De cursistendag was top!
24 september 2022 
3 min. leestijd

De cursistendag was top!

Eindelijk weer een live gitaarevent! Veel cursisten, gitaren en gezelligheid… Wat was afgelopen zondag gezellig. Tevens was dit de eerste keer op een nieuwe locatie. Het smaakte wat mij betreft naar meer! Onderaan staat de aftermovie, maar wel eerst de blog lezen he 😊

Koen wanneer is het kampvuurevent weer?

Dit is toch wel een van de meest gestelde vragen de afgelopen tijd aan mij geweest. Na 2 jaar corona 😷 zou het kampvuurevent weer hebben kunnen plaatsvinden. Alleen is enkele maanden geleden de eigenaresse van het terrein overleden, wat nog gevoelig ligt. Toch jeukte het bij mij. Ik wilde de cursisten weer kunnen zien en iets samen met ze doen. Begin juli kwam ik op een te gekke locatie en na een kort gezamenlijk overleg kwamen we tot een deal! Nu nog kijken of er wat cursisten zouden komen op 18 september 2022.

Er bleek voldoende animo te zijn, maar...

Na de bekendmaking van deze dag, bleek er gelukkig wel degelijk voldoende animo te zijn. Alleen waren er veel cursisten die die dag nog op vakantie waren of andere bezigheden hadden. Hmz… altijd lastig of je het dan door laat gaan, ik ben iemand die in mogelijkheden denkt, dus hup… door! 💪

Met een aantrekkelijk programma voor die middag wist ik 22 cursisten en nog wat introducés te regelen. Voor een eerste keer in een nieuwe vorm vond ik dit geen slecht resultaat 👌De koudste 18 september sinds ooit!

Dat de zon niet zou schijnen op de 18e dat wist ik 1 week van tevoren wel, maar dat de volgende dag op het nieuws kwam dat het de koudste 18e september ooit gemeten was wist ik niet. 🥶🥶🥶
Hadden wij weer 😂🤣😂🤣

We stonden gelukkig droog in een overdekte tent (inclusief foodtruck), maar het was inderdaad wel wat frisjes. Zelf heb ik nog nooit met een jas aan een workshop en optreden gegeven, dus het was nieuw voor me. De cursisten zijn doorgaans tot het einde gebleven en de energie, verbinding en vibe was hoog! 🤘

Dit recordje hebben we dan ook weer ff samen genaild #trots👊


Wat hebben we allemaal gedaan?

Gelachen, gitaar gespeeld en van elkaar geleerd. We hebben zelfs barré akkoorden getrotseerd 🤙 We begonnen met een leuk en hilarisch voorstelrondje. Vervolgens hebben we 1 uur wat snelle simpele liedjes gedaan, er was ruimte voor het stellen van vragen en tot slot gezamenlijk een nummer van Coldplay. Jeroen was mee en drummer John was ook ingevlogen.

YES:!  John heeft een 3 jarig contract ondertekend #WelcomeToTheBand 😇

Jeroen, John en ik gaven met onze formatie “JeKoen” een optreden. Het mooie was dat we nog nooit hadden geoefend met John erbij. Jeroen was achteraf blij verrast, maar stiekem wist ik wel dat het helemaal goed zou komen met John in ons midden!

Zijn drumstel was wel echt héééél geel 🐤🐤🐤, check daarvoor (je mag bijna) de aftermovie. Cursist Patrick had een tijdje geleden tijdens een maandchallenge, in de gezellige leeromgeving en community, het nummer “Blauw” van The Scene gedaan.

Wat wil? Die staat ook op onze  #JeKoen setlist en Patrick was ook op de cursistendag. Voorzichtig vroeg ik aan hem of het hem leuk leek deze samen met ons te doen op het podium. Voordat ik het wist stond hij onvoorbereid gewoon het totale nummer met ons mee te "doen". #Hulde    
De volgende keer weer eentje Patrick?🙃

Wie houd er van perfectie?

