Start met jouw gitaardroom en volg de 7 daagse cursus inclusief een uitgebreid gitaarakkoordenboek!
Gitaarles proefcursusGratis Toegang

Page content

article content

Energie, mijn woord voor 2017

Elk jaar kies ik een nieuw jaarwoord. Iets waar ik mij op wil focussen in dat jaar.
Dit jaar heb ik voor het woord “energie” gekozen en ik zal je uitleggen waarom.

Het afgelopen jaar was mijn woord “kwaliteit”. Ik ben veel achter de schermen bezig geweest en heb veel verbeterd.

Een korte opsomming:

  • 3 point camera opnames
  • Nieuwe bijlagen
  • Nieuwe ledenomgeving
  • Uitgebreide tokkelcursus
  • Het grootste persoonlijke resultaat: we hebben weer een huis gekocht 🙂

Ik ben en blijf van mening: kwaliteit = kwantiteit!
En er staan voor 2017 ook alweer voldoende toffe dingen in de planning.

In 2017 ga ik meer “voor” de schermen zijn. Je gaat mij en mijn team meer zien. De energie zal bruisen 😉

Sport

Ik zeg al jaren dat ik meer wil sporten, nu ga ik het doen! Praatjes vullen geen gaatjes. Het schijnt goed voor je te zijn en je krijgt er energie van… YES! Sinds een aantal dagen heb ik een mini trampoline gekocht. Mini trampoline geeft energieHet is goedkoop in aanschaf en je kunt het net zoals online gitaarles op het tijdstip doen wanneer je zelf wilt. Ik heb er al een aantal keer intensief op gesprongen en ik ben erg blij verrast. Het is niet alleen voor cardio goed, maar ook voor balans en uithoudingsvermogen. Daarnaast krijg je er een berg energie van, dus mocht je nog iets willen doen met sport, dan is de mini trampoline een zeer leuke optie.

Mensen

Herken je dat? Op een andere golflengte met iemand anders zitten. Het tegen de muur praten effect. Elkaar niet (willen) begrijpen of juist niet kunnen begrijpen. Ik heb besloten dat ik nog meer tijd wil steken in mensen waar ik energie van terug krijg. Mensen waar ik zin in heb om bij te zijn en waar ik van kan leren en alles aan kwijt kan als ik dat wil.

Iets van 2 richtingsverkeer en dat is te gek! Met mensen die mij energie “kosten” wil ik zo goed als niet meer mee omgaan. Ook wil ik nog meer met mensen omgaan waar ik van kan leren, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Het is namelijk bewezen dat je het gemiddelde bent van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat. Wil je hoger komen, omring je dan met soortgelijke.

Energie is de dingen doen waar je energie van krijgt!

Eten

Meer gezond eten, meer water en smoothies drinken. Bewuster worden van de dingen die je in je mond doet. Ook er meer van genieten, iets van gezonde smaaksensaties!

Muziek

Als gitarist is muziek natuurlijk heel belangrijk voor me… Zelf ben ik een rocker in hart en nieren, maar kan andere muzieksoorten zeker waarderen. Ik wil dit jaar meer live bandjes zien en nieuwe artiesten ontdekken. Waarom is de top 2000 alleen maar in december? Waarom niet elke dag?? Ik ga nieuwe muziek ontdekken en mij hierin verdiepen, nu al zin in! Live bandjes zien

Gitaar

Afgelopen kerst heb ik mijn kantoor anders ingericht en mijn elektrische gitaar weer eens in mijn handen gehad. Hij heeft lang in de koffer in handbereik gelegen, maar ik deed er niets mee. Mijn online cursussen zijn tot nu toe altijd op de akoestische gitaar geweest. Dit zal in 2017 gaan veranderen… Hoe? Later! Ik ga meer tijd steken in zelfontwikkeling op gitaar. Weer even iets vaker toonladders, solo’s en toffe tokkels op mijn gitaar spelen. De tijd van stof op mijn elektrische gitaren is over!

quote-energie

Mindset

Weet je we hebben allemaal goede voornemens in het begin van het nieuwe jaar. Waarom ebt het vaak al na 2 weken weg? Waarom is het nu zo moeilijk om vol te houden???

