte het bij mij. Ik wilde de cursisten weer kunnen zien en iets samen met ze doen. Begin juli kwam ik op een te gekke locatie en na een kort gezamenlijk overleg kwamen we tot een deal! Nu nog kijken of er wat cursisten zouden komen op 18 september 2022.

Er bleek voldoende animo te zijn, maar...

Na de bekendmaking van deze dag, bleek er gelukkig wel degelijk voldoende animo te zijn. Alleen waren er veel cursisten die die dag nog op vakantie waren of andere bezigheden hadden. Hmz… altijd lastig of je het dan door laat gaan, ik ben iemand die in mogelijkheden denkt, dus hup… door! 💪

Met een aantrekkelijk programma voor die middag wist ik 22 cursisten en nog wat introducés te regelen. Voor een eerste keer in een nieuwe vorm vond ik dit geen slecht resultaat 👌De koudste 18 september sinds ooit!

Dat de zon niet zou schijnen op de 18e dat wist ik 1 week van tevoren wel, maar dat de volgende dag op het nieuws kwam dat het de koudste 18e september ooit gemeten was wist ik niet. 🥶🥶🥶
Hadden wij weer 😂🤣😂🤣

We stonden gelukkig droog in een overdekte tent (inclusief foodtruck), maar het was inderdaad wel wat frisjes. Zelf heb ik nog nooit met een jas aan een workshop en optreden gegeven, dus het was nieuw voor me. De cursisten zijn doorgaans tot het einde gebleven en de energie, verbinding en vibe was hoog! 🤘

Dit recordje hebben we dan ook weer ff samen genaild #trots👊


Wat hebben we allemaal gedaan?

Gelachen, gitaar gespeeld en van elkaar geleerd. We hebben zelfs barré akkoorden getrotseerd 🤙 We begonnen met een leuk en hilarisch voorstelrondje. Vervolgens hebben we 1 uur wat snelle simpele liedjes gedaan, er was ruimte voor het stellen van vragen en tot slot gezamenlijk een nummer van Coldplay. Jeroen was mee en drummer John was ook ingevlogen.

YES:!  John heeft een 3 jarig contract ondertekend #WelcomeToTheBand 😇

Jeroen, John en ik gaven met onze formatie “JeKoen” een optreden. Het mooie was dat we nog nooit hadden geoefend met John erbij. Jeroen was achteraf blij verrast, maar stiekem wist ik wel dat het helemaal goed zou komen met John in ons midden!

Zijn drumstel was wel echt héééél geel 🐤🐤🐤, check daarvoor (je mag bijna) de aftermovie. Cursist Patrick had een tijdje geleden tijdens een maandchallenge, in de gezellige leeromgeving en community, het nummer “Blauw” van The Scene gedaan.

Wat wil? Die staat ook op onze  #JeKoen setlist en Patrick was ook op de cursistendag. Voorzichtig vroeg ik aan hem of het hem leuk leek deze samen met ons te doen op het podium. Voordat ik het wist stond hij onvoorbereid gewoon het totale nummer met ons mee te "doen". #Hulde    
De volgende keer weer eentje Patrick?🙃

Wie houd er van perfectie?

Was een van de eerste vragen die ik aan het begin van de dag stelde? Toch gingen er best wat handjes omhoog, wat uiteraard mag. Ik herken het zelf ook wel 😊.
Een 10 nastreven is niets mis mee, maar vergeet niet dat een 7 ook een voldoende is he 😉
Wat ik wil zeggen...
Ging alles perfect die dag? Nee! Het event liep iets uit (waardoor ik de geplande boot naar Texel miste), Jeroen brak een gitaarsnaar, ik speelde soms een verkeerd gitaarakkoord, er was een onverwachtse korte stroomstoring, ik kon nog niet alle liedjes (qua tekst) uit mijn hoofd en de zon scheen niet haha.

Daarbij wilde ik laten zien dat #JeKoen nog maar heel kort bestaat (dit was ons 5e optreden sinds juni 2022) en wij nog aan het groeien zijn als band!

Veel beginnende gitaristen blijven "veilig" op hun zolderkamer gitaar spelen, zo ook sommige cursisten van mij. Alleen kan jij met jouw gitaar een sfeer neerzetten bij familie, vrienden en kennissen. Het hoeft niet perfect te zijn (ook niet te slecht he😜) om een fantastisch moment samen te creëren, Inmiddels weet jij (en anders nu)... dat muziek verbindt!

Ik kan nog uren praten over de cursistendag, maar check gewoon hieronder de video.
Ohwja… volgend jaar zal de cursistendag er weer zijn! Ben jij er dan ook?


Een reactie onder de blog, zou ik super waarderen! 😇

Reacties
Categorieën