Mijn bezoek aan Jaap Kwakman van de 3JS
Interview
Koen Snoek
Interview
2 min
39

Mijn bezoek aan Jaap Kwakman van de 3JS

2 min
39

Onlangs mocht ik Jaap Kwakman, een van Nederlands beste gitaristen, interviewen. Daarnaast is het jarenlang mijn gitaarleraar geweest. Wil jij veel gitaartips van deze professionele gitarist krijgen, bekijk dan snel het interview.

Iets met Jaap Kwakman plannen

Ik weet het nog goed, vorig jaar kwam ik Jaap tegen tijdens een optreden van de 3JS. We hadden elkaar al een tijdje niet meer gezien en spraken elkaar even. Ik vroeg hoe het met hem ging en vertelde hem over gitaarlesvankoen.nl en of ik hem een keer mocht interviewen. Het antwoord was “ja”, maar het duurde uiteindelijk een jaar voordat we bij elkaar zaten. Dat is het leven van een bekende Nederlandse gitarist. In de zomer veel festivals af, theatertours, nieuwe muziek schrijven en in de winter de jaarlijkse kersttour.

Dit is mijn leven!!!

Jaap Kwakman en Koen Snoek

De dag van het interview

Al vroeg vertrok ik richting Volendam, want om 10 uur had hij 1,5 uur voor mij gereserveerd.

Klokslag 10 uur, waren mijn cameraman en ik op de afgesproken locatie. Jaap deed open en had zijn jas nog aan. Kom binnen, ik kom net bij Jan Smit vandaan en moet na dit interview richting Zuid Nederland voor een kersttour optreden…. Dat was zijn openingszin ☺

Mijn cameraman en ik kwamen binnen en maakte onze opstelling voor het interview. Jaap dook nog even achter de computer om iets af te maken. En zo zag ik met eigen ogen hoe druk hij is en waarom het interview nog niet eerder had plaats gevonden.

Eenmaal opgesteld, wat gekletst tijdens een kopje koffie maakten we ons klaar voor het interview.

Het komende half uur leer je Jaap een beetje kennen. Hij vertelt in het interview wat over mij en mijn online cursussen, zijn bestaan als muzikant, over zijn gitaarhelden en over zijn kampvuur “momenten”. Tevens krijg je heel veel gitaartips, waaronder een grote tip over het barré akkoord! Heel veel plezier met het interview hieronder.

Jaap Kwakman in het kort

Jaap Kwakman een Volendamse gitarist, die in de 3JS speelt. Naast gitaar speelt hij ook mandoline en is hij zeer geïnteresseerd in studiotechniek. Hij heeft jarenlang in een professionele coverband gezeten en groeide door tot een van Nederlands beste gitaristen. Voordat hij doorbrak met de 3JS heeft hij met zijn rockband Blue Bus (waar ook Jan Dulles als zanger in zat) in het voorprogramma van Bon Jovi gespeeld.

In 2015 speelde Jaap op de elektrische gitaar het Wilhelmus voor onze Koning en Koningin. Dit deed hij op de Jimi Hendrix stijl.

Je instrument zijn je oren!!!

Wat een gitaarheld

Wat in het vat zit verzuurt niet, dat waren Jaap zijn woorden tijdens het interview. Ik ben zo blij dat ik Jaap heb mogen interviewen. En het mooie is dat hij na al die jaren nog net zo nuchter is gebleven als daarvoor. Hij had een droom en die droom was een gitarist te worden.

Een ding is altijd heel duidelijk bij Jaap, als hij ergens voor gaat, dan is dat voor 200%. Ik ben benieuwd wat jij van dit interview vind en wat jouw doel is, als (beginnend) gitarist.

Ik wil Jaap nogmaals hartelijk bedanken voor dit interview. Hij blijft een grote inspiratiebron voor mij.

Laat hieronder weten wat je van het interview vind.

Reacties
Categorieën