Ik heb vorig jaar alleen maar kwaliteit in bijvoorbeeld mijn gitaarlessen geleverd. Alles is naar een hoger level gegaan. Nu wil ik de energie terugkrijgen van alle blije cursisten die ervan gaan genieten.

Alles begint bij een “ik ga het nu doen”, maar doe het dan ook echt, want anders houd je alleen maar jezelf en je omgeving voor de gek. Maak kleine stapjes en vier de kleine succesjes. Van stilstaan is niemand ooit beter geworden, toch?

Als ik de vraag eens aan jou stel, hoe ziet dan jouw energieplan er voor 2017 uit?

Comment Section

39 reacties op “Energie, mijn woord voor 2017


Door Leon op 8 januari 2017

Energie, prachtig want met energie kun je ook licht maken en als je dat ziet aan het eind van de tunnel krijg je de energie om dat te bereiken.
Ik ga mee in de energie en dat combineer ik met mijn 2017 woord groei.

Voor mij zal het groei zijn op verschillende vlakken:
Persoonlijk in de ontwikkeling van de creatieve skills (gitaarspel 😂) vakmanschap en vriendschappen en sociale betrokkenheid.
Cu in 2017

Zakelijk in het atelier, de winkel en de op stapel staande plannen, dat die mogen groeien naar daden.

Op een energiek jaar met veel groei!


Door Koen Snoek op 9 januari 2017

Hoi Leon,
Mooi verwoord zeg en uiteraard te gekke doelen 🙂
Wat zal jij een energie gaan voelen dit jaar, nice!
Gr,
Koen


Door Jarno Eijke op 9 januari 2017

mijn energieplan ik wil mij meer bezig gaan houden met beter worden op de gitaar daarnaast heb ik mij opgegeven voor de kust marathon waarvoor ik mijn best ga doen verder ga ik bij de punten die niet goed gaan toch elke dag blijven oefenen en ik weet zeker dat het mij gaat lukken een heel fijn en mooi en heel energierijk 2017


Door Koen Snoek op 9 januari 2017

Hoi Jarno,
De kustmarathon, klinkt goed zeg! Hoeveel kilometer is dat?
Enne.. je gitaarskills zullen zeker omhoog gaan dit jaar.
Gr,
Koen


Door Henri op 9 januari 2017

Koen mij spreekt voor nu het woord energie het meest aan. Ben bezig met de vervolgcursus. Daar krijg ik op de eerste plaats veel energie van. Voor mij bijna onbekende muziek van Nirvana en Sting en ik speelde het zeker nooit. Dat kost op de 2e plaats ook een hoop energie dus dat komt dan weer mooi uit.. Energie ook nodig om door te zetten, want niet alles kun je in een paar dagen spelen, maar wel erg leerzaam!.Door Antje Wietzes op 9 januari 2017

Energie
Krijg ik van het fietsen naar mijn werk
Van mijn lieve thuiszorg cliënten
Van mijn geweldige kleinkinderen
Van mensen die positief zijn,daar wil ik mij graag voor inzetten.


Door Koen Snoek op 10 januari 2017

Nice Antje,
Je bent er 1 vergeten #Gitaar 😉
Gr,
Koen


Door marcel ilands op 9 januari 2017

Goede voornemens Koen, komt goed “jou slogan hé”!
We kijken er naar uit wat je voor ons nog in petto hebt de komende 12 maanden, ziet er in ieder geval belovend uit.
Geniet van je doelstellingen
Muzikale groetjes
Marcel


Door Koen Snoek op 10 januari 2017

Hoi Marcel,
Ik zal me in ieder geval niet vervelen haha 😉
Gr,
Koen


Door Marco Put op 10 januari 2017

“Energie” een mooi woord voor het nieuwe jaar. Dit jaar voor het eerst sinds jaren besloten meer energie in mezelf te steken. In mijn werk steek ik dagelijks met plezier een hoop energie in mensen. Privé wordt het tijd eens de dingen te gaan doen doe ik zelf leuk vind. Ik ben al begonnen met gitaarlessen en na de zomer weer de studieboeken in maar ook mezelf als persoon meer bewust te worden van mezelf, uit eindelijk zal dat vast een hoop energie opleveren! 😉


