Het perfecte gitaargevoel!
02 september 2018 
3 min. leestijd

Het perfecte gitaargevoel!

Herken je dat? Een gebeurtenis of een concert waar je naartoe leeft? Vast wel! Ik heb er ook een paar en 1 van die jaarlijks terugkerende momenten is het kampvuurevent op Texel wat ik met mijn cursisten heb. Afgelopen weekend was het weer zover (5e keer) en niet alleen ik heb genoten… 

De gitaar brengt mensen bij elkaar!

Ik zeg het zo vaak tegen mijn cursisten, oefen dagelijks 15 minuten, start op de juiste beginnersgitaar en volg goed de tips van mijn online gitaarcursus op. Want ook in jou zit een gitarist, just do it!

Ik kan enorm genieten van de voortgang die ik mijn cursisten zie maken vanuit de besloten community, maar de kers op de taart is echt het jaarlijkse kampvuurevent op Texel. Het echt zien van de cursisten, live coachen en veel gitaar spelen! De meesten herken je direct en bij sommige moet je even nadenken over hun naam.

Al 5 jaar regel ik dit samen met mijn vrouw, ik op de voorgrond, zij alles er omheen!

De gitaardag in het kort

Zelf zorg ik dat mijn gitaar snaren een paar dagen voor het event zijn vervangen, je wilt toch een optimaal klinkende gitaar hebben. Op vrijdag bouw ik de tent met enkele mensen op. Bij goed weer zitten we buiten, bij slechter is de tent ideaal! Zaterdagochtend druppelen een voor een de eerste cursisten het terrein op, waarna zij hun tenten opbouwen en we elkaar door samen te werken al leren kennen. Al heel snel ontstaat er een onbeschrijfelijke “vibe”. Het is te gek als de eerste gitaren verschijnen en de gesprekken over ervaringen, gitaarliedjes en gitaarakkoorden vanzelf ontstaan. Rond 1 uur start ik dan ook echt met het programma en zet ik de cursisten na een korte voorstelronde aan het werk.

Gitaar stemmen en GO!

Gitaarles van Koen optreden Gitaarles van Koen optreden Gitaarles van Koen optreden Gitaarles van Koen optreden

De groep is vaak divers, maar de energie is hoog en iedereen heeft hetzelfde doel. Een toffe tijd hebben en samen gitaar spelen! Het is altijd een uitdaging om een programma neer te zetten waar elke cursist wat aan heeft.

Dit jaar gaf Leon van Haef een interessante uitleg van het belang van gitaar onderhoud. Mijn taak was om iedereen met elkaar, als gitaarmaatjes, te laten samenwerken, vragen te beantwoorden, gitaartips geven en op fouten wijzen daar waar nodig was. Na het middagprogramma was er een bbq en tijd genoeg om te kletsen en gitaar te spelen. Uiteraard eindigden we met een groot kampvuur optreden waar iedereen een zelf gekozen liedje kon laten horen. Doordat iedereen een andere smaak heeft is de diversiteit van de liedjes enorm! Dit jaar onder begeleiding van een zanger.
Gitaarles van Koen Kampvuuroptreden

Ook speelde ik nog wat populaire meezing liedjes op gitaar en het werd een late nacht op Texel 😉

Het is mijn missie om jou met jouw vrienden en familie dit soort momenten te geven, want muziek verbindt!

Bekijk hieronder een compilatie van de fantastische muzikale dag.

Het zien groeien van cursisten in gitaarprestatie is goud!

De volgende ochtend nog een gezamenlijk ontbijt, een wandeling door de heerlijke natuur van Texel en we sloten ook dit jaar met wat leuke gezamenlijke gitaarliedjes af. Het doel is dan om iedereen op zijn niveau mee te laten doen en te laten voelen wat ritme is, hoe je een gitaarliedje echt speelt en wat voor een energie muziek geeft. Je leert enorm veel van samenwerken, want je moet luisteren naar elkaar om synchroon te kunnen spelen. De motivatie is echt hoog!

Ineens ben je op Radio2???

Cursist Anita had op de terugreis Radio 2 benadert met een kort verslag over het weekend. Ze was zelf ook blij verrast dat het werd opgepikt door Radio2. Voordat ze het wist sprak ze live in de uitzending met: Annemieke Schollaardt van “Annemiekes A-LIJST”.

Wat een superleuk stukje is dat geworden, luister het hieronder.

Man, man, man dit zijn de momenten die ieders hart sneller laat kloppen!

Hoe lang wil jij al gitaar leren spelen? En waarom start je niet gewoon? Je bent nooit te oud om te starten en voordat je het weet ben je ook op Texel bij de volgende editie van het kampvuurevent!

Laat hieronder weten of jij wel eens een (kampvuur)optreden hebt gehad.

>> Klik hier om een gratis gitaarakkoordenboek te downloaden.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Huibert van de Merwe
Door

Huibert van de Merwe

op 02 Sep 2018

Ik heb weer geweldig genoten.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 04 Sep 2018

Super om te lezen Huibert :-) Gr, Koen

Anita
Door

Anita

op 02 Sep 2018

Wat kan ik nog meer zeggen als op de radio? Geweldig om mee te maken! Zo leuk om met andere cursisten te spelen én met Koen en familie een tof weekend te hebben. Ik heb volgend jaar al weer op de kalender gezet!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 04 Sep 2018

Hoi Anita, Helemaal leuk ;-) Gr, Koen

Ben
Door

Ben

op 06 Sep 2018

Een terechte en prima promotie op de radio, Anita.

Ingrid
Door

Ingrid

op 07 Sep 2018

Wat goed gesproken op de radio!!! Dat je pas 2 jaar les hebt...klinkt al alsof je een pro bent!

Patrick
Door

Patrick

op 03 Sep 2018

Dat mijn gitaar heeft gezorgd voor dit leuke weekend en de leuke ontmoetingen smaakt natuurlijk naar meer!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 04 Sep 2018

Hoi Patrick, En dit is nog maar het begin van jouw gitaardroom ;-) Gr, Koen

Antje
Door

Antje

op 04 Sep 2018

Dit was mijn derde keer dat ik bij jou kampvuurevent aanwezig was Koen, maar dit jaar was het mijn eerste keer dat ik ook mijn liedje heb laten horen bij het kampvuur. Er ging van alles mis bij mij, maar dat geeft niks. Het was ontzettend leuk en leerzaam om te doen, en ik heb er weer veel van geleerd. Zowel op gitaar gebied, maar ook als persoon ben ik gegroeid door bepaalde dingen gewoon te DOEN. Ik ben er volgend jaar er zeker weer bij.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 06 Sep 2018

Hoi Antje, Er is maar 1 weg voor succes en dat is "doen". Jij deed het inderdaad ook en wees trots op wat je hebt gedaan en laten horen! Te gek dat je er volgend jaar ook weer bij bent. Gr, Koen

Sasja bekkers
Door

Sasja bekkers

op 05 Sep 2018

Leuke compilatie van een top event, leuke mensen en goede sfeer en lekker eten :-)

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 06 Sep 2018

Ik vond het ook super om jou te mogen ontmoeten Sasja ;-) Speak you soon! Gr, Koen

Daphne
Door

Daphne

op 05 Sep 2018

Een mooie compilatie van een fantastisch weekend.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 06 Sep 2018

Hoi Daphne, Ik vind hem ook te gek! Ben blij dat ook jij er was en ik zie je snel weer. Gr, Koen

Ben
Door

Ben

op 06 Sep 2018

Ja, het was echt SUPER. Niet meer en niets minder. Dank voor de mooie samenvatting en graag tot volgend jaar. Groetjes, Joke en Ben.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 07 Sep 2018

Hoi Joke en Ben, Leuk dat jullie ook volgend jaar weer komen :-) Gr, Koen

Martin
Door

Martin

op 07 Sep 2018

Leuke foto’s en video. De stemming zat er goed in zo te zien en gaaf om cursisten te herkennen op de foto en film. Volgend jaar ben ik er ook bij hoor.....

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 07 Sep 2018

Hoi Martin, De sfeer was inderdaad top! Ik houd je er aan dat je er volgend jaar ook bij bent ;-) Gr, Koen

Glenny van Deijk
Door

Glenny van Deijk

op 09 Sep 2018

Dit was voor mij de eerste keer en ik vond het geweldig. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 10 Sep 2018

Hoi Glenny, Wij vonden het ook superleuk om jullie te ontmoeten! Te gek dat we elkaar volgend jaar weer gaan zien. Wellicht eerder ;-) Gr, Koen

connor
Door

connor

op 09 Sep 2018

bedankt voor je mail koen met mij gaat het alles goed maar helaas had ik de mail niet eerder gelezen want ik was op vakantie maar het ziet er leuk uit op de foto's en video!!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 10 Sep 2018

Hoi Connor, Het was ook erg leuk om wederom mee te maken ;-) Gr, Koen

Lisette Meijers
Door

Lisette Meijers

op 10 Sep 2018

Hartstikke leuk om te zien! De gezelligheid en het plezier spat er af! Ik hoop er volgend jaar bij te zijn! Groetjes allemaal van Lisette.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 10 Sep 2018

Hoi Lisette, Leuk van je te horen en zeker leuk als je er volgend jaar ook bij kunt zijn ;-) Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?