Cursist Paul – Het begon met de derde verjaardag van mijn zoontje
Cursistenpraat
Koen Snoek
Cursistenpraat
3 min
3

Cursist Paul - Het begon met de derde verjaardag van mijn zoontje

3 min
3

Hallo, ik ben Paul, 31 jaar, getrouwd, heb een zoontje (van bijna 4 jaar) en een dochtertje (2 jaar), ik woon in Lekkerkerk. Ik kan heel erg genieten van muziek en lekker meezingen. Voor de rest heb ik totaal geen muzikale achtergrond.

Het begon met…

Het begon met de derde verjaardag van mijn zoontje. Zoals de meeste van jullie weten worden kinderen vaak overladen met cadeautjes tijdens een verjaardag. Wat kan je zoontje nou eens geven dat ook nog eens een alternatief op het reeds aanwezige speelgoed vormt. Een muziek instrument, dat zou leuk zijn. Bang voor ongewenste resultaten van een keyboard (gewoon op toetsen rammen) kwamen we terecht op een gitaar. Dat moest toch leuk klinken. Zo gezegd zo gedaan, in de gitaarwinkel in Dordrecht heb ik een gitaar voor mijn zoontje gekocht. Maar niemand in de vrienden of kennissen kring speelt gitaar. Van wie moet ie het dan beetje afkijken of leren hoe het moet?

Ik bedacht me dat ik eigenlijk zelf wel gitaar zou willen leren spelen. Ik ben opzoek gegaan naar een mogelijkheid voor het leren spelen van gitaar. Een cursus met een leraar in de buurt gaat met een gezinnetje en het bijbehoren tijdsgebrek lastig samen. Ik ben opzoek gegaan naar een “online” gitaarcursus. Er was één cursus die opviel, “Gitaarles van Koen”. Dat was de oplossing. Dat moest hem worden. Oefenen wanneer je tijd hebt. Of lees liever wanneer je tijd maakt! En uiteindelijk had ikzelf ook een gitaar besteld na wat online speurwerk. Dus niet alleen zoonlief kreeg een gitaar op zijn verjaardag. Ook papa kreeg die dag een gitaar. 🙂

Hoe deze cursus mij hielp

De cursus kent een gestructureerde opbouw en leert je liedjes van leuke artiesten. Verder merk je tijdens de cursus dat er echt een plan / opbouw achter zit die je echt gaat helpen een goede start te maken.
De wekelijkse email met je nieuwe les is altijd weer een spannend moment. Wat gaan we deze week leren? De lessen worden netjes opgedeeld en ondersteund met video’s en pdf bestanden met tablatuur en uitleg. Deze bijlage vond ik zelf erg fijn om er naast te hebben tijdens de oefeningen. Uiteraard kun je met vragen bij Koen terecht. Ook erg handig is de besloten Facebookgroep waar je aan toegevoegd kunt worden. Hierin heb je als cursisten onderling erg leuk contact, kun je vragen stellen die je mede cursisten uit hun ervaringen weer van zeer nuttige antwoorden kunnen voorzien.
Maar het blijft toch vooral iedere dag 15 mininuten oefen! (Kilo)Meter maken 😉

Vervolgcursus

Inmiddels heb ik de basis en vervolgcursus afgerond en al enkele Sinterklaas en kerstliedjes ingestudeerd. Ik ben gestart met de slagjes en ritme cursus die een aanvulling vormt op de basis en vervolgcursus, deze helpt je weer een stap verder te komen. Gedurende de vervolgcursus begin je erg te merken dat de (oefen) meters beginnen te komen. Aan het einde van de basiscursus had ik nog niet echt het gevoel dat ik al lekker kon spelen. Maar door de basiscursus als warming up te gebruiken tijdens de vervolgcursus, vallen de meeste dingen uiteindelijk op zijn plek. Ik ben inmiddels bijna een jaar bezig met gitaar spelen en er begint zich een echt goed basis voor veel gitaarplezier te vormen.

Mijn muzieksmaak

Mijn muzikale smaak is vrij breed. Een lijstje met favoriete bands is dan ook uiteenlopend. Van Coldplay, Snowpatrol, Kings of Leon naar Ben Howard of Sting. Van Ilse de lange en Raccoon naar Blof en de 3JS. Gitarist Jaap Kwakman van de 3Js is dan ook één van mijn favorieten gitaristen.

Mijn Instrumenten

Mijn eerste gitaar was een Greg Bennet Gd 100 ce (zie foto) Maar om in de avonden iets stiller te kunnen oefen heb ik ook een elektrische gitaar aangeschaft. Als Kings of Leon fan en na wat testen in de winkel is het een Epiphone Sharaton II (Gibson Es look-alike) met een Line 6 Amplifi versterker geworden. Ook al zouden veel mensen elektrische gitaar willen leren spelen, Koen leert je de akoestische gitaar te waarderen en op waarde te schatten. Een instrument waarmee je altijd en overal een mooi lied ten gehore kan brengen.

Cursist Paul zijn gitaren.

Momenten

Een onvergetelijk moment is het gitaarspelen bij het Kampvuur met Koen afgelopen zomer op Texel! Met een 9- tal medecursisten en Koen waren we op een prachtige plek op Texel waar wij met elkaar een geweldige dag hebben gehad. Als afsluiter een heus kampvuur met de gitaren er bij.

Wat ik nog zou willen leren

Uiteraard zou ik graag nog enkele van mijn persoonlijke favorieten liedjes willen leren spelen. En ik hoop meerdere momenten met vrienden, kennissen en ander muziekanten te beleven. Ook hoop ik mijn tokkel vaardigheden komend jaar nog verder te ontwikkelen.

Mijn ervaring tot slot

Deze cursus is een aanrader voor een ieder die wil leren gitaal spelen. Het vergt uiteraard doorzetting vermogen en discipline, maar met 15 minuten per dag oefen kom je er echt in je eigen tempo. Misschien tot ergens in de zomer van 2015 op Texel bij het volgende Kampvuur event?

Met vriendelijke groet,
Paul

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Reacties
Categorieën