Door Koen Snoek op 10 januari 2017

Hoi Marco,
Dat vond ik ook wel!
Heel veel mensen zijn zich niet bewust van wat ze allemaal kunnen of “verdoen” hun tijd. Door iets bewuster te leven kan je met kleine veranderingen zoveel energie krijgen en geven 🙂
Succes met alle uitdagingen die op jouw pad komen.
Gr,
Koen


Door Lisette Meijers op 10 januari 2017

Kan me helemaal vinden in jou voornemens Koen!
Ik maak nooit goede voornemens in het begin van het jaar. Ik doe dat het hele jaar door, als ik merk/ontdek dat er in positieve zin iets te veranderen is.
Het starten met gitaar leren spelen was de beste zet van het afgelopen jaar! Ik vind dit een mooie gelegenheid om jou en de community te bedanken voor al het positiefs dat jullie mij gebracht hebben en nog brengen!


Door Koen Snoek op 10 januari 2017

Hoi Lisette,
Mooie woorden, geen dank en er komt uiteraard nog veel meer!
Ik heb gekozen voor een jaarwoord en dat is meer hetgeen ik mij op wil focussen dat jaar. Het is niet een goed voornemen, maar iets waar ik mij ook 100% aan houd.

In juli zeggen dat je per 31 december daarop pas wat gaat veranderen is zo…. 2001 😛

Gr,
Koen


Door Mario Spoor op 10 januari 2017

Beste Koen,
Vanwege al jouw inspanning en energie heb ik ook energie en de moed gekregen om het gitaarspelen verder te ontdekken. Ga vooral zo door. Ben benieuwd naar het mogelijke elektrische avontuur (zal dan wel een nieuwe gitaar aan moeten schaffen, hoi, hoi)! Tips hoor ik graag…


Door Koen Snoek op 10 januari 2017

Hoi Mario,
Leuk dat je er weer met volle moed tegenaan gaat. Gaat je zeker lukken! En ikke… ik blijf zeker zo doorgaan.

Er is maar 1 weg zeggen ze wel eens… en dat is vooruit –> 😉
Spreek je snel weer.
Gr,
Koen


Door cheapest insurance for under 25 op 9 maart 2017

pisze:CaÅ‚y artykuÅ‚, bardzo emocjonalny (wszak autor byÅ‚ stronÄ… w sporze), jest próbÄ… wywarcia presji przed apelacjÄ…. Jako czytelnik mam swojÄ… ocenÄ™ tekstu. Jako orzekajÄ…cy mam swojÄ… ocenÄ™ zakresu sporu.Ale jako obywatel Dreamlandu nie mogÄ™ zgodzić siÄ™ z próbami zniżania poziomu dyskusji. Formy typu „maÅ‚o inteligentnym tokiem rozumowania” nie sÅ‚użą ani rozwiÄ…zywaniu sporów, ani nie sÄ… przejawem szanowania współobywateli. A można prowadzić debatÄ™ inaczej…


Door http://www.takebuseleven.com/how-to-buy-insurance-for-rental-car.html op 9 maart 2017

Ei liity suoraan aiheeseen, mutta onko muille tullut hampaisiin reikiä Urtekamiin tai johonkin muuhun hippihammastahnaan siirtymiseen jälkeen? Itselläni oli täysin reiättömät hampaat, mutta Urtekamiin siirtymiseen jälkeen lääkäri löysi hampaistani 2 reikää 🙁 Tuo hammaslääkäri muuten suositteli käyttämään Listerine-suuvettä…minkähänlaista myrkkyä moinen on?Door Jos Vincken op 10 januari 2017

Goede voornemens? nee die maak ik niet. In mijn jonge jaren stak ik vuurwerk af dacht hiermee de shit uit de wereld te schieten en zo nieuwe energie op te doen, uh uh werkte niet.
Ben erachter gekomen dat je energie uit kleine dingen kan halen en een van die dingen is bewuster met alles om je heen omgaan. en maak af waar je aan begint. Negativiteit is zo gemakkelijk je zinkt er zo in weg. Positief zijn is soms wel eens moeilijk maar wij die met onze gitaar ( muziek) maken op welk niveau dan ook voelen en beleven hoe je hiervan energie krijgt en de spanningen van je af vallen. Gitaarspelen en zingen het is een van de mooiste energie bronnen die ik mag ervaren. Ik wens Jou Koen en iedereen een gezond en positief jaar toe.


