Welke liedjes wil jij op gitaar leren spelen?
17 maart 2022 
1 min. leestijd

Welke liedjes wil jij op gitaar leren spelen?

Gitaar spelen is natuurlijk superleuk! In de zomer aan het strand, in het bos, bij het kampvuur of een andere plek. In de winter lekker binnen met een warm glas chocolademelk er bij. Ik ben zeer benieuwd welke toffe liedjes jij op gitaar wil leren spelen.

Laten we elkaar inspireren

Ik schreef er een eerdere blog over, welke helaas is verwijdert... Maar we beginnen gewoon weer overnieuw! Welke liedjes wil jij graag op gitaar kunnen spelen? Wat mag er absoluut niet ontbreken op je setlist? Ik kijk uit naar je reactie.

Wat ik zelf nog op gitaar wil leren spelen?

Ook ik heb een lijstje van liedjes die ik nog "goed" wil leren spelen. Soms ken ik delen uit een nummer en neem ik er gewoon niet voldoende de tijd voor om hem 100% te beheersen.

Op de akoestische gitaar wil ik nog steeds de volgende liedjes leren spelen:

  • Danny Vera - Roller Coaster
  • Racoon - De Echte Vent
  • Goo Goo Dolls - Iris

Op de elektrische gitaar wil ik nog steeds de volgende liedjes leren spelen:

  • John Mayer - Slow Dancing In A Burning Room
  • Mark Knopfler - Brothers In Arms

Liedjes van deze artiesten staan ook op mijn lijst.

Ook van de volgende artiesten wil ik nog meer liedjes op gitaar kunnen spelen. Golden Earring, Eddie Vedder, The Black Crowes,  Red Hot Chili Peppers en meer. Ik zal deze blog regelmatig gaan aanvullen met de liedjes en/ of artiesten die erbij komen.


Ik ben heel benieuwd aan welke liedjes jij denkt! Plaat hieronder een reactie!

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Peter
Door

Peter

op 17 Apr 2023

Hoi Koen, Ook op mijn lijst staan een aantal nummers die ik 'n keer wil spelen op mijn western gitaar. House of the rising sun Folsom prison blues Kleine cafe aan de haven No woman no cry Hello Josephine Blowing in the wind Who'll stop the rain, Gr P

Door

op 22 Apr 2023

He Peter, Dat is een fijne lijst! Dank je wel voor het delen. Gr, Koen

John
Door

John

op 23 Apr 2023

Bezig met de nrs: Make it a memory en Rollercoaster (Danny V) Through the barricades (Spandau Ball) Rhiannon (Fleetw Mac) Feel like making love (Bad Comp)Wensen : Listen to the music (Doobie Bros) Blue blue sky (Alan Pars) Say nothing at all (Ronan)

Door

op 24 Apr 2023

He John, Ook voor mij staan er weer leuke tips bij, waarvoor mijn dank. Gr, Koen

Patrick Broens
Door

Patrick Broens

op 23 Apr 2023

Hey Koen, Leuk. Toevallig heb ik mijn top 10 weer benoemd. Ik speel deze al maar wil ze nog eens goed onder handen nemen! B.v: Roy Orbison - Mean Woman Bleus The Common Linnets - Hungry Hands Bruce Springsteen - Human Touch. Gr. Patrick

Door

op 24 Apr 2023

He Patrick, Dat zijn leuke liedjes! Dank voor de inspiratie :-) Gr, Koen

Frank
Door

Frank

op 23 Apr 2023

Hoi Koen, mijn wens is om ooit Lenny van Stevie Ray Vaughan te kunnen spelen. Hey Joe lijkt mij ook gaaf om te leren. Maar voor in de (flinke) tussentijd weet ik het nog niet specifiek, vooral rock/blues nummers.

Door

op 24 Apr 2023

He Frank, I like rocknummers! Houd me op de hoogte, mocht je hem beheersen! Gr, Koen

Anja
Door

Anja

op 24 Apr 2023

Omdat ik fingerpicking het leukst vindt heb ik een aantal die ik ooit wil leren spelen t.w. Vedronken vlinder / van Janis Ian: I'm still standing/Valentin's day/Better times will come (mooi intro en slechts 3 acc. Zal nog even duren.Ben net bij les8 ;)

Door

op 25 Apr 2023

He Anja, Alles op zijn tijd! Noteer ze op een lijstje, zodat je ze nooit uit het oog verliest! Gr, Koen

Dirk Put
Door

Dirk Put

op 24 Apr 2023

Dag Koen, Hele leuke lijst. Die van Danny Vera Rollercoaster doen we samen he:-). Verder willen we nog liedjes brengen van The Doors, Johnny Cash en Leonard Cohen. En een paar Elvis nummers. Bezigheid genoeg dus he! Fijne groetjes An en Dirk

Door

op 25 Apr 2023

He Dirk en An, Rollercoaster gaan we zeker een keer samen doen, die staat bij deze! Verder leuke artiesten :-) Gr, Koen

Dirk Put
Door

Dirk Put

op 29 Apr 2023

:-) Superleuk! En we zijn overlaatst ook naar een optreden gaan kijken van liedjes van Mark Knopfler. Dus Brothers In Arms is ook voor ons een favoriet:-) Fijne groetjes An en Dirk

Door

op 01 May 2023

Lekker bezig jullie :-)

Maurice
Door

Maurice

op 25 Apr 2023

Hi Koen, Als ik Nothing Else Matters van Metallica nog eens volledig uit mijn vingers kan laten lopen... We blijven in ieder geval oefenen en dan komt het er zeker weten een keer van :)

Door

op 25 Apr 2023

He Maurice, Die is zeker te doen! Goed doel! Maak het waar, jij kan dit! Gr, Koen

Han
Door

Han

op 25 Apr 2023

Ed Sheeran met het nummer Perfect dat zou mooi zijn om te kunnen spelen.

Door

op 25 Apr 2023

He Han, Dat is inderdaad een zeer mooi nummer! De akkoorden zijn goed te doen, je kunt het slagje (als je dat moeilijk vindt) eventueel simpeler maken. Gr, Koen

Marcha
Door

Marcha

op 26 Apr 2023

Hi Koen, Little Lion Man van Mumford & Sons zou ik graag willen kunnen spelen in hetzelfde tempo :-)

Door

op 01 May 2023

He Marcha, Dat is natuurlijk een heel lekker nummer! Die speel ik al :-) Gr, Koen

Gonny Wiecherink
Door

Gonny Wiecherink

op 26 Apr 2023

Hoi Koen, ook ik zou rollercoaster graag willen leren spelen en songs van Cat Stevens en Jim Groce en Boudewijn de groot. Liefst tokkelen

Door

op 01 May 2023

He Gonny, Ook weer mooie nummers. Ik ga rollercoaster een keertje met Dirk en Ann spelen, doe je ook mee? Gr, Koen

jan
Door

jan

op 26 Apr 2023

hoi koen , ik had al gelezen dat je hier nu maar weinig neer kunt zetten dus zet ik mijn grootste uitdaging op dit moment hier maar even even neer , ik ben nu bezig met de tweede solo van comfortably numb (david gilmour) pink floyd.

Door

op 01 May 2023

He Jan, Ook een favoriete nummer van mij! Lekker bezig! Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?