Cursist Jeroen - vindt de taal van muziek echt universeel!
14 februari 2016 
2 min. leestijd

Cursist Jeroen - vindt de taal van muziek echt universeel!

Hallo, mijn naam is Jeroen 38 jaar, getrouwd en samen hebben we 3 kinderen 2 meiden (12 en 6 jaar) en een jongen (8 jaar). Gitaarmuziek is eigenlijk al heel lang belangrijk voor mij. Als kind van een jaar of 8 luisterde ik naar Elvis, Dire Straits en Mike Oldfield. Mijn eerste zelf gekochte CD was Money for Nothing van de Dire Straits. Daar is de jongensdroom om zelf gitaar te kunnen spelen wel begonnen.

Waar te beginnen??

Eigenlijk als bij zovelen is het door omstandigheden een jongensdroom gebleven, maar in 2014 was de wens zo groot om toch ook wat te kunnen spelen. Maar hoe doe ik dat met een jong gezin? Dure gitaarlessen ernaast was geen optie. Uiteindelijk na wat speurwerk kwam ik via YouTube bij Koen terecht. Zijn rustige manier van uitleggen sprak me wel aan. Na de introductie cursus, was er geen weg meer terug.. Ik ben ook met de basiscursus begonnen. Dat was de ontsteking die ik nodig had om het muzikale vuur wat op een waakvlammetje wapperde weer eens flink te laten branden 🙂

Ik kon echt geen noot lezen

Ik kon dus echt helemaal niets, geen noot. Dank je wel mister tablatuur! Mijn ritme gevoel, laten we zeggen dat de muziek altijd achter me aan huppelde terwijl ik aan het mee zingen was. Uiteindelijk ben ik dus door de beginners cursus van Koen heen gegaan. En daar wil ik graag even bij stil staan. Waarom is het voor mij zo goed gebleken?? Ik raak vanwege ADD nogal snel afgeleid. Koen biedt zijn lesmateriaal per week aan, dus iedere week een mail in je mailbox met de les waar je je die week op kan focussen. Zou ik alle lessen in een keer hebben gekregen, dan zou ik zeker direct bij les 22 gaan kijken om daar eens mee te oefenen. Wat natuurlijk niet lukt zonder een goede basis! Ik denk dat de kracht van de cursus ook een goede basis is! Het begeleidend materiaal wat Koen erbij aan biedt is door het gebruik van kleuren en overzichtelijke tekstvakken en verwijzers gewoon erg prettig. Ik merkte al snel dat ik daardoor tijdens het oefenen snel even wat kon opzoeken, om vervolgens weer die gitaar te pakken. Want daar gaat het allemaal om: Elke dag spelen en oefenen!

Mijn persoonlijke tips

Iedereen leert op zijn of haar eigen manier, maar mijn advies: geniet, zet het plezier op deJeroen musiceert samen eerste plek, experimenteer maar blijf de rode lijn volgen die Koen als basis aanbiedt.
Na de basis cursus, kon ik de basis akkoorden spelen en het overpakken ging ook al redelijk. De Barré akkoorden beginnen nu na 1,5 jaar ook langzaam er in te slijten. Voor de cursus wist ik niet eens wat een barré akkoord was. Het is echt leuk dat ik nu bijvoorbeeld Moonlight Shadow kan spelen, een nummer wat ooit mijn droom was om mee te kunnen spelen 🙂

Wat heeft het mij tot nu toe gebracht

Gitaar spelen is mijn uitlaatklep, ik kan er van alles in kwijt. En wat echt gaaf is, ik zet het gitaar spelen in bij mijn werk als begeleider van jongeren met een licht verstandelijke beperking. Die worden vaak niet begrepen omdat ze stoer gedrag vertonen en snel grof taalgebruik toepassen. Samen zingen en gitaar spelen is de taal van muziek, die is echt universeel. Het praten over gevoelens en emoties met de jongeren is daardoor mogelijk; ze voelen zich gehoord! En het blijkt dat ze vervolgens veel meer wensen durven uit te spreken… gaaf! Ook in de zomer lekker buiten met een buurt bbq spelen. Als de buurtkids dan hun instrumenten voor de dag halen en mee gaan spelen zijn momenten voor het leven!

Inmiddels probeer ik mijn gitaarspel nog strakker te krijgen door middel van de slagjes & Ritme cursus.. Dat is een prima aanvulling als je ongeveer op de helft van je basis cursus zit. En verder heb ik inmiddels een elektrische gitaar en ben me al aan het verdiepen in de blues. Gitaar spelen is een verrijking in mijn leven en wellicht ook (al) voor jou!

