Start met jouw gitaardroom en volg de 7 daagse cursus inclusief een uitgebreid gitaarakkoordenboek!
Gitaarles proefcursusGratis Toegang

Page content

article content

Wat is een goede beginnersgitaar?

Beginnersgitaar, vaak krijg ik de vraag wat een goede beginnersgitaar is. Ik adviseer er altijd één waarbij ik let op prijs-, kwaliteit- en geluidsverhouding.

Mocht jij nog geen beginnersgitaar hebben, of twijfelen of je huidige akoestische gitaar goed is, dan adviseer ik je om deze blog te lezen en de ingesloten video te bekijken.

Hoe kies ik de juiste beginnersgitaar?

Als je wilt starten met gitaar spelen, dan heb je een gitaar nodig… maar welke? Sowieso adviseer ik altijd om te starten op een akoestische gitaar, specifiek een akoestische western gitaar.

Om je heel veel moeite en tijd te besparen heb ik in onderstaande video direct één goede beginnersgitaar genoemd.

Je hebt al een beginnersgitaar, maar weet niet of deze goed is?

Je kunt ook van iemand een beginnersgitaar hebben gekregen, een oude op zolder hebben liggen, of ooit in een gekke bui een gitaar bij een “niet” gitaarwinkel hebben gekocht.

Mocht je twijfelen aan de kwaliteit van die gitaar die je nu hebt, dan kun je mij altijd een email sturen (info@gitaarlesvankoen.nl) met een foto van de gitaar als bijlage. Uiteraard kun je ook onderin bij het reactievenster een vraag achter laten.

Is een andere gitaar dan slecht om mee te beginnen?

Misschien heb je een Spaanse gitaar of een elektrische gitaar. Of misschien wilde je wel direct starten op 1 van die twee. Het is niet verkeerd, maar onthoud de volgende dingen:

  1. Bij een Spaanse gitaar is de hals dikker dan bij een western gitaar (lastiger bij kleine handen/korte vingers)
  2. Bij een elektrische gitaar ben je altijd afhankelijk van een versterker

Hieronder mijn 3 suggesties

GITAAR UIT DE VIDEO: De gitaar die ik mijn cursisten adviseer is deze akoestische Randon gitaar

ALTERNATIEF: Een andere keuze is deze goedkopere Fazley akoestische western gitaar
Ps. Geen ervaring met deze gitaar, maar puur op prijs gekozen!

KINDERGITAAR: Mocht je op zoek zijn voor een kindergitaar, kijk dan snel hier

Dus wat wordt het?

Blijf je nog uren lang naar een juiste beginnersgitaar zoeken? Of durf je van mij aan te nemen dat mijn genoemde suggestie goed genoeg is. Je kan je reactie hieronder kwijt! Ik heb nog wat leuks voor je, namelijk een gratis boekje met nog meer interessante tips! Doe er je voordeel mee 😉

Start Vandaag met de 7 daagse gratis online gitaarcursus
Ontdek dat jij ook gitaar kunt leren spelen. Tijdelijk een Gratis Gitaarakkoordenboek!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

Laat hieronder weten voor welke beginnersgitaar jij hebt gekozen!

Comment Section

104 reacties op “Wat is een goede beginnersgitaar?


Door Jan Smets op 25 juli 2013

Wat een mooie gitaar! Lijkt de mijne wel 😉 Hij speelt inderdaad heel soepel en als beginners gitaar prima gezien de prijs/kwaliteit verhouding. Volle sound en vooral een mooi laag. Midden en hoog is prima. Zitten standaard .12 snaren op. Je hebt als beginner heel snel de neiging om deze te vervangen voor .11: lagere spanning = makkelijker spelen = minder volume. Nooit doen, want het verschil in speelbaarheid is minimaal, en toon wordt hoorbaar minder (vooral midden en hoog). Ook leverbaar in naturel en sun-burst.



Door Wessendorp@planet.nl op 6 augustus 2013

Heb een gitaar van mijn zus gekregen een spaanse moet ik nu dan een nieuwe kopen??? Groet Adrie


Door Koen Snoek op 6 augustus 2013

Hoi Wim,
Natuurlijk hoef je geen nieuwe te kopen als je er al een hebt.
Mijn 1e advies is alleen wel zoals in de video.

Mocht je problemen ervaren zoals ik ze noem, dan kan je het altijd nog overwegen.
gr,
Koen


Door Vera de Goede op 10 april 2018

Hallo! Ik heb zelf een goedkope Spaanse gitaar. De snaren zitten veeeel losser dan de snaren van mijn vader gitaar (hij heeft een westerngitaar van betere kwaliteit, recording king). Ligt dat aan de gitaar of aan het feit dat het een Spaanse gitaar is?