Was een van de eerste vragen die ik aan het begin van de dag stelde? Toch gingen er best wat handjes omhoog, wat uiteraard mag. Ik herken het zelf ook wel 😊.
Een 10 nastreven is niets mis mee, maar vergeet niet dat een 7 ook een voldoende is he 😉
Wat ik wil zeggen...
Ging alles perfect die dag? Nee! Het event liep iets uit (waardoor ik de geplande boot naar Texel miste), Jeroen brak een gitaarsnaar, ik speelde soms een verkeerd gitaarakkoord, er was een onverwachtse korte stroomstoring, ik kon nog niet alle liedjes (qua tekst) uit mijn hoofd en de zon scheen niet haha.

Daarbij wilde ik laten zien dat #JeKoen nog maar heel kort bestaat (dit was ons 5e optreden sinds juni 2022) en wij nog aan het groeien zijn als band!

Veel beginnende gitaristen blijven "veilig" op hun zolderkamer gitaar spelen, zo ook sommige cursisten van mij. Alleen kan jij met jouw gitaar een sfeer neerzetten bij familie, vrienden en kennissen. Het hoeft niet perfect te zijn (ook niet te slecht he😜) om een fantastisch moment samen te creëren, Inmiddels weet jij (en anders nu)... dat muziek verbindt!

Ik kan nog uren praten over de cursistendag, maar check gewoon hieronder de video.
Ohwja… volgend jaar zal de cursistendag er weer zijn! Ben jij er dan ook?


Een reactie onder de blog, zou ik super waarderen! 😇

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Sandra
Door

Sandra

op 24 Sep 2022

Het was echt een supertoffe middag op een hele sfeervolle locatie. Beetje koud inderdaad, maar muziek verbindt en geeft zoveel sfeer dat je er gewoon warm van werd. Het samen spelen van Coldplay gaf dan weer kippenvel! ;-) Absoluut voor herhaling vatbaar!

Door

op 25 Sep 2022

He Sandra, Ook ik had kippenvel, dus herkenbaar. Wat heb ik je ook zien genieten en meezingen, helemaal leuk! Er komt zeker een herhaling en het kan niet anders dan dat het dan warmer zal zijn :-) Gr, Koen

Marion
Door

Marion

op 24 Sep 2022

Beste Koen, het was een TOP dag en ik heb enorm genoten! Leuke mensen ontmoet en zeker één en ander geleerd maar ook weer heel erg geïnspireerd! Jullie optreden was geweldig en volgend jaar ben ik er zeker weer bij! Groetjes, Marion.

Door

op 25 Sep 2022

He Marion, Fijn dat je er was en dat je leuke mensen hebt ontmoet en bent geïnspireerd. Dat "moet" ook he :-) Leuk dat je ook de volgende keer weer van de partij zult zijn. Want dat er een volgende keer gaat komen... dat staat vast! Gr, Koen

Dirk Put
Door

Dirk Put

op 24 Sep 2022

Het was echt SuperLeuk en we zijn blij dat we aanwezig konden zijn. Het smaakt gewoon naar veel veel veel meer:-) Top!

Door

op 25 Sep 2022

He Dirk en An, Zo te gek dat jullie er ook weer waren. Ik weet dat het "wegens omstandigheden" lastig was om er bij te kunnen zijn, maar jullie waren er toch! #respectIk zou dit ook zoveel vaker willen doen! Dus dat komt goed! Gr, Koen

Henny Hertog
Door

Henny Hertog

op 24 Sep 2022

Hi JeKoen, voor ons de eerste ontmoeting als introducee bij de cursisten dag. Ik heb me geen moment verveeld en heb er enorm van genoten! Wat een relaxte sfeer en heerlijk samenspel van alle cursisten en JeKoen. Wanneer is de volgende datum……….