Groet,
Jeroen

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Marius Linotte
Door

Marius Linotte

op 14 Feb 2016

Wat een bevlogen en aanmoedigend verhaal Jeroen. Je verhaal is zo herkenbaar en is daarom voor mij maar ook voor de andere cursisten een enorme aanmoediging om door te gaan met het leren van gitaar spelen. Na de basiscursus kan je je inderdaad redelijk redden maar het overpakken van akkoorden, het leren spelen van nieuwe akkoorden en het onder de knie krijgen van Barrè's zijn allemaal nog in ontwikkeling. Net als Jeroen kan ik ook de Slagjes & Ritme cursus van harte aanbevelen, het brengt je gitaarspel echt naar een next level. ik ga binnenkort verder met de vervolgcursus en ben mede door de woorden van Jeroen weer enorm aangemoedigd om me verder te gaan ontwikkelen als gitarist. Groetjes, Marius

Frie Snoek
Door

Frie Snoek

op 14 Feb 2016

Mooi verhaal Jeroen en uit het hart gegrepen. Je enthousiasme motiveert vast veel mensen om door te pakken met en na de cursus.

Trea
Door

Trea

op 14 Feb 2016

Volgensmij heb ik ook wat "last" van add aangezien ik ook bij de laatste lessen zou zijn begonnen, alleen is het bij mij niet gediagnosticeerd ;-P

Jan
Door

Jan

op 14 Feb 2016

Mooi verhaal Jeroen, heel herkenbaar zo over afleidingen en ADD. Gitaar spelen is juist iets wat zoveel rust geeft in je kop dat het beter werkt dan wat dan ook. Ik heb je al een keer in het echt zien spelen, dus ik weet dat de cursus zeker zijn vruchten af heeft geworpen. Je enthousiasme is aanstekelijk. Groetjes, Jan

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 14 Feb 2016

Mooi verhaal Jeroen, en wat fijn dat jou jongens droom is uit gekomen. Gitaar spelen is niet alleen jou hobby, maar je gebruikt het ook nog bij je werk , dat moet geweldig zijn. Je laat weten dat je vooral veel plezier moet hebben, nou dat heb je bewezen met de video met jou NEEF, en alle andere video's die jij geplaatst hebt tot nu toe. Heel erg motiverend voor ons. Er valt heel wat te leren in de muziek wereld, daarom is het fijn dat we de cursus ( sen ) van Koen hebben, waardoor we op het juiste pad blijven. Voor mij was het ook goed dat er maar één les per week kwam, want anders had ik ook eerst bij de laatste les gekeken, en van de hak op de tak geoefend. Blijf ons verrassen op onze FB site. Groetjes, Antje

Jeroen
Door

Jeroen

op 14 Feb 2016

Thanks , leuke reacties..ik ben er echt van overtuigd dat muziek op nog veel meer plekken een verbindende factor kan zijn. Leuk dat het enthoussiasme wordt opgemerkt..en inspireert. Alles begint bij inspiratie. Ik wordt door mede cursisten en andere muzikanten ook geïnspireerd. Daarna komt doorzetten en positiviteit.. 3 woorden of eigenlijk mind sets om dingen te bereiken bijvoorbeeld gitaar leren. Veel inspiratie en succes gewenst..voor een ieder die dat nodig heeft! Gr jeroen.

Patty
Door

Patty

op 14 Feb 2016

Wat een mooi maar vooral ook motiverend verhaal. En idd nu bij les 6, de opbouw is zo fijn en overzichtelijk dat iedereen dit moet kunnen. Daarnaast leuk om eens he hele verhaal te lezen. Grtjs Patty

Paul
Door

Paul

op 14 Feb 2016

Blij dat ik je vorige jaar heb mogen ontmoeten en beter leren kennen. De ongekende passie en drive om met muziek bezig te en mensen te laten verbinden via muziek. Mensen en hun verbinden dat is valentijnsdag. Iets wat jij dagelijks probeert na te streven door muziek te laten verbinden. Ook het doel van Koen dus geslaagd: Nederland en België muzikaler maken door je gitaar te leren spelen ! Keep up the good work!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 15 Feb 2016

Leuke reacties lees ik hierboven op de blog van Jeroen. Schroom je niet een reactie achter te laten op zijn blog :-)

Fen
Door

Fen

op 16 Feb 2016

Mooi verhaal Jeroen. Fijn dat je het in je werk ook kunt inzetten om beter te communiceren met jongeren. Leuk om te lezen. Heel veel plezier nog met je gita(a)r(en) :)

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?