Met vriendelijke groet
Vera


Door Koen Snoek op 14 april 2018

Hoi Vera,
De Spaanse gitaar heeft inderdaad nylon snaren die losser zitten dan bij western gitaar. De laatste heeft metalen snaren. Deze doen iets meer pijn als je net begint, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar de western gitaar. Deze is uiteindelijk breder inzetbaar.
Gr,
Koen


Door Bridget op 19 november 2013

hi Koen, leuke site heb je, met goede tips. Ik heb al een gitaar (maar moet nog beginnen). Het is een Cort 100lf. Is die geschikt? Grtjs


Door Koen Snoek op 24 november 2013

Hoi Bridget,
Dank voor je compliment!
Vaak verwijs ik naar de Fender CD60, zoals je in de video hebt kunnen zien.

Cort heeft ook leuke beginnersgitaren. Op google vind ik wel een Cort 100 en ik neem aan dat je deze bedoelt, toch?

Als jouw Cort een akoestische Western gitaar is, dan heb je een goede gitaar om mee te starten.

Houd me op de hoogte!
gr,
Koen


Door Meigu op 22 maart 2014

Hoi Koen

Is de Fender CF-60 ook een goede gitaar of zou ik toch voor de CD-60 moeten gaan?

Gr, Meigu


Door Koen Snoek op 27 maart 2014

Hoi Meigu,
Ik ken de gitaar niet persoonlijk, maar het is een soortgelijke gitaar 🙂
Dus daar kun je ook voor kiezen idd.

Houd me op de hoogte!
gr,
Koen


Door http://www.wilmerroca.com/effect-of-6-points-on-car-insurance.html op 9 maart 2017

I just want to voice that I do not think the compact navigation or the experimental tab page should be canned. I thought it's weird that these flags weren't turned on by default.. I turned them on immediately and have been using them since updating and I don't think I want to go back assuming the Chrome team removes the flag…


Door Rob op 20 juni 2014

Ik heb een Gomez 001 (spaanse) gitaar, is dat wat?


Door Koen Snoek op 24 juni 2014

Hoi Rob,
Sowieso ben ik geen fan van een Spaanse gitaar.
En daarnaast is het een gitaar van slechts 39 euro…

Om heel eerlijk te zijn… ik vind het geen goede beginners gitaar.
Ik hoop je hiermee niet te beledigen. Boven de video in dit artikel heb ik een “AANRADER” linkje geplaatst 🙂

Je weet… goed gereedschap is… juist! …. het halve werk.
Gr,
Koen


Door Tim op 1 juli 2014

Hoi Koen

Weet jij misschien welke elektrische gitaar ik moet kopen? Mijn favo muziek stylen zijn pop en rock. Ik ben een beginnende gitarist en weet totaal niks van gitaren. Ik zou graag een elektrische gitaar willen waar alle mogelijkheden op zitten (niet te duur!) en waar ik een hele tijd mee vooruit kan!
Merci alvast voor de moeite!

Groeten, Tim


Door Koen Snoek op 2 juli 2014

Beste Tim,
Ik adviseer om te starten op een akoestische western gitaar.
Het type wat ik in de video noem (linkje staat boven de video).

Als je nog niets van gitaren weet (zowel qua instrument als qua het bespelen daarvan), dan moet je altijd bij de basis beginnen.

Kort:
1. akoestische western gitaar
2. een basiscursus van een gitaarleraar

Rechtsboven op mijn website kan je je aanmelden voor een gratis 7 daagse mini cursus.
Ga die eens volgen en ervaar waarom ik het zo vind 🙂

Gr,
Koen


Door Erwin op 19 augustus 2014

Ik heb de aanbevolen Fender CD60 aangekocht in de ‘All Mahogany’ uitvoering. Een mooie en betaalbare gitaar om mee te beginnen. Je hoeft hem naar mijn idee niet vaak te stemmen, want hij wordt niet snel vals. Ik heb er ook een compact stemapparaat bijgekocht voor op de hals. Ook mensen die al een tijd spelen vinden dit een mooi klinkende gitaar. Hij ziet er ook chique uit, kortom, wat mij betreft een aanrader, deze tip van Koen scheelt je veel zoekwerk op internet. Als beginner weet je toch niet waar je op moet letten, dus Koen, bedankt voor je krachtige en directe advies!


Door Koen Snoek op 22 augustus 2014

Hoi Erwin,
Geen dank en je opmerking is terecht!
Je kunt uren op internet zoeken naar een goede beginnersgitaar, maar waarom niet direct een goed antwoord van iemand die er ervaring en verstand van heeft.

De bespaarde uurtjes kun je in je oefentijd verwerken 🙂
De All Mahogany is ook een topper!
Gr,
Koen



Door Koen Snoek op 21 september 2014

Beste Rob,
Leuk van je te horen!
Persoonlijk zou ik even doorsparen en voor de Fender gaan die ik in deze video noem.
De directe link staat boven de video.

Houd me op de hoogte!
Gr,
Koen



Door Koen Snoek op 21 september 2014

Beste Rob,
Leuk van je te horen!
Persoonlijk zou ik even doorsparen en voor de Fender gaan die ik in deze video noem.
De directe link staat boven de video.

