Inspiratie
Koen Snoek
Inspiratie
3 min
39

Energie, mijn woord voor 2017

3 min
39

Elk jaar kies ik een nieuw jaarwoord. Iets waar ik mij op wil focussen in dat jaar.
Dit jaar heb ik voor het woord “energie” gekozen en ik zal je uitleggen waarom.

Het afgelopen jaar was mijn woord “kwaliteit”. Ik ben veel achter de schermen bezig geweest en heb veel verbeterd.

Een korte opsomming:

  • 3 point camera opnames
  • Nieuwe bijlagen
  • Nieuwe ledenomgeving
  • Uitgebreide tokkelcursus
  • Het grootste persoonlijke resultaat: we hebben weer een huis gekocht 🙂

Ik ben en blijf van mening: kwaliteit = kwantiteit!
En er staan voor 2017 ook alweer voldoende toffe dingen in de planning.

In 2017 ga ik meer “voor” de schermen zijn. Je gaat mij en mijn team meer zien. De energie zal bruisen 😉

Sport

Ik zeg al jaren dat ik meer wil sporten, nu ga ik het doen! Praatjes vullen geen gaatjes. Het schijnt goed voor je te zijn en je krijgt er energie van… YES! Sinds een aantal dagen heb ik een mini trampoline gekocht. Mini trampoline geeft energieHet is goedkoop in aanschaf en je kunt het net zoals online gitaarles op het tijdstip doen wanneer je zelf wilt. Ik heb er al een aantal keer intensief op gesprongen en ik ben erg blij verrast. Het is niet alleen voor cardio goed, maar ook voor balans en uithoudingsvermogen. Daarnaast krijg je er een berg energie van, dus mocht je nog iets willen doen met sport, dan is de mini trampoline een zeer leuke optie.

Mensen

Herken je dat? Op een andere golflengte met iemand anders zitten. Het tegen de muur praten effect. Elkaar niet (willen) begrijpen of juist niet kunnen begrijpen. Ik heb besloten dat ik nog meer tijd wil steken in mensen waar ik energie van terug krijg. Mensen waar ik zin in heb om bij te zijn en waar ik van kan leren en alles aan kwijt kan als ik dat wil.

Iets van 2 richtingsverkeer en dat is te gek! Met mensen die mij energie “kosten” wil ik zo goed als niet meer mee omgaan. Ook wil ik nog meer met mensen omgaan waar ik van kan leren, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Het is namelijk bewezen dat je het gemiddelde bent van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat. Wil je hoger komen, omring je dan met soortgelijke.

Energie is de dingen doen waar je energie van krijgt!

Eten

Meer gezond eten, meer water en smoothies drinken. Bewuster worden van de dingen die je in je mond doet. Ook er meer van genieten, iets van gezonde smaaksensaties!

Muziek

Als gitarist is muziek natuurlijk heel belangrijk voor me… Zelf ben ik een rocker in hart en nieren, maar kan andere muzieksoorten zeker waarderen. Ik wil dit jaar meer live bandjes zien en nieuwe artiesten ontdekken. Waarom is de top 2000 alleen maar in december? Waarom niet elke dag?? Ik ga nieuwe muziek ontdekken en mij hierin verdiepen, nu al zin in! Live bandjes zien

Gitaar

Afgelopen kerst heb ik mijn kantoor anders ingericht en mijn elektrische gitaar weer eens in mijn handen gehad. Hij heeft lang in de koffer in handbereik gelegen, maar ik deed er niets mee. Mijn online cursussen zijn tot nu toe altijd op de akoestische gitaar geweest. Dit zal in 2017 gaan veranderen… Hoe? Later! Ik ga meer tijd steken in zelfontwikkeling op gitaar. Weer even iets vaker toonladders, solo’s en toffe tokkels op mijn gitaar spelen. De tijd van stof op mijn elektrische gitaren is over!

quote-energie

Mindset

Weet je we hebben allemaal goede voornemens in het begin van het nieuwe jaar. Waarom ebt het vaak al na 2 weken weg? Waarom is het nu zo moeilijk om vol te houden???

Ik heb vorig jaar alleen maar kwaliteit in bijvoorbeeld mijn gitaarlessen geleverd. Alles is naar een hoger level gegaan. Nu wil ik de energie terugkrijgen van alle blije cursisten die ervan gaan genieten.

Alles begint bij een “ik ga het nu doen”, maar doe het dan ook echt, want anders houd je alleen maar jezelf en je omgeving voor de gek. Maak kleine stapjes en vier de kleine succesjes. Van stilstaan is niemand ooit beter geworden, toch?

Als ik de vraag eens aan jou stel, hoe ziet dan jouw energieplan er voor 2017 uit?

Reacties
Categorieën