Inspiratie
Koen Snoek
Inspiratie
3 min
24

Het perfecte gitaargevoel!

3 min
24

Herken je dat? Een gebeurtenis of een concert waar je naartoe leeft? Vast wel! Ik heb er ook een paar en 1 van die jaarlijks terugkerende momenten is het kampvuurevent op Texel wat ik met mijn cursisten heb. Afgelopen weekend was het weer zover (5e keer) en niet alleen ik heb genoten… 

De gitaar brengt mensen bij elkaar!

Ik zeg het zo vaak tegen mijn cursisten, oefen dagelijks 15 minuten, start op de juiste beginnersgitaar en volg goed de tips van mijn online gitaarcursus op. Want ook in jou zit een gitarist, just do it!

Ik kan enorm genieten van de voortgang die ik mijn cursisten zie maken vanuit de besloten community, maar de kers op de taart is echt het jaarlijkse kampvuurevent op Texel. Het echt zien van de cursisten, live coachen en veel gitaar spelen! De meesten herken je direct en bij sommige moet je even nadenken over hun naam.

Al 5 jaar regel ik dit samen met mijn vrouw, ik op de voorgrond, zij alles er omheen!

De gitaardag in het kort

Zelf zorg ik dat mijn gitaar snaren een paar dagen voor het event zijn vervangen, je wilt toch een optimaal klinkende gitaar hebben. Op vrijdag bouw ik de tent met enkele mensen op. Bij goed weer zitten we buiten, bij slechter is de tent ideaal! Zaterdagochtend druppelen een voor een de eerste cursisten het terrein op, waarna zij hun tenten opbouwen en we elkaar door samen te werken al leren kennen. Al heel snel ontstaat er een onbeschrijfelijke “vibe”. Het is te gek als de eerste gitaren verschijnen en de gesprekken over ervaringen, gitaarliedjes en gitaarakkoorden vanzelf ontstaan. Rond 1 uur start ik dan ook echt met het programma en zet ik de cursisten na een korte voorstelronde aan het werk.

Gitaar stemmen en GO!

Gitaarles van Koen optreden Gitaarles van Koen optreden Gitaarles van Koen optreden Gitaarles van Koen optreden

De groep is vaak divers, maar de energie is hoog en iedereen heeft hetzelfde doel. Een toffe tijd hebben en samen gitaar spelen! Het is altijd een uitdaging om een programma neer te zetten waar elke cursist wat aan heeft.

Dit jaar gaf Leon van Haef een interessante uitleg van het belang van gitaar onderhoud. Mijn taak was om iedereen met elkaar, als gitaarmaatjes, te laten samenwerken, vragen te beantwoorden, gitaartips geven en op fouten wijzen daar waar nodig was. Na het middagprogramma was er een bbq en tijd genoeg om te kletsen en gitaar te spelen. Uiteraard eindigden we met een groot kampvuur optreden waar iedereen een zelf gekozen liedje kon laten horen. Doordat iedereen een andere smaak heeft is de diversiteit van de liedjes enorm! Dit jaar onder begeleiding van een zanger.
Gitaarles van Koen Kampvuuroptreden

Ook speelde ik nog wat populaire meezing liedjes op gitaar en het werd een late nacht op Texel 😉

Het is mijn missie om jou met jouw vrienden en familie dit soort momenten te geven, want muziek verbindt!

Bekijk hieronder een compilatie van de fantastische muzikale dag.

Het zien groeien van cursisten in gitaarprestatie is goud!

De volgende ochtend nog een gezamenlijk ontbijt, een wandeling door de heerlijke natuur van Texel en we sloten ook dit jaar met wat leuke gezamenlijke gitaarliedjes af. Het doel is dan om iedereen op zijn niveau mee te laten doen en te laten voelen wat ritme is, hoe je een gitaarliedje echt speelt en wat voor een energie muziek geeft. Je leert enorm veel van samenwerken, want je moet luisteren naar elkaar om synchroon te kunnen spelen. De motivatie is echt hoog!

Ineens ben je op Radio2???

Cursist Anita had op de terugreis Radio 2 benadert met een kort verslag over het weekend. Ze was zelf ook blij verrast dat het werd opgepikt door Radio2. Voordat ze het wist sprak ze live in de uitzending met: Annemieke Schollaardt van “Annemiekes A-LIJST”.

Wat een superleuk stukje is dat geworden, luister het hieronder.

Man, man, man dit zijn de momenten die ieders hart sneller laat kloppen!

Hoe lang wil jij al gitaar leren spelen? En waarom start je niet gewoon? Je bent nooit te oud om te starten en voordat je het weet ben je ook op Texel bij de volgende editie van het kampvuurevent!

Laat hieronder weten of jij wel eens een (kampvuur)optreden hebt gehad.

>> Klik hier om een gratis gitaarakkoordenboek te downloaden.

Reacties
Categorieën