Houd me op de hoogte!
Gr,
Koen


Door Sander op 16 december 2014

Hoi Koen,

Wat vind en of weet je van het merk Richwood? En raad je met of zonder element aan?
Welke van de volgende beginnersgitaren zou je adviseren?
http://www.alphenaar.com/products/Richwood-RD%252d10-akoestische-gitaar.html
http://www.alphenaar.com/products/Richwood-RD16BK-met-solid-top.html
http://www.alphenaar.com/products/Ibanez-PF15%252dBK-dreadnought%252dmodel-akoestische-westerngitaar-zwart.html
http://www.vanderzwaagmuziek.nl/product/richwood-rd-12-bk/

Hoor het graag.

Mvg,
Sander


Door Koen Snoek op 18 december 2014

Hoi Sander,
Zelf ben ik geen Ibanez fan (persoonlijk).
Richwood is een leuke gitaar, maar ik zou uiteindelijk toch voor de Fender kiezen die ik hierboven noem.
Houd me op de hoogte!
Gr,
Koen


Door Antje Wietzes op 18 februari 2015

Zo als je weet heb ik geen Fender gekocht, omdat ik heel duidelijk wist wat ik wilde.
Het werd natuurlijk wel een western. Ik had een bepaalt bedrag te besteden, en ben dus gewoon naar de winkel gegaan, en gezegd wat ik wou. Er waren twee gitaren die in aanmerking kwamen, de Cort 100, en de Crafter GAE6N. Het werd de laatste.
Deze gitaar heeft mogelijkheden, dus één met een Cuteway, ik kan er een versterker op aan sluiten. Heeft een ingebouwde stemmen apparaat, zeer handig.
En het aller belangrijkste, hij ligt heel fijn in de hand, en hij klinkt heel erg mooi.
Een klank van de gitaar is zo persoonlijk, maar goed voor die mensen die het echt niet weten. Kunnen beter jou advies opvolgen.


Door Koen Snoek op 23 februari 2015

Hoi Antje,
Een gitaarkeuze kan idd heel persoonlijk zijn. De mensen die net beginnen zijn “onwetend”. Uiteraard is dit niet vervelend bedoelt, maar vaak wel de realiteit.

Ook zijn er de kritische mensen. Deze willen ongeacht hun gitaarkennis starten met een duurdere gitaar of een gitaar die direct aan bepaalde eisen voldoet.

Beide kan, maar voor de starter die onwetend is heb ik gewoon een goede keuze gemaakt.
Gr,
Koen


Door Jari op 1 maart 2017

Hallo Koen!
Ik ben sinds kort bezig met gitaarspelen en ben begonnen op de: LaPaz 001 SBL klassieke gitaar. Is dit een goed modelletje om mijn eerste gitaarlessen mee door te komen?
Gr Jari


Door Antje Wietzes op 18 februari 2015

Zo als je weet heb ik geen Fender gekocht, omdat ik heel duidelijk wist wat ik wilde.
Het werd natuurlijk wel een western. Ik had een bepaalt bedrag te besteden, en ben dus gewoon naar de winkel gegaan, en gezegd wat ik wou. Er waren twee gitaren die in aanmerking kwamen, de Cort 100, en de Crafter GAE6N. Het werd de laatste.
Deze gitaar heeft mogelijkheden, dus één met een Cuteway, ik kan er een versterker op aan sluiten. Heeft een ingebouwde stemmen apparaat, zeer handig.
En het aller belangrijkste, hij ligt heel fijn in de hand, en hij klinkt heel erg mooi.
Een klank van de gitaar is zo persoonlijk, maar goed voor die mensen die het echt niet weten. Kunnen beter jou advies opvolgen.


Door Koen Snoek op 23 februari 2015

Hoi Antje,
Een gitaarkeuze kan idd heel persoonlijk zijn. De mensen die net beginnen zijn “onwetend”. Uiteraard is dit niet vervelend bedoelt, maar vaak wel de realiteit.

Ook zijn er de kritische mensen. Deze willen ongeacht hun gitaarkennis starten met een duurdere gitaar of een gitaar die direct aan bepaalde eisen voldoet.

Beide kan, maar voor de starter die onwetend is heb ik gewoon een goede keuze gemaakt.
Gr,
Koen


Door Shay op 4 april 2015

Is de fender squier ook een ideale gitaar om te beginnen?

Mvg.


Door Koen Snoek op 8 april 2015

Hoi Shay,
Squier is niet slecht maar het prijsverschil bij de beginnersgitaren van een echte Fender of een Squier zijn erg klein. Dan zou ik toch voor de echte Fender gaan.

Gr,
Koen


Door Corinne op 30 april 2015

Hallo Koen,
Zo blij dat ik je via Google heb gevonden! Heeft me een hoop tijd en geld bespaard met maken van een beslissing. Dus ook de de Fender besteld, morgen wordt deze maghony geleverd en ga ik beginnen met de 7 daagde cursus! nu wil ik voor mijn dochter ook een gitaar aanschaffen, ze is bijna 8. Welke kan ik voor haar het beste kopen?
Nu wil ik online jouw cursus volgen en zo al snel wat kunnen pingelen, maar ik wil graag samen met m’n dochter op gitaarles, dit om haar concentratieprobleem, dan kan ik haar thuis helpen. Moeten we dan noten leren lezen of werkt dat anders?

