arrow_drop_up arrow_drop_down
Dit is mijn gitaar houding
30 januari 2012 

Dit is mijn gitaar houding

Een juiste gitaar houding is natuurlijk van essentieel belang. Niet alleen speel je hierdoor beter, je zorgt er ook voor dat je niet in een verkrampte houding gaat zitten en dus onnodig pijn krijgt.

Mijn gitaar houding

Er zijn meerdere manieren om je gitaar vast te houden. Je hebt bijvoorbeeld de klassieke houding, waarbij je gitaar leunt op je linker bovenbeen. Visueel vind ik dit er niet aantrekkelijk uitzien, maar vergeet niet dat het om de muziek gaat!

In deze korte instructie video wil ik je laten zien hoe ik mijn akoestische  gitaar vasthoud.

Mijn gitaar houding

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Erwin
Door

Erwin

op 12 September 2014

Prima video, ik heb soms de neiging het rechterbeen wat op te trekken(op de tenen staan) zodat ik makkelijker kan spelen. Dit is op den duur natuurlijk vermoeiend. is dit normaal, moet ik dan anders gaan zitten, of gewoon de voet plat op de grond houden en leren op die manier te spelen?

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 14 September 2014

Hoi Erwin, Heb je dan korte benen? Je kunt ook een krukje gebruiken... Alleen maar op je tenen staan lijkt mij helemaal niets! Houd me op de hoogte hoe je dit oplost! Gr, Koen

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 19 February 2015

Zijn er ook speciale regels als je staat te spelen, en je gebruikt een gitaarband.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 12 March 2015

Hoi Antje, Als je staat te spelen geeft dat een heel ander gevoel dan als je zit. Zorg ervoor dat je gitaar niet te laag hangt, dit speel namelijk niet fijn en hierdoor ga je met een gebogen rug spelen. Het is voornamelijk ervaren. Wellicht je gitaar iets schuiner draaien. Gr, Koen

Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies