Wil je bij de Top2000 optreden?
21 januari 2019 
2 min. leestijd

Wil je bij de Top2000 optreden?

En dan belt Radio 2 je ineens op… wij zoeken een leuke gitarist die liedjes van de Top2000 wil spelen, heb je interesse? Slechts 11 dagen van te voren en een overvolle kerstagenda. Dat is wat mij op maandag 17 december 2018 overkwam. Lees het verhaal en zie de video. 

Het was natuurlijk wel te gek om door de echte Top2000 benadert te worden. Ik had de laatste tijd voornamelijk als gelegenheidsgitarist gespeeld met af en toe een zanger of zangeres erbij. De opdracht was te leuk, maar ik moest snel schakelen. Martijn en Jonna zaten eigenlijk ook helemaal vol met de feestdagen, maar die hadden ook zoiets van… het is wel erg leuk! De volgende dag moest ik ja of nee zeggen… het werd een ja en we hadden nog 10 dagen voor showtime!

Wat konden we in die korte tijd repeteren?

De afspraak met de Top2000 was dat we mochten spelen wat we wilden, als het maar in de Top2000 stond. Ik werd al snel benadert of we drie keer een uur wilden spelen. Op donderdag 27 december en op zondag 30 december, uiteraard zeiden we ja 😉

De liedjes op gitaar spelen is op zich niet moeilijk, maar om er ook een “strak” geheel van te maken met vocaal en het 3-stemming te zingen. Daar heb je wel even de tijd voor nodig.
De eerste repetitie deed ik alleen met Martijn. We spelen wel vaker samen en kozen die nummers die toepasselijk waren voor de opdracht.
De eerste titels kwamen al snel naar voren. Eigenlijk was de eerste avond een brainstorm, biertje drink avond en het voelde als een halve oefenavond.

Bohemian Rhapsody van Queen was “net” niet mogelijk 😉

Top2000 heette de Whatsapp-groep

Veel van de communicatie ging via onze Whatsapp-groep. Handig middel trouwens.
Uiteindelijk kwamen we uit op een passend repertoire voor de Top2000. De 3 keer erna oefenen viel onder andere op 2e Kerstdag. Als je mij goed kent weet dat 2e Kerstdag heilig bij mij is. Dit is mijn gezinsdag. Op 1e Kerstdag was ik bij familie aan de overkant. Tweede Kerstdag zaten we wegens de repetitie al om half 9 aan het ontbijt. Bootje 12 uur terug richting Texel en om 3 uur de oefenruimte in. Zowel Martijn, Jonna en ik kregen van onze familieleden slechts 1 uur om te repeteren… hoezo enige druk 😉 Het werd uiteindelijk 5 kwartier, maar we werden aan alle kanten herinnert dat het uur voorbij was.

Zie hieronder een video impressie van ons optreden:

Showtime

Donderdagochtend 27 december nog eenmaal de hele set geoefend en op naar Hilversum. Rond 16 uur kwamen we aan en om 17 uur was het eerste optreden. Gezien de drukke dagen en al het geregel er omheen, merkte ik dat ik iets zenuwachtiger was dan normaal. Het optreden ging goed, maar ik wist dat we zondag pas echt zouden knallen! Uiteindelijk bleek dit ook zo te zijn. Zondag ging alles perfect! Tussen de twee optredens in zijn we ruim een uur in het Top2000 cafe geweest en hebben we een rondleiding backstage gehad. Wat een geoliede “machine” is dat zeg!

We hebben, voor de tijd die we hadden, een goede prestatie neergezet. Dit bleek uit de leuke reacties die we vanuit het publiek kregen. Bij de evaluatie bleek dat Radio 2 achteraf ook enorm tevreden was.

Weer een leuke ervaring rijker. We komen graag volgend jaar nogmaals, maar… dan graag niet 11 dagen van te voren 😉

Wat vind je van de video impressie?

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Sasja Bekkers
Door

Sasja Bekkers

op 21 Jan 2019

Hartstikke leuk koen !!! Hopelijk volgend jaar weer 😉

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 23 Jan 2019

Hoi Sasja, Dat zou inderdaad wel erg leuk zijn ;-) Gr, Koen

Ben Schonbeck
Door

Ben Schonbeck

op 21 Jan 2019

Zag er leuk en gezellig uit …. en met een bekende afsluiter.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 23 Jan 2019

Dat was het ook Ben. En inderdaad die afsluiter... die blijft ;-) Gr, Koen

Jack
Door

Jack

op 22 Jan 2019

Te geek koen. Dat is genieten zeg! 🎸🎶

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 23 Jan 2019

Leuk van je te lezen Jack :-) Gr, Koen

Glenny van Deijk
Door

Glenny van Deijk

op 27 Jan 2019

Geweldig Koen!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 30 Jan 2019

Dank je wel Glenny ;-)

gerda
Door

gerda

op 27 Jan 2019

was erg leuk om te horen

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 30 Jan 2019

Een leuke reactie Gerda :-)

Paul
Door

Paul

op 27 Jan 2019

Top hoor!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 30 Jan 2019

Thenx Paul!

Arnold Roozendaal
Door

Arnold Roozendaal

op 28 Jan 2019

Leuk hoor!!! lekker gespeeld!!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 30 Jan 2019

Was ook een leuke belevenis Arnold :-) Op naar de volgende!

Cor
Door

Cor

op 30 Jan 2019

Eén woord maar: whooow!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 04 Feb 2019

Haha, leuk te horen Cor :-) Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?