Met vriendelijke groet,

Corinne


Door Koen Snoek op 3 mei 2015

Hoi Corinne,
Tijd is geld zeggen ze wel eens 🙂
De Fender is een topgitaar waar je blij mee zult zijn.
Er is niets leukers dan samen met je dochter een leuke hobby erbij te hebben. Ik heb je nog een persoonlijke email gestuurd mbt de overige vragen.
Gr,
Koen


Door Corinne op 30 april 2015

Hallo Koen,
Zo blij dat ik je via Google heb gevonden! Heeft me een hoop tijd en geld bespaard met maken van een beslissing. Dus ook de de Fender besteld, morgen wordt deze maghony geleverd en ga ik beginnen met de 7 daagde cursus! nu wil ik voor mijn dochter ook een gitaar aanschaffen, ze is bijna 8. Welke kan ik voor haar het beste kopen?
Nu wil ik online jouw cursus volgen en zo al snel wat kunnen pingelen, maar ik wil graag samen met m’n dochter op gitaarles, dit om haar concentratieprobleem, dan kan ik haar thuis helpen. Moeten we dan noten leren lezen of werkt dat anders?

Met vriendelijke groet,

Corinne


Door Astrid op 7 juni 2015

Hallo Koen,

Ik volg je al langer, maar heb zelf nog niet de mogelijkheid gehad om met gitaarspelen te beginnen. Deels omdat ik nog niet de juiste gitaar heb gevonden, geen idee waar te beginnen, namelijk. De gitaar die je in het filmpje aanraadt, lijkt me een mooi model om het op te leren.

Echter heb ik een klein probleempje: ik ben linkshandig.

Is het model van de gitaar zodanig dat ik de snaren kan omdraaien? Zoals dat bij een Spaanse gitaar wel kan. Lijkt me niet omdat dat volgens mij bij geen enkele westerngitaar kan (maar toch de moeite waard om even te vragen 🙂 ) Of bestaat hij als linkshandig model?

Of raad je mij zelfs aan om rechtshandig te gaan spelen?

Bedankt alvast en groeten,

Astrid


Door jeanette op 19 juni 2015

Hallo Koen,
Ook ik ben bezig om voor mijn dochter van bijna 10 een gitaar te zoeken. Maar heb helemaal geen idee wat ik moet. Is jou advies voor een jonge dame van 10 om voor een fender cd-60 te gaan. Of heb je dan een ander advies… Hoop gauw je antwoord te lezen.
Groeten Jeanette


Door Nick op 4 juli 2015

Hoi koen!

Bedankt voor al je tips en info! Ik had een vraag over de Dimavery OV-500 Elek. akoest. Is dit een mooie beginners gitaar? En wat voor geluid heb je dan zonder versterker? Is dit een aanrader?

Groetjes Nick


Door Jack op 7 juli 2015

Ik ben links en kom geen gender cd 60 in het links tegen.
Heb je een suggestie ?



Door Roy op 15 juli 2015

Hoi, ik weet 100% zeker dat ik linkshandig wil spelen. Alleen kan ik de gitaar die jij aanbeveelt niet vinden als linkshandig. Heb je daar ook een alternatief voor?
Bedankt!


Door Jessica op 30 juli 2015

Hi Koen,

Ik zit al er al een tijdje over te denken om gitaarles te nemen.
Nu is het zo dat ik linkshandig ben en ben dus op zoek naar een goede linkshandige gitaar. Kun jij mij adviseren?

Ik hoor het graag.

Groet,
Jessica


Door Didi op 29 augustus 2015

Hallo, ik heb via via een admira gitaar gekregen. Model Dolores… Is dit wat? Of kan ik toch beter zelf een gitaar aanschaffen.
Groetjes Didi


Door Elke op 7 oktober 2015

Hoi, ik ben ook een beginnende gitarist maar ik heb al wel veel muziek ervaring omdat ik cello speel. Nu heb ik de gitaar van mijn oom overgenomen. Dit is een Cort Jade 1. Is dit een goede beginners gitaar?

Met vriendelijke groet,
Elke


Door Naomi Stiekema op 20 oktober 2015

Hallo Koen,

Wat een mooie gitaar! Zelf wil ik ook beginnen met spelen, alleen ik zou wel een linkshandige gitaar moeten hebben. Ik zag op een webshop een Ibanez PF15L-NT staan. Het gaat hierbij ook om een Western gitaar waarbij er stond dat dit een goede voor beginners gitaar kon zijn. Heb jij hier misschien ervaring mee?

Bedankt! En je maakt goede video’s op YouTube, zeer duidelijk!

