Welkom op gitaarlesvankoen.nl
28 september 2011 
in Gitaren
1 min. leestijd

Welkom op gitaarlesvankoen.nl

Leuk dat je me gevonden hebt! Ik ben nog maar net met deze site begonnen, maar heb grote plannen. Ik wil jou de aankomende weken/maanden/jaren jou muzikale gitaardroom doen laten uitkomen. Of…. je speelt al gitaar en wilt een betere gitarist worden!

Door mijn jarenlange ervaring op zowel het podium en als gitaarleraar lijkt het me een uitdaging om nu jou vanaf je eigen huis te kunnen opleiden als ‘goede doorgewinterde gitarist”.

Een gitaar is vandaag de dag een populair instrument. Er zijn verschillende soorten gitaren, