Gitaar spelen voor het goede doel!
16 februari 2019 
1 min. leestijd

Gitaar spelen voor het goede doel!

Gitaar spelen voor het goede doel, dat is wat Martijn, Jonna en ik afgelopen zaterdag 9 februari deden voor de ernstig zieke Texelaar Rob Daalder. 

Toen ik begin december 2018 hoorde van Rob zijn situatie en de Stichting support Rob, die door zijn vrienden is opgericht, heb ik geen seconde getwijfeld om ook iets te doen.

Ik maakte direct onderstaande video.

De deal was een kleine schenking (via mijn kanaal) tbv de stichting met als ruil een gratis huiskamerconcert in januari 2019 te geven. Dit werd uiteindelijk 9 februari 2019, omdat ik halverwege december onverwachts werd benaderd door de top2000. Klik hier voor “dat” avontuur.

Het regelen van een huiskamerconcert…

Het lag natuurlijk voor de hand dat ik Jonna en Martijn ook weer zou vragen voor dit optreden. Onze top2000 samenwerking smaakte naar meer 😉

Nu alleen niet een uurtje spelen, maar een avondvullend programma. Dit werden uiteindelijk 46 nummers en een aantal gezellige oefenavonden.

Fantastisch hoe deze Texelse partijen belangeloos bijdroegen:

  • Locatie: Groepsverblijf de Zilvermeeuw
  • Kaartjes: Print Service Texel
  • Muziek (om ons heen) & Licht: John Witte
  • Podiumdelen: Texelsevent
  • Drinken via Jumbo & Hanos
  • Barmensen & een heuse kassa te leen.

Iedereen droeg gratis een steentje bij!

Wauw het was toch een grotere organisatie, dan ik me eerste instantie had voorgesteld.

Uiteindelijk was het voor de cursisten toch een te grote drempel om helemaal naar Texel te komen.

De avond zelf

Het werd uiteindelijk een Texels feestje. Slechts 1 cursist was met zijn dochter naar het eiland afgereisd. Leuk om Arno in het echt te ontmoeten. Hij had er een Texels weekend van gemaakt en uiteraard was de gitaar mee!

Vanaf de eerste klanken zaten we lekker in onze energie en het publiek deed snel mee. Ik gebruikte een akoestische gitaarversterker van het merk Hartke. Deze zorgde ook voor mijn podiumgeluid en was dus direct mijn monitor. In de pauze waren er bitterballen van het huis! #jammie

In de 2e set brak ik een gitaarsnaar (de snaar van het merk Elixir zat er nog maar 1 week op), maar gelukkig was ik hierop voorbereid. Snel een nieuwe semi-akoestische gitaar gepakt en weer door. Er werd veel meegezongen en gedanst op de nummers die we speelden. Mooi om te zien dat je setlist werkt!

Zie hieronder nog wat video materiaal van die avond.

De opbrengst is uiteindelijk € 1.810,00 geworden voor stichting Rob.

Ik wil iedereen die heeft geholpen in welke vorm dan ook bedanken en wens Rob een spoedig herstel toe.

Ik blijf het zeggen: muziek verbind!

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Ben Schonbeck
Door

Ben Schonbeck

op 18 Feb 2019

Mooie actie, mooi verslag en mooie opbrengst voor Rob.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 21 Feb 2019

Hoi Ben, Ik ben zelf ook erg blij met de opbrengst. Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?