Groetjes,

Naomi


Door pascal rijskamp op 21 november 2015

goede dag koen.
heb je ook een advies voor een linkshandigegitaar? want volgens mijn is de fender cd60 er zeker niet voor linkshandigestarters?


Door Theo op 2 januari 2016

Hallo Koen,
Op zoek naar een linkshandige gitaar vond ik een Richwood Grimshaw tegen de helft van de prijs van een Fender CD-100 LH. Is deze meerprijs het geld waard?


Door Maartje op 20 januari 2016

Hallo Koen, ik heb dus ook een goedkoop zonder na te denken gitaar gekocht, maar is steeds ellende
Nu zag ik jou gitaar die je aanbeveelt, maar het ligt toch aan de muziek die je wilt leren spelen zegt men of je een Spaans of een western gitaar koopt, ik zit nu op les en heb aangegeven op een basisschool te werken en popliedjes te willen spelen en hierbij wordt mij dan een Spaanse gitaar aangeraden…
Ben een beetje kwijt waar ik nu voor moet gaan..
Groetjes Maartje


Door Natasja op 4 april 2016

Beste Koen, Ik wil gitaar leren spelen en ben dus ook op zoek naar een gitaar. Ik kwam al zoekende zo ook op jouw site terecht. Ik heb zelf kleine handen, welke gitaar zou het beste bij mij passen?


Door Koen Snoek op 4 april 2016

Hoi Natasja,
Leuk van je te horen!
Start sowieso op een akoestische western gitaar en niet op een Spaanse gitaar. De laatste heeft een bredere hals…

Meld je anders aan voor mijn 7 daagse gratis gitaarcursus, hier leer je ook heel veel als beginner.

Zie -> https://gitaarlesvankoen.nl/gitaarles-mini-cursus/

Houd me op de hoogte!
Gr,
Koen


Door Mike op 5 april 2016

Ik wil beginnen met het spelen van een elektrische rock gitaar, maar ik kn er nog niet een van, ik bedoel het gitaarspelen, dus zou dat ook kunnen?


Door Koen Snoek op 6 april 2016

Hoi Mike,
Zelf adviseer ik altijd om op een akoestische western gitaar te starten. Dit is een puur instrument en hierbij heb je geen versterker nodig. Daarnaast kan je hem makkelijker vervoeren en heb je meer focus (geen effecten etc)…
Gr,
Koen


Door Jos(é) op 18 mei 2016

Ik heb eindelijk de knoop doorgehakt en wil weer gitaar gaan leren spelen , bloos bloos ben bijna 59 maar so what 😉 nou kan ik van iemand een Fender Squier akoestische gitaar kopen, wat denk je doen of… toch gaan voor degene die jij aanraad


Door Koen Snoek op 21 mei 2016

Hoi José,
Je bent nooit te oud om te leren, wellicht kom je er achter dat je het eerder had willen kunnen, maargoed…
Ik adviseer altijd een akoestisch western gitaar.
Mocht de Squier een western gitaar zijn (waar ik wel vanuit ga), dan heb je mijn goedkeuring.

Je kunt me ook altijd een foto mailen naar info@gitaarlesvankoen.nl zodat ik hem op foto kan zien en oordelen.

Houd me op de hoogte!
Gr,
Koen


Door Pauline Brey op 24 mei 2016

Hoe sta jij tegenover de Ibanez v72LECE-BK? Mijn (linkshandige) zoon wordt 18 en wil leren spelen….


Door Koen Snoek op 28 mei 2016

Hoi Pauline,
Het is een akoestische western gitaar, dus helemaal top!
Als je zoon linkshandig is, koop dat ook een linkshandige gitaar!
Soms wordt er wel eens geadviseerd dat je een rechtshandige moet kopen (ondanks dat je linkshandig bent).
Ik ben hier duidelijk in -> je bent linkshandig, dus je speelt linkshandig… punt..

Houd me op de hoogte.
Gr,
Koen



Door vesta car op 9 maart 2017

did your nations not rise up and join the Afrikaner in his war against the British?”With respect, Mike, in 1900 we Slovenians were too busy struggling to liberate ourselves from the Austro-Hungarian Empire to assist very much in the struggle against British Imperialism in Southern Africa!


Door Gert-Jan op 20 juni 2016

Dag Koen,

Wat geweldig dat je het mogelijk maakt om via een proefcursus te starten. Ik was al in mijn woonplaats aan het zoeken van een leraar, maar laat dit even achterwege en ga starten met jouw proefcursus zodra ik een gitaar heb aangeschaft. Ik overweeg d erdoor jou aanbevolen Fender, maar toch zie ik op marktplaats bij mijnen de buurt een Crafter 24hdts te koop staan. Is dit vergelijkbaar of is de Fender dan toch ‘je van het’?

Allebei gelamineerd hout, de Fender is ook niet massief. Gezien voorgaande reacties denk ik te weten wat je antwoord zal zijn, maar vraag het je toch maar. Ik zie uit naar het moment dat ik kan starten!


