Decemberliedjes op gitaar spelen
01 oktober 2017 
2 min. leestijd

Decemberliedjes op gitaar spelen

December liedjes op gitaar spelen is natuurlijk enorm leuk en sfeervol. De feestmaanden staan alweer bijna voor de deur. Lees dus snel in deze blog hoe ook jij alle populaire Sinterklaas- en Kerstliedjes op gitaar leert spelen!

Decemberliedjes op gitaar spelen

Je bent bezig met gitaar leren spelen, je hebt kids of je wilt gewoon de sfeer maken tijdens Sinterklaas en/of de Kerstdagen. Dan mag zeker niet de Sinterklaas- en Kerstcursus in jouw verzameling ontbreken.

Los van de technieken en de gitaarakkoorden die je leert, zal iedereen meezingen als ze jou horen spelen op je gitaar!

Meer informatie tref je hier.

Dit wil je toch niet missen

Al enkele jaren verzorg ik de muzikale begeleiding op de school waar mijn kinderen op zitten. Gewoon mijn akoestische gitaar, een geweldig omgetoverde aula en natuurlijk de fantastische kinderen, die vanaf de eerste klank, uit volle borst meezingen.

We verwelkomen dan eerst Sinterklaas en zijn pieten met een liedje. Tijdens de show vraagt Sinterklaas soms een liedje aan, of geven de kinderen aan dat ze weer iets willen zingen. Het zijn weer die momenten voor het leven. Hieronder zie je mij op een van die voorstellingen.

Sinterklaasliedjes op school spelen - Koen Snoek

Beide foto’s zijn genomen net iets voordat de kinderen binnen kwamen. Sinterklaas was er stiekem al, zie de onderste foto linksboven.

Sinterklaasliedjes op school spelen - Koen Snoek

Alle grote klassiekers worden tijdens die show gespeeld, denk hierbij aan:

 • Sinterklaas Kapoentje
 • Zie ginds komt de stoomboot
 • Sinterklaasje bonne, bonne, bonne
 • O, kom er eens kijken
 • Hoor wie klopt daar kinderen?
 • En nog veel meer…

Mijn dochter en ik

Ik heb laatst een Sinterklaasliedje met mijn dochter opgenomen. Het is ter promotie van de Sinterklaas- en kerstcursus op gitaar die ik heb gemaakt. Ik vind de video erg leuk geworden, bekijk hem hieronder:

Ik hoor je denken, veel Sinterklaas, maar waar zijn de kerstliedjes op gitaar gebleven? Waar is dat beeldmateriaal?
Een echte Kerstshow is er nog niet op school geweest, anders had ik dat ook hier (met veel plezier) laten zien.

Jij kan dit ook!

Of jij nu een vader, moeder, oma, opa, tante, oom of wellicht een leraar of lerares bent (sorry als ik een “smaak” ben vergeten), dan kan jij dit ook! En je hoeft heus niet direct met een Sinterklaasshow of een Kerstshow mee te doen hoor…

Als je het al heel klein houdt, bijvoorbeeld samen met je kind sinterklaasliedjes bij de schoen zingen. Of samen zingen en gitaar spelen op pakjesavond bij opa en oma, waar een aantal kinderen zijn. Of jij bent die docent die gitaar speelt, maar nog nooit gitaarliedjes met de klas heeft gezongen. Iets met “Nike” -> JUST DO IT!  Het zijn echt weer momenten voor het leven en die glimlach van een kind is echt onvergetelijk.

Misschien wil je wel Kerstliedjes op gitaar leren spelen, zoals:

 • Jingle Bells
 • O Denneboom
 • We Wish You a Merry Christmas
 • Stille nacht, heilige nacht
 • Wham – Last Christmas
 • Happy Xmas (War Is Over) – John Lennon
 • En nog veel meer…

Het leuke van de decemberliedjes op gitaar spelen is, dat je zowel met Sinterklaas, als met Kerst momenten voor het leven maakt. Die zijn om nooit te vergeten! Zie nu de video van mijn dochter en ik… dat is toch goud waard! Voordat je het weet geeft ook zij hetzelfde antwoord als mijn zoon!