Door Koen Snoek op 10 januari 2017

Hoi Jos,
Mooie woorden en ik wens jou ook al het beste toe voor 2017!
Je kunt inderdaad heel veel energie halen uit iets heel kleins 🙂
Gr,
Koen


Door Alex Esmeijer op 10 januari 2017

Energie is voor mij een lastig item. Door mijn ziekte beschik ik over een zeer lage weerstand en moet ik constant zoeken naar een goede balans tussen activiteit en passief zijn. Maar muziek speelt blijvend een positieve rol spelen, zowel bij actief zelf muziek maken, genieten van de muziek van andere cursisten als het luisteren en kijken naar muziek van toppers en vooral aanstormend talent.
1 ding is zeker, het opnieuw zelf muziek maken betekent meer energie. Dank daarvoor Koen


Door Koen Snoek op 10 januari 2017

Hoi Alex,
Ik snap je volkomen dat het in jouw situatie wellicht wat lastiger is. Wel is het fijn dat je niet bij de pakken neer gaat zitten en je continue de grens tussen energie en geen energie opzoekt.

Muziek brengt mensen bij elkaar en zal dat altijd blijven doen. #energie
Ik wil jou ook heel veel gezondheid en geluk voor 2017 toe!

Gr,
Koen


Door Marc op 10 januari 2017

Hi Koen,
Wat een leuk stukje. Ik Ben jaren gelden met je cursus begonnen en steeds na een les of 6 afgehakt door externe factoren. Dit jaar ga ik het nogmaals proberen. Het is leuk en goed voor de geest. Je inspirerende stukjes helpen daar (hopelijk) bij.
Ook ik zit met mijn fitness, wat is nu goed om te doen. Maar die trampoline had ik nooit aan gedacht, ga daar zeker even over nadenken.
Tot hopelijk binnenkort.
Groeten, Marc


Door Koen Snoek op 10 januari 2017

He Marc,
De trampoline rocks en het is leuk ook. Spierpijn dat ik heb haha!
Als je nu inzet met gitaar spelen en blijft doorzetten, dan ben jij straks eindelijk de gitarist die je al jaren wilt zijn!

Gr,
Koen


Door Sasja Bekkers op 10 januari 2017

Jou plan is hetzelfde als dat die van mij was in 2016, en ik ben in 2016; 40 kilo afgevallen, van 4 soorten medicijnen af, veel fitter door beweging, meer energie door geen toegevoegde suikers en gezonder eetpatroon, en nog veel meer; dit jaar wordt dus een topjaar Koen!!
En voor 2017 zet ik lekker alles door en heb ik mezelf voorgenomen om optimaal van alles
te genieten en wat betreft gitaar spelen gaat dat lukken ik ben namelijk net terug uit de gitaar winkel en heb mijn droom gitaar gekocht!!!!!!!!! Eeeeeen Taylor en neeee niet een 110 neee niet een 210 alhoewel ze allemaal goed zijn is het een 810CE geworden, heb ik al die jaren toch niet voor niets gespaard 😉 veel succes met je voornemens!


Door Koen Snoek op 11 januari 2017

Hoi Sasja,
Wow wat veel verbeteringen in 2016 behaald! #trots
Daar mag je jezelf zeker op belonen met een Taylor 810CE #congrats!

Ik kijk uit naar een video van Sasja op zijn nieuwe gitaar!
Gr,
Koen


Door Lucas op 10 januari 2017

Nou Jarno is niet de enige die met de kustmarathon meedoet, ik doe dit jaar voor de 8ste keer mee met de MTB tocht (54 km) daar krijg je energie van. En het vooruitzicht voor dit jaar is dat mijn gezondheid het toelaat om mee te doen (in tegenstelling tot afgelopen jaar). Ben weer voorzichtig begonnen met oefenen op de gitaar en ondanks dat ik het niet langer dan tien tot vijftien minuten volhoud geeft het een kik om te merken dat het vooruit gaat! En daar krijg je ook energie van. Ik wens iedereen een voorspoedig, energierijk en vooral gezond 2017!