Door Koen Snoek op 28 juni 2016

Hoi Gert-Jan,
Leuk van je te horen.. en de mogelijkheden van vandaag de dag zijn inderdaad enorm.

Als beginnende gitarist adviseer ik altijd om niet te veel naar de specificaties en houtsoorten etc. te kijken. Je gehoor moet namelijk nog ontwikkelen en over 2 jaar luister je heel anders naar de Fender CD-60 als dat je er wellicht nu zult luisteren.

De Fender is een prima instapper. Crafter is ook een prima merk, maar mijn voorkeur gaat uit naar de Fender. Start in ieder geval op een akoestische western gitaar en dat zijn ze gelukkig beide 🙂

Houd me op de hoogte!
Gr,
Koen


Door Shirley op 25 september 2016

Beste koen.

Dit is misschien een rare vraag.

Maar mijn zoontje wil een gitaar. Dit is prima en weet door dit filmoké ook waar ik naar opzoek moet. Maar nu de grote vraag welke maat moet ik hebben. Kunder gitaren zijn er in verschillende mate zag ik en hij wordt bijna 11. Wil ook weer niet over een maar maanden een nieuwe kopen.

Dus waar doe ik goed aan. Kan ik voor hem gewoon de normale maat halen (volwassenen ) of toch een kinder maat?


Door Koen Snoek op 8 oktober 2016

Hoi Shirley,
Mijn beste advies is dan:
Ga na de winkel en probeer de Fender CD60 gewoon uit.
Je kunt hem ook online bestellen en binnen 14 dagen (ofzo) terugsturen indien hij te groot is.
Een ding is zeker… je zoon blijft voorlopig nog even groeien 🙂
Weet jij zo voldoende?
Gr,
Koen


Door Frits op 14 november 2016

Beste Koen,
Met accoorden moet ik behoorlijk de snaren indrukken.
Is er verschil tussen gitaren in deze?
Ik heb nu een spaanse gitaar van €80
Met vriendelijke groet
Frits


Door Koen Snoek op 5 december 2016

Hoi Frits,
Vaak is een duurdere gitaar beter dan een goedkopere. De Fender CD60 is meer dan voldoende voor de beginner.

Ook zitten er verschillen tussen een Spaanse gitaar of een western gitaar. De Spaanse heeft nylon snaren, de western stalen snaren. In het begin doen de stalen snaren iets meer zeer, maar het grote voordeel van de western gitaar is: smallere en dunnere hals, makkelijker qua snaren vervangen en een allrounder geluid.

Een duurdere gitaar die slecht staat afgesteld is ook niet prettig!
Vergeet tot slot niet dat een beginnende gitarist ook nog “eelt” op zijn vingers moet krijgen en dat kost wat tijd.

Gr,
Koen



Door Koen Snoek op 5 december 2016

Hoi Josine,
De gitaar die je laat zien is een mooie gitaar. Het is een western gitaar, dus mijn goedkeuring heb je 🙂

Is dit je 1e gitaar en heb je al enige gitaarkennis?
Indien je wilt… kan je je inschrijven voor mijn gratis 7 daagse cursus. Zo een mooie gitaar verdient een gitarist met een juiste basis 😉
Zie https://gitaarlesvankoen.nl/gitaarles-mini-cursus/

Gr,
Koen


Door Josine Schellekens op 6 december 2016

Hoi Koen,

Bedankt voor je reactie! Ik ga eerst eens met mijn ouders overleggen over de prijs etc. 😉 Uiteindelijk als ik een gitaar heb ga ik inderdaad deze 7 daagse cursus volgen 🙂

Ik heb al heel wat muziek kennis doordat ik ook cello speel, en daarvoor ook op les zit. En ik heb mezelf piano/keyboard aangeleerd. Ik heb ook wat theorie examens gedaan die ik ‘opkreeg’ van mijn cello docent.

Maar ik ben blij dat de gitaar die ik heb gevonden en goede beginners gitaar is 🙂
Bedankt!

Groetjes Josine


Door Koen Snoek op 6 december 2016

Hoi Josine,
Geen dank! Succes met je aankoop en houd me op de hoogte!
Gr,
Koen


Door Marlies op 21 december 2016

Is de Fender CD60 ook aan te raden voor een beginner in de leeftijd 7 a 8 jaar?
Kan me voorstellen dat de afmetingen voor kinderen anders zijn?


Door Koen Snoek op 10 januari 2017

Hoi Marlies,
Denk dat in dit geval de Yamaha GL1 Guitalele 6 een betere optie is.
Gr,
Koen


Door Huub op 28 december 2016

Beste Koen,
Bestaat van de Fender CD-60 ook een linkshandige versie? Hoop van wel maar in geval van niet, welke linkshandige beginners gitaar kun je aanbevelen?
Met dank en vriendelijke groet,
Huub


Door Koen Snoek op 10 januari 2017

Hoi Huub,
Een linkshandige Fender CD60 is er helaas niet.
Dan zou je voor de Fender CD-100 LH linkshandige western gitaar naturel kunnen gaan. Deze is helaas wel iets duurder.

