Als leerkracht is mijn gitaar zo’n fijne toevoeging
Cursistenpraat
Koen Snoek
Cursistenpraat
3 min
12

Als leerkracht is mijn gitaar zo'n fijne toevoeging

3 min
12

Hallo, mijn naam is Monique. Ik ben begonnen met de gitaarlessen van Koen op mijn 37e verjaardag, nu bijna twee jaar geleden. De wens om te leren gitaarspelen was er al langer, maar het kwam er steeds niet van. Een aantal jaren eerder heb ik wel een poging gedaan.

De gitaar was niet zuiver te krijgen

Ik kocht een goedkope gitaar en koos een cursus via internet. Ik leerde wel een paar akkoorden, maar eigenlijk kwam het verder niet echt van de grond. Bovendien bleek mijn gitaar echt van slechte kwaliteit, het ding was niet zuiver te krijgen/houden. Ik ben toen niet doorgegaan. Toch leek het me zó leuk om te kunnen gitaarspelen op school (ik ben leerkracht in het basisonderwijs), dat ik het idee niet helemaal heb losgelaten.

Het begon weer te kriebelen

Toen ik de cursus van Koen tegenkwam op internet, ging het toch weer kriebelen. Ik was vast nog niet te oud om het te leren! Van mijn verjaardagsgeld kocht ik de beginnersgitaar die Koen adviseerde en ik begon met de basiscursus. In het begin was het echt doorbijten, ik had zere vingers, ik kreeg geen zuivere noot uit de gitaar en het leek alsof mijn vingers gewoon niet lang genoeg waren om de juiste snaren in te drukken. Maar een kwartier per dag is haalbaar (meestal werd het wel een half uur) en na een tijdje merkte ik dat ik vorderingen maakte. Na de basiscursus ben ik direct doorgegaan met de vervolgcursus. Ik vond de opbouw fijn en het sloot goed aan bij wat ik al kon. Monique was blij dat ze een tweede poging deed - Gitaarles van Koen

Ik ben blij dat ik een tweede poging deed

Toen ik op vakantie ging, besloot ik de gitaar mee te nemen. Ik zat middenin de cursus en ik kon natuurlijk niet zomaar drie weken overslaan. Heel zachtjes zat ik dan op de camping te oefenen, want voor het grote publiek vond ik mijn gitaarspel niet echt geschikt. Toch kwam na een paar dagen een buurvrouw vertellen dat ze het zo leuk vond als ik ging spelen, ze kreeg er zo’n lekker ‘kampvuurgevoel’ van. Dat was natuurlijk superleuk om te horen en ook dit jaar is de gitaar weer mee geweest naar de camping. Inmiddels was mijn repertoire ook al wat groter 😉

Fix You van Coldplay en Close your Eyes van Racoon ga ik nog zeker op gitaar leren spelen!

Ik weet wie je BFF is!

Mijn kinderen worden af en toe wel eens gek van al dat oefenen, vorig jaar zei één van hen: “Mam, ik weet wie je BFF is, Koen Snoek!” Daar moest ik uiteraard vreselijk om lachen, maar het geeft wel aan dat ik fanatiek aan de slag ben gegaan. Inmiddels sla ik ook wel eens een dagje of een paar dagen over, maar in de regel speel ik elke avond nog wel eventjes. Ik heb ook de tokkelcursus gevolgd, die vond ik heel erg leuk, en nu heb ik tot grote ergernis van mijn puberende dochter ook de cursus Sint- en Kerstliedjes aangeschaft. Leuk voor op school!

Wat ik heel veel op gitaar speel is Fast Car van Tracy Chapman

Wel een spannend momentje

Mijn eerste Fender hangt inmiddels in mijn klas, zodat ik ook daar een gitaar voor het grijpen heb. Vorig jaar heb ik met groep acht een rap/lied ingestudeerd, toen zat ik voor het eerst met mijn gitaar op het podium. Wel een spannend momentje. De gitaar ging uiteraard ook mee op kamp, zingen bij het kampvuur is natuurlijk het leukste wat er is. Een leerling vroeg of ik er ook zangles bij kreeg, haha! Zingen is helaas niet mijn sterkste kant. Dit jaar zingen we voor elke jarige in onze klas een zelfbedacht verjaardagslied op de melodie van ‘ik neem je mee’, dat vinden ze hartstikke leuk en voor mij is het een mooie reden om de gitaar te pakken.
Monique haar eerste gitaar hangt in de klas

Ik durf mijn gitaarspel te laten horen

Hoewel het allemaal absoluut nog niet vlekkeloos gaat, wordt de drempel om met anderen erbij te spelen steeds minder hoog. Ik heb zelfs op de begrafenis van mijn vader een zelfbedacht liedje gespeeld/gezongen op de melodie van ‘Halleluja’. En toen maakte het niks meer uit dat er af en toe een foutje in zat.

De gitaarles met “Tears in Heaven” kwam vlak na het overlijden van mijn vader, deze is erg bijzonder voor mij!

Ik stop nooit met gitaar spelen

Ik heb in de afgelopen twee jaar heel veel geleerd, ik kan de meeste gangbare akkoorden nu blind spelen en vlot overpakken, zelfs het F-akkoord (in mijn hoofd omgedoopt tot het f***-akkoord) klinkt meestal zuiver. Het lukt nu om veel populaire liedjes mee te spelen en om zelf uit te vogelen welk slagje erbij past.

Natuurlijk ben ik nog steeds een beginner, maar ik heb de smaak te pakken en ik ga zeker door. Ik kan niet wachten tot Koen weer een nieuwe cursus aanbiedt die aansluit bij wat ik al kan. De cursussen van Koen zijn zo opgebouwd dat iedereen het kan leren. En het klopt absoluut dat je meters moet maken. En doorzetten. Ik had twee jaar geleden niet gedacht dat ik nu al zo veel zou kunnen spelen. Ik beleef er ontzettend veel plezier aan en ik kan het iedereen aanraden!

Groet,
Monique

Spreekt jou het verhaal van Monique aan? Plaats dan hieronder een reactie!

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Reacties
Categorieën