Door Koen Snoek op 11 januari 2017

Hoi Lucas,
Mooi om te lezen dat je gezondheid je gelukkig niet in de steek laat!
Die marathon van 54km zet ik wel voor 2018 op mijn doelenlijst 🙂

Fijn dat je veel energie uit het gitaar spelen haalt, dat moet ook!
Ga zo door.
Gr,
Koen


Door urselien op 11 januari 2017

Hoi koen .
Mijn energie probeer ik toch echt om te zetten in meer oefenen op mijn gitaar.maar ook om vroeg op te staan .vooral in de winter .en als je niet meer werkt dan is langer in bed gauw gebeurt.sporten staat niet in mijn woordenboek haha 😆.maar energie haal ik ook van lieve mensen om me heen.ik wens jou een energie jaar.💋


Door Koen Snoek op 11 januari 2017

Hoi Urselien,
Vroeger opstaan?? Tips? Die trampoline naast je bed! Het geeft je zo veel energie.
Lieve mensen om je heen geven je een berg van energie. Misschien is het een idee dat jij eens een concertje voor die lieve mensen op gitaar geeft. Win-Win 😉
Gr,
Koen


Door ronny op 11 januari 2017

mijn energie zal vooral gaan naar de verbetering van mijn gitaarspel( men weet nooit genoeg)en hopen dat ik gespaard blijf van de ongemakken van mijn rug,want lopen en dergelijke sporten zijn er voorlopig niet meer bij.Verder heb ik een paar nieuwe speeltjes aangeschaft zoals een yamaha apx500 een boss me-25 en een fender sonoran (2de hands) zodat we goed gewapend het ijs op kunnen en met plezier jammen.


Door Koen Snoek op 11 januari 2017

Hoi Ronny,
Sterkte met je rug! Je gitaarspel is volgens mij niet meer te stoppen, je hebt zoveel leuke speeltjes als ik dat zo bekijk.
Gr,
Koen


Door Peter Kootker op 11 januari 2017

Heb genoeg energie. Mooi verhaal. Maar mijn woord is Gitarist. Daar doe ik het dit jaar voor.


Door Koen Snoek op 11 januari 2017

Hoi Peter,
Ik zeg… gitarist 😉 Gaat je lukken!
Gr,
Koen


Door rob op 11 januari 2017

Hoi Koen.

Energie.Dat betekend voor mij dit jaar ook sporten net als jij.Ik ben een paar maanden terug al begonnen bij basic fit.Beetje beenspieren en dan cardio.Ik loop nu 30 min. op de loopband hard.Dit ter voorbereiding om na de winter buiten te gaan hardlopen.Dit heb ik al meer gedaan maar in de winter liet ik het weer versloffen vanwege slecht weer.Vandaar de sportschool want dan kan ik binnen trainen.Ook moet er 15 kilo af.Dat zal niet meevallen aangezien ik met name in de avond altijd lekkere trek krijg.Wat betreft het gitaar spelen moet ik er weer goed mee aan de slag .Na de feestdagen niks meer gedaan dus aan het werk.
Dus je ziet energie genoeg. ( nodig )


Door Koen Snoek op 12 januari 2017

Hoi Rob,
Leuk van je te horen enne die nodige energie, komt vanzelf wel. Wat ik nu veel doe… Snoeptomaten ipv een koekje #tip Of paprika ipv chips… het zijn van die kleine dingen die echt werken.

Ik zit zo lekker in het ritme en het voelt alsof er een knop om is, haha. Straks ga ik nog zeggen….. I’ll be back 🙂

Gr,
Koen


Door Maarten Tieman op 11 januari 2017

Energie haal ik uit 2x per week een dag minimaal 10.000 stappen maken: golf, avondwandeling, hardlopen.
Verder ontspanning, m’n cabrio, m’n Mac en m’n gitaargetokkel, ondanks de moeite die ik ermee heb.
Hee Koen, mag ik je uitnodigen op 7 februari in theater De Purmaryn in Purmerend waar Drs Artur Jaschke (Google hem!) een lezing geeft over “de invloed van muziek op het brein”.


Door Koen Snoek op 12 januari 2017

Hoi Maarten,
Klinkt allemaal goed zeg… Veel raakvlakken!
Je mag me altijd uitnodigen, klinkt interessant 😉

Ik mail je daarover.
Gr,
Koen

Plaats een reactie


*