Houd me op de hoogte!
Gr,
Koen


Door Bob Westhoff op 9 januari 2017

Beste Koen, ik ben een echte “beginner” en ben sinds enkele dagen wat accorden aan het oefenen op de Fender CD-60 die ik heb aangeschaft zoals je hebt aangeraden als beginners gitaar. Mijn dochter heeft een klassieke gitaar en daar is de hals breder van dan van deze western en vind ik makkelijker te bespelen met meer ruimte tussen de snaren. Kun je afgezien van de kwaliteit-prijs verhouding aangeven waarom nou juist een westen als beginner?
Groet Bob


Door Koen Snoek op 10 januari 2017

Hoi Bob,
Een smallere hals wordt vaak als fijner ervaren.
Daarnaast, makkelijker snaren verwisselen en een allrounder sound.

Weet jij zo voldoende?
Gr,
Koen


Door Kees op 19 januari 2017

Hoi Koen. Op welke gitaar speel je zelf het liefst, is dat ook de Fender CD-60 NT?


Door Koen Snoek op 21 januari 2017

Hoi Kees,
Nee zelf heb ik een veel duurdere gitaar, die een beginner totaal niet nodig heeft.
De Fender CD-60 is voor de beginner gewoon een topper!
Gr,
Koen


Door Patrick op 25 februari 2017

Hoi Koen
ik lees steeds dat je de
Fender als beste gitaar noemt om te beginnen.
Nu wil ik het ook graag gaan proberen maar ik zoek een goede linkshandige gitaar om mee te beginnen.
Welke zou jij mij aanraden.
Hoor graag iets van je.
Groetjes Patrick


Door Koen Snoek op 26 februari 2017

Hoi Patrick,
Dan zou je voor de Fender CD-100 LH linkshandige western gitaar naturel kunnen gaan. Deze is helaas wel iets duurder.
Houd me op de hoogte!
Gr,
Koen


Door Camermans op 19 december 2017

Hoi koen,
Een vraagje ik speel nu ongeveer een jaar ukulele en zou de overstap willen maken naar een gitaar, mijn ukulele was een washburn, nu kan een gitaar van iemand overkopen een washburn wd10. Is dit een goede beginnersgitaar?


Door Koen Snoek op 5 januari 2018

Hoi Camermans,
Leuk dat je de overstap naar gitaar wilt gaan maken. De Washburn wd10 waar jij over spreekt is een prima beginnersgitaar hoor!

Gr,
Koen


Door Roxan op 5 maart 2018

Beste Koen,

Wat een fijne tips, als ‘leek’ betreft gitaren is het dan ook moeiljik om mijn dochter van bijna 9 een gitaar te kopen. Vele sites/webshops al afgegaan maar ik weet het niet meer.

Oja ze is linkshandig, maakt dit ook nog verschil uit?
Welke zou jij aanraden voor een beginnende 9 jarige?

Alvast hartelijk dank
Roxan


Door Koen Snoek op 5 maart 2018

Hoi Rosan,
Leuk van je te horen!
Laat je niet gek maken door alle informatie op het internet, dit kost je soms “uren” en brengt je in verwarring.
Handiger is om te weten wat je budget is? Kan je dat hieronder laten weten.
Zo kan ik een gerichter advies geven.

In afwachting van je reactie.
Gr,
Koen




Door Johanna op 18 maart 2018

Hoi Koen,
Jaren terug heb ik een gitaar gekocht, een Serena, model. no SG-O. Het zegt mij totaal niets. Is dit wat een redelijke gitaar om mee te beginnen, of zou je dit niet aanraden? Misschien weet je het, dan hoor ik het graag. In ieder geval bedankt.


Door Koen Snoek op 28 maart 2018

Beste Johanna,
Als ik er op google kom ik op een Spaanse gitaar uit.

Een Spaanse gitaar heeft een bredere en dikkere hals dan een western gitaar. Als je kleine handen hebt, dan gaat dit een probleem worden tijdens je gitaar spelen.

Indien ja, zou ik voor een western gitaar dus gaan.
Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.
Gr,
Koen


Door Ruby op 22 maart 2018

Hallo!
Ik vroeg mij af hoe groot de ruimte is tussen de snaren en de hals van deze specifieke gitaar in het filmpje.


Door Koen Snoek op 28 april 2018

Hoi Ruby,
Dat is millimeter werk, dus lekker dicht op de hals, waardoor je niet “hard’ hoeft in te drukken.

Gr,
Koen


Door Evert van den Bos op 22 april 2018

Hallo.
Boven in dit topic staat een link naar een gitaar die als alternatief wordt aangemerkt: de Fazley W50 in een aantal varianten. Ik heb deze even in huis gehad en kwam er al snel achter dat dit gewoon geen goede (beginners) gitaar is. Dat kan ook niet echt voor dit budget. Er zaten aardig wat bouwfouten in (b.v. een duidelijke “knik” overdwars in het bovenblad) en hij bleef niet op stemming. Ik zou achteraf zelf de voorkeur geven aan een goede 2e hands. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een nieuwe Fender CD-60S. Drie keer zo duur als de Fazley maar het geld meer dan waard. Zeer prettig speelbaar met een hals die goed in de hand ligt en het geluid mag er ook best zijn. Overigens hulde voor de winkel want ik werd zeer goed geholpen met de Fender.


