Cursist Jeroen – vindt de taal van muziek echt universeel!
Cursistenpraat
Koen Snoek
Cursistenpraat
2 min
10

Cursist Jeroen - vindt de taal van muziek echt universeel!

2 min
10

Hallo, mijn naam is Jeroen 38 jaar, getrouwd en samen hebben we 3 kinderen 2 meiden (12 en 6 jaar) en een jongen (8 jaar). Gitaarmuziek is eigenlijk al heel lang belangrijk voor mij. Als kind van een jaar of 8 luisterde ik naar Elvis, Dire Straits en Mike Oldfield. Mijn eerste zelf gekochte CD was Money for Nothing van de Dire Straits. Daar is de jongensdroom om zelf gitaar te kunnen spelen wel begonnen.

Waar te beginnen??

Eigenlijk als bij zovelen is het door omstandigheden een jongensdroom gebleven, maar in 2014 was de wens zo groot om toch ook wat te kunnen spelen. Maar hoe doe ik dat met een jong gezin? Dure gitaarlessen ernaast was geen optie. Uiteindelijk na wat speurwerk kwam ik via YouTube bij Koen terecht. Zijn rustige manier van uitleggen sprak me wel aan. Na de introductie cursus, was er geen weg meer terug.. Ik ben ook met de basiscursus begonnen. Dat was de ontsteking die ik nodig had om het muzikale vuur wat op een waakvlammetje wapperde weer eens flink te laten branden 🙂

Ik kon echt geen noot lezen

Ik kon dus echt helemaal niets, geen noot. Dank je wel mister tablatuur! Mijn ritme gevoel, laten we zeggen dat de muziek altijd achter me aan huppelde terwijl ik aan het mee zingen was. Uiteindelijk ben ik dus door de beginners cursus van Koen heen gegaan. En daar wil ik graag even bij stil staan. Waarom is het voor mij zo goed gebleken?? Ik raak vanwege ADD nogal snel afgeleid. Koen biedt zijn lesmateriaal per week aan, dus iedere week een mail in je mailbox met de les waar je je die week op kan focussen. Zou ik alle lessen in een keer hebben gekregen, dan zou ik zeker direct bij les 22 gaan kijken om daar eens mee te oefenen. Wat natuurlijk niet lukt zonder een goede basis! Ik denk dat de kracht van de cursus ook een goede basis is! Het begeleidend materiaal wat Koen erbij aan biedt is door het gebruik van kleuren en overzichtelijke tekstvakken en verwijzers gewoon erg prettig. Ik merkte al snel dat ik daardoor tijdens het oefenen snel even wat kon opzoeken, om vervolgens weer die gitaar te pakken. Want daar gaat het allemaal om: Elke dag spelen en oefenen!

Mijn persoonlijke tips

Iedereen leert op zijn of haar eigen manier, maar mijn advies: geniet, zet het plezier op deJeroen musiceert samen eerste plek, experimenteer maar blijf de rode lijn volgen die Koen als basis aanbiedt.
Na de basis cursus, kon ik de basis akkoorden spelen en het overpakken ging ook al redelijk. De Barré akkoorden beginnen nu na 1,5 jaar ook langzaam er in te slijten. Voor de cursus wist ik niet eens wat een barré akkoord was. Het is echt leuk dat ik nu bijvoorbeeld Moonlight Shadow kan spelen, een nummer wat ooit mijn droom was om mee te kunnen spelen 🙂

Wat heeft het mij tot nu toe gebracht

Gitaar spelen is mijn uitlaatklep, ik kan er van alles in kwijt. En wat echt gaaf is, ik zet het gitaar spelen in bij mijn werk als begeleider van jongeren met een licht verstandelijke beperking. Die worden vaak niet begrepen omdat ze stoer gedrag vertonen en snel grof taalgebruik toepassen. Samen zingen en gitaar spelen is de taal van muziek, die is echt universeel. Het praten over gevoelens en emoties met de jongeren is daardoor mogelijk; ze voelen zich gehoord! En het blijkt dat ze vervolgens veel meer wensen durven uit te spreken… gaaf! Ook in de zomer lekker buiten met een buurt bbq spelen. Als de buurtkids dan hun instrumenten voor de dag halen en mee gaan spelen zijn momenten voor het leven!

Inmiddels probeer ik mijn gitaarspel nog strakker te krijgen door middel van de slagjes & Ritme cursus.. Dat is een prima aanvulling als je ongeveer op de helft van je basis cursus zit. En verder heb ik inmiddels een elektrische gitaar en ben me al aan het verdiepen in de blues. Gitaar spelen is een verrijking in mijn leven en wellicht ook (al) voor jou!

Groet,
Jeroen

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Reacties
Categorieën