Hoe je dit kunt doen?

Uiteraard hoop ik je te hebben geïnspireerd. Ik wil nog even kort aangeven dat ik een online Sinterklaas- en Kerst gitaarcursus heb gemaakt.
Hier leer jij vanuit je eigen huis alle klassiekers op gitaar spelen.

Tip: start hier niet te laat mee… opeens zijn de gezellige feestdagen alweer voorbij!

Klik hier voor meer informatie over de Sinterklaas- en Kerstcursus!
Heb jij zelf al eens Sinterklaas of Kerstliedjes gespeeld? Hoe was dat? Laat het mij hieronder weten.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 31 Oct 2015

Deze twee cursussen zijn erg leuk. Zoals alle cursussen van Koen, zijn deze twee cursussen ook weer zeer uitgebreid. Je kunt kiezen of je met akkoorden gaat spelen of met noten. Ik kan niet zingen, dus ik pak de noten uitvoering. Mijn kleinkinderen herkennen direct wat oma speelt. En dat vind oma natuurlijk heel leuk. Koen bedankt voor deze cursussen

Jeroen
Door

Jeroen

op 01 Nov 2015

Helemaal mee eens wat Koen zegt, en voor mij een goede manier om tijdens het gitaarspelen te leren zingen.

Petra
Door

Petra

op 01 Nov 2015

Hoe leuk is het om de liedjes die je al zo goed kent zelf te spelen! Nou, heel leuk dus. Het zijn korte liedjes dus makkelijk vol te houden en natuurlijk leer he er weer veel van.

Urselien
Door

Urselien

op 02 Nov 2015

Wat een leuke en goede curssus 'ik heb 5klienkinderen dus geweldig .ik zou zeggen schaf hem aan ,ook al kan je het niet zo goed .je kunt dan het aankomende jaar oefenen .

Wout Bouman
Door

Wout Bouman

op 28 Dec 2015

Kleinkinderen zong en begeleide op gitaar solo. Was leuk. Stille nacht. Zie ginds komt de St. Boot

Rob Purimahua
Door

Rob Purimahua

op 22 Oct 2017

Wel een goed idee Koen die cursus alleen zijn mijn kinderen alweer 13 en 19 dus die hebben meer interesse in andere liedjes.Ik ben ook nog met de basiscursus bezig.Jawel heb het opgepakt na die motivatiemail van je.Ben nu bij les 7 beland.De accoorden A C D E en G gaan goed. Heb stiekem al naar die befaamde F baré gekeken en geprobeerd maar ojé dat gaat wel heel moeilijk worden.Maar daar ben ik geloof ik niet de enige mee.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 23 Oct 2017

Hoi Rob, De tijd gaat snel he... Kerstliedjes zijn daarentegen tijdloos ;-)Goed dat je het gitaar spelen weer hebt opgepakt. Ik kan nog zoveel mails sturen, maar jij zult het moeten doen ;-)Houd me op de hoogte van je vorderingen in de community...Barré akkoorden zijn een uitdaging, maar laat je daardoor niet ontmoedigen! Iedereen moet door die fase heen, maar als je er dan doorheen bent... geeft dat echt een te gek gevoel! Zet hem op! Gr, Koen

elly van den eertwegh
Door

elly van den eertwegh

op 25 Nov 2017

Wat een leuke foto Koen met je dochter!! ik schrijf foto...kan nl het filmpje niet afspelende mijn iPad ...blijft jammer...straks op PC kijken . heel erg leuk dat je ook wat van deze liedjes hebt toegevoegd.Ik ga t zéker proberen te spelen en straks " shinen" ....alhoewel...ff geduld..

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?