Door Koen Snoek op 8 mei 2018

Hoi Evert,
Sommige mensen vragen toch voor een “goedkopere” gitaar dan bijvoorbeeld de Fender of Randon. Natuurlijk zijn deze er, maar zoals je zelf al aangeeft ontbreekt het dan in kwaliteit.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat ook uit naar de “andere” gitaar.

Bedankt voor het delen van je ervaring!
Gr,
Koen



Door Koen Snoek op 3 juli 2018

Beste Laura,
Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een akoestische western gitaar.
Als je kleine handen hebt, dan is de klassieke Spaanse gitaar echt niet fijn omdat deze een brede en dikke hals heeft.

De gitaar die je noemt is een klassieke gitaar, ik zou even doorsparen en voor 100 euro een western gitaar kopen.
Gr,
Koen


Door Coen op 20 augustus 2018

Beste Koen,
Ik heb gekozen voor een Grimshaw by richwood GSD-60. Ik ben benieuwd of jij dit een goede beginners gitaar vindt?

Gr. Coen


Door Koen Snoek op 6 september 2018

Hoi Naamgenoot met een C 😉

Ziet er als een perfecte beginnersgitaar uit 😉
Veel speelplezier enne… Maak die gitaardroom waar he!

Ik help je graag!
Gr,
Koen


Door Vincent Alao op 3 december 2018

Hoi Koen,

Ik zou graag beginnen met gitaar spelen en nu ben ook ik opzoek naar een beginnersgitaar. In eerste instantie zat ik te denken aan de Fender CD 60 maar nu heb ik ergens een goeie deal gevonden voor een Gretsch G951. Ik heb zelf geen verstand van gitaren dus vandaar ben ik benieuwd naar jouw mening.

Alvast bedankt,

Gr,

Vincent


Door Koen Snoek op 3 december 2018

Hoi Vincent,
Leuk van je te horen!
Bedoel je de Gretsch G951 of G9511 (elf)?
Ik ken de gitaar persoonlijk niet. Als ik zoek naar de G9511 kom ik op een akoestische western uit (type Parlor).

Dit is een prima gitaar om te starten 🙂
Kijk ook eens naar mijn gratis gitaarcursus -> https://gitaarlesvankoen.nl/gratis-gitaarcursus/

Gr,
Koen


Door Charlie op 11 december 2018

Hoi!!
Ik sta te popelen om met gitaar te beginnen! Ik heb de gitaar ”Fender Squier SA-105CE” momenteel op het oog, is deze goed genoeg voor een beginner? Een vriend van me die gitaar speelt zegt dat die goed genoeg is maar hij speelt niet zo heel lang of vaak dus I don’t know!

Groetjes,
Charlie



Door Aad de Graaf op 21 december 2018

Hi Koen,
Ik wil een beginnersgitaar kopen en zag je filmpje. Op internet zie ik dat de Fender CD 60 nog steeds te koop is. Adviseer je nog steeds deze Fender of toch de Randon RG-01 zoals in je laatste filmpje. Ik speel nog geen noot gitaar dus graag je advies. Gr., Aad


Door Koen Snoek op 5 januari 2019

Hoi Aad,
Zelf zou ik nu voor de Randon gaan!
Houd me op de hoogte.
Gr,
Koen


Door Ann op 2 januari 2019

Hallo, wat vind jij van volgende gitaren voor een beginner? Fender CC60S SB of de yamaha F370 DW Sb? Heb jij een voorkeur of nog een andere dat je aanraad in deze prijsklasse?


Door Koen Snoek op 5 januari 2019

Hoi Ann,
Leuk van je te horen!
Als ik tussen die 2 zou moeten kiezen, zou ik voor de Fender gaan.
Het zijn beide western gitaren, dus dat is prima.
Wellicht is de Randon die ik noem iets voor je?

Houd me op de hoogte!
Gr,
Koen


Door Lidia op 23 januari 2019

Hoi, Koen een vriend van mij adviseerde mij om een kleine akoestische gitaar te nemen omdat ik klein van stuk bent. Is de Random dan goed, of moet ik voor een kleinere variant gaan. Prijs is niet mijn grootste bezwaar.


Door Koen Snoek op 30 januari 2019

Hoi Lidia,
Ik weet dat Leon ook nog 3/4 gitaren van Randon heeft (mijn dochter heeft die).

Bel hem op, verwijs naar de gitaar van mijn dochter en hij weet voldoende. Dat is overigens ook een Randon 😉

Houd me op de hoogte!
Gr,
Koen

Plaats een reactie


*