Door

op 25 Sep 2022

He Henny, Fijn dat je dit gevoel ook als introducee had :-) De kleine man en Claudia hebben volgens mij ook genoten. Wel vind ik dat als ze de volgende keer weer dat gele vest aan heeft, er een foto moet worden gemaakt van haar achter het drumstel ;-) Toch John? Tot snel! Gr, Koen

Claudia
Door

Claudia

op 01 Oct 2022

Hoi Koen, ik heb er erg van genoten, wat een topdag. Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst. Gelukkig voorspel jij dan beter weer en hoef ik dat vest niet aan. ;-) Sam is al hard aan het oefenen, de cursistendag heeft hem enorm geïnspireerd. Gr Claudia

Door

op 02 Oct 2022

He Claudia, Tof dat jullie zo hebben genoten. Zelf ben ik ook nog aan het nagenieten. Gr, Koen

Patrick Broens
Door

Patrick Broens

op 24 Sep 2022

Ik vond het tof om erbij te zijn, om elkaar (weer) te spreken en samen muziek te maken. Leuk was de opdracht waarbij een gevorderde en beginner samen moesten werken. Top dat ik door één van mijn filmpjes spontaan mee mocht doen op het podium!

Door

op 25 Sep 2022

He Patrick, Ik vond je optreden te gek! Zoals ik al vaker in de community tegen je heb gezegd... Je hebt een uniek stemgeluid, dus een echte eigen sound en die word al beter! Blijf je ontwikkelen enne... de volgende keer kom je gewoon weer op het podium, toch? ;-) Gr, Koen

Patrick Broens
Door

Patrick Broens

op 27 Sep 2022

In deze setting, onder gelijk gestemde durf ik het wel aan op het podium!

Door

op 28 Sep 2022

Staat genoteerd Patrick :-)

Mario Spoor
Door

Mario Spoor

op 24 Sep 2022

Alles was uit de kast gehaald om er een topdag van te maken. Het resultaat was er dan ook naar, zie het leuke filmpje. Volgende keer nog meer cursisten erbij?!?

Door

op 25 Sep 2022

He Mario, Leuk je eindelijk in het echt te hebben ontmoet! Uiteraard zullen er de next time meer cursisten bij zijn. Muziek verbindt, maar de cursisten "moeten" de vibe van de dag maar delen met de medecursisten :-) Fijn dat je indirect aangeeft dat je de volgende keer ook weer kom! Whiehie! Gr, Koen

Erwin
Door

Erwin

op 25 Sep 2022

Ik was er niet bij maar leuk om de passie en de gezelligheid te zien het plezier spat er van af lekker hoor

Door

op 26 Sep 2022

Je bent van harte welkom Erwin de volgende keer, maar dat weet je! Gr, Koen

Kris
Door

Kris

op 27 Sep 2022

Jammer dat ik er niet bij was, maar zal wel nog een keer lukken

Door

op 28 Sep 2022

He Kris, Zeker jammer! Maar we gaan elkaar zeker snel nog eens zien. Ik voel het! Gr, Koen

Bert van der Wielen
Door

Bert van der Wielen

op 13 Oct 2022

Hallo Koen en andere collega gitaarcursisten, Als ik de foto's zie en reacties lees, kan ik alleen maar constateren dat het niet alleen een koude - maar zeker een hele gezellige dag is geweest. Ècht jammer dat ik niet aanwezig kon zijn. Groet Bert

Door

op 13 Oct 2022

He Bert, Leuk van je te horen! Het was inderdaad echt leuk! De nieuwe datum is in aanmaak :-) Gr, Koen

René Knops
Door

René Knops

op 26 Nov 2022

Hey Koen, wat leuk dit! Muziek verbindt en dat merk je vooral inderdaad als je samenkomt en deze passie deelt. Ik heb genoten van de aftermovie met de leuke foto's en muziek. Mooie energie! Veel succes en stay in touch! René Knops

Door

op 26 Nov 2022

He René, Dank je wel voor je toffe reactie! Misschien ook iets voor jou ;-) Stay in touch! Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?