Wil je bij de Top2000 optreden?
Muzikale verhalen
Koen Snoek
Muzikale verhalen
2 min
16

Wil je bij de Top2000 optreden?

2 min
16

En dan belt Radio 2 je ineens op… wij zoeken een leuke gitarist die liedjes van de Top2000 wil spelen, heb je interesse? Slechts 11 dagen van te voren en een overvolle kerstagenda. Dat is wat mij op maandag 17 december 2018 overkwam. Lees het verhaal en zie de video. 

Het was natuurlijk wel te gek om door de echte Top2000 benadert te worden. Ik had de laatste tijd voornamelijk als gelegenheidsgitarist gespeeld met af en toe een zanger of zangeres erbij. De opdracht was te leuk, maar ik moest snel schakelen. Martijn en Jonna zaten eigenlijk ook helemaal vol met de feestdagen, maar die hadden ook zoiets van… het is wel erg leuk! De volgende dag moest ik ja of nee zeggen… het werd een ja en we hadden nog 10 dagen voor showtime!

Wat konden we in die korte tijd repeteren?

De afspraak met de Top2000 was dat we mochten spelen wat we wilden, als het maar in de Top2000 stond. Ik werd al snel benadert of we drie keer een uur wilden spelen. Op donderdag 27 december en op zondag 30 december, uiteraard zeiden we ja 😉

De liedjes op gitaar spelen is op zich niet moeilijk, maar om er ook een “strak” geheel van te maken met vocaal en het 3-stemming te zingen. Daar heb je wel even de tijd voor nodig.
De eerste repetitie deed ik alleen met Martijn. We spelen wel vaker samen en kozen die nummers die toepasselijk waren voor de opdracht.
De eerste titels kwamen al snel naar voren. Eigenlijk was de eerste avond een brainstorm, biertje drink avond en het voelde als een halve oefenavond.

Bohemian Rhapsody van Queen was “net” niet mogelijk 😉

Top2000 heette de Whatsapp-groep

Veel van de communicatie ging via onze Whatsapp-groep. Handig middel trouwens.
Uiteindelijk kwamen we uit op een passend repertoire voor de Top2000. De 3 keer erna oefenen viel onder andere op 2e Kerstdag. Als je mij goed kent weet dat 2e Kerstdag heilig bij mij is. Dit is mijn gezinsdag. Op 1e Kerstdag was ik bij familie aan de overkant. Tweede Kerstdag zaten we wegens de repetitie al om half 9 aan het ontbijt. Bootje 12 uur terug richting Texel en om 3 uur de oefenruimte in. Zowel Martijn, Jonna en ik kregen van onze familieleden slechts 1 uur om te repeteren… hoezo enige druk 😉 Het werd uiteindelijk 5 kwartier, maar we werden aan alle kanten herinnert dat het uur voorbij was.

Zie hieronder een video impressie van ons optreden:

Showtime

Donderdagochtend 27 december nog eenmaal de hele set geoefend en op naar Hilversum. Rond 16 uur kwamen we aan en om 17 uur was het eerste optreden. Gezien de drukke dagen en al het geregel er omheen, merkte ik dat ik iets zenuwachtiger was dan normaal. Het optreden ging goed, maar ik wist dat we zondag pas echt zouden knallen! Uiteindelijk bleek dit ook zo te zijn. Zondag ging alles perfect! Tussen de twee optredens in zijn we ruim een uur in het Top2000 cafe geweest en hebben we een rondleiding backstage gehad. Wat een geoliede “machine” is dat zeg!

We hebben, voor de tijd die we hadden, een goede prestatie neergezet. Dit bleek uit de leuke reacties die we vanuit het publiek kregen. Bij de evaluatie bleek dat Radio 2 achteraf ook enorm tevreden was.

Weer een leuke ervaring rijker. We komen graag volgend jaar nogmaals, maar… dan graag niet 11 dagen van te voren 😉

Wat vind je van de video impressie?

Reacties
Categorieën