Stel niet uit tot morgen wat je vandaag nog kan doen!!!
Cursistenpraat
Koen Snoek
Cursistenpraat
4 min
16

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag nog kan doen!!!

4 min
16

Ik ben Nadine, woon in Beverwijk, 37 jaar en werk deels bij Tata Steel als wagenparkbeheerder en ik werkte als bruidsreportagefotograaf. De wens om te leren gitaarspelen was er al langer bij mij, maar deze wens stelde ik steeds maar weer uit. Tot vorig jaar…

De confrontatie

We kennen het allemaal wel in het leven! Van die cliché uitspraken, zoals “Stel niet uit tot morgen!”. Vaak moet er eerst iets in je leven gebeuren, voordat je wordt wakker geschud! Op ieder moment in het leven kan het zomaar ophouden. Soms verwacht en soms totaal onverwacht. 2016 was voor mij zo één jaar… dat ik werd wakker geschud!

In juni 2016 kwam er in eens een telefoontje dat mijn vader ernstig ziek lag op de intensive care in Frankfurt (Duitsland). 14 jaar lang was er geen spoor van mijn vader te bekennen. Deze bewuste dag, dat ene telefoontje zal ik nooit vergeten.

In een stroomvaart moesten we allerlei zaken regelen. Eén hiervan was het huis leeghalen van mijn vader en een nieuw onderkomen zoeken met 24-uurs verzorging en verpleging. Ik zal nooit vergeten dat wij de deur open maakten van zijn appartement in Frankfurt, geen idee wat ons te wachten stond. Ik stond daar met trillende handen voor de deur, wat heeft er zich in die 14 jaar afgespeeld? Na binnenkomst liepen we een smalle gang door en stonden vervolgens in zijn woonkamer. Wat ik toen zag daar werd ik stil van. Ik stond midden in een ruimte vol met elektrische gitaren, opname apparatuur, speakers, gitaarversterkers, gitaareffecten, microfoons, draaitafels en mobiele muziek installaties. Ik wist dat mijn vader vroeger in 2 bandjes had gespeeld als gitarist. Maar na zijn 25e heeft hij nooit meer een gitaar aangeraakt. Uiteindelijk kwamen we er achter dat hij o.a. als straatmuzikant door de straten van Frankfurt trok met eigen geschreven nummers.

Zijn gitaren stonden nu al 3 jaar onder het stof. Bij mij kwam ineens het besef. Mijn vader kan nu door de progressiviteit van zijn spierziekte HMSN geen gitaar meer spelen, dit zou mij ook kunnen gebeuren, aangezien dit een erfelijke spierziekte is. Op mijn 12e is deze diagnose ook bij mij vastgesteld. Echter kan ik er nog steeds goed mee leven en heb ik meer levenskwaliteit gekregen na een heel traject van operaties tussen mijn 14e en 18e.

Van wens naar werkelijkheid

Gear van Nadine - gitaarlesvankoen

Stel niet uit wat je vandaag wilt doen!!

Eind september 2016 waren we een weekendje weg in de buurt van Groningen. Dit was het moment dat ik besloot om een akoestische gitaar te kopen. Dus wat doe je dan? Dan loop je muziekwinkel Tonika binnen. Na 1,5 uur stond ik buiten met mijn eerste akoestische gitaar, ja wel een Taylor GS Mini KOA uitvoering!

Een mooie gitaar maakt nog geen Gitarist!

Op internet ging ik op zoektocht naar een online cursus. Uiteindelijk kwam ik op de site Gitaarlesvankoen.nl terecht. Mijn oog viel op de gratis 7 daagse cursus. Ik dacht meteen dit is wat ik hebben moet. Eerst eens kunnen proeven. Hoe bevalt het cursusmateriaal, hoe wordt er uitleg gegeven 😉 opbouw van de stof. Na het behandelen van deze stof was ik om. En besloot ik mij op te geven voor de basiscursus. Het voordeel van een online cursus voor mij is, dat ik kan oefenen wanneer het mij uitkomt. Daarnaast is de community erg handig waar we elkaar kunnen helpen en je vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. Koen is zelf ook erg actief in de community om ons continue op weg te helpen gedurende onze gitaarreis!

Eén jaar later..

Inmiddels heb ik de basiscursus afgerond en de slagjes- en ritme cursus aangeschaft en ook afgerond. Daarnaast heb ik Tokkelcursus aangeschaft, omdat ik fingerpicking zo een mooie manier van gitaarspelen vind! De cursussen zitten echt goed in elkaar. Uitgebreide video’s met heldere uitleg. Gaat het te snel dan spoel je gewoon even terug! De gitaartabs zijn goed uitgewerkt en helder beschreven. Wat ik ook heb geleerd is dat je niet in één les moet blijven hangen als het even niet gaat of tegenzit. Want dan gaat bij mij de spirit er uit! Gewoon doorgaan naar de volgende les. Je zult zien als je de les dan later weer een keer herhaald, dat het ineens wel lukt of veel soepeler gaat. Hier krijg ik dan weer energie van, omdat ik dan zelf zie dat ik vorderingen heb gemaakt! Zelfs op mijn werk hangt nu een gitaar klaar om even stoom af te blazen als het moet!

“Soms denk ik had ik dit maar eerder gedaan… Ik denk nu dan maar, “Gelukkig kan ik het nog oppakken leren gitaarspelen!”

Wat heb ik na één jaar bereikt?

Ik sta er best van te kijken hoe ver ik al ben gekomen. Eén jaar geleden kon ik nog helemaal niks. Nu kan ik diverse akkoorden pakken, steeds sneller overpakken, diverse slagpatronen en tokkelpatronen. De aansturing van mijn hand links en rechts gaat steeds beter. Je merkt dat je meer controle krijgt over de aansturing van je vingers. Voorheen kon ik bv niks met mijn pink. Nu heb ik het eindelijk voor elkaar dat ook deze mee doet! En ik heb mijn eerste gitaarliedje gespeeld op het kampvuurevent “Het is een nacht” van Guus Meeuwis!

Hieronder een korte videoimpressie over mijn gitaarreis. Hoe ik door oefenen steeds verder vooruitga!

Mijn gitaar voornemen voor 2018

Cursusmateriaal van Koen herhalen. Proberen om het barré akkoord onder de knie te krijgen. Deze zijn voor mij nog echt lastig! Maar ook dit laatste zal uiteindelijk goed komen met minimaal 15 minuten per dag meters maken! Daarnaast vooral liedjes spelen waarin je veel plezier hebt. Op dit moment speel ik graag liedjes van oa Ed Sheeran! Daarnaast wil ik meer gaan doen met een loopstation. Uit de collectie van mijn vader heb ik nog een Boss RC20XL liggen. En wie weet eind 2018 de vervolgcursus van Koen of pak ik een van de elektrische gitaren van mijn vader op?

Tot slot!

Ik kan iedereen deze online cursus gitaarspelen aanraden. Let op het vergt wel wat doorzettingsvermogen en discipline, maar met minimaal 15 minuten per dag oefenen in je eigen tempo en omgeving kom je er zeker wel! Wil je al langer leren gitaarspelen en stel je het steeds uit? “Stel niet uit wat je vandaag wilt doen!” en start met de online gitaarles voor jou van Gitaarles van Koen!!

“Gitaar leren spelen is vooral doorzetten en uiteindelijk krijg je hier heel veel voor terug” Voor mij is gitaarspelen een soort van meditatie ik word er heerlijk relaxed en rustig van!

Muzikale groet van Nadine

Wat vind je van het verhaal van cursist Nadine? Laat het mij hieronder weten.

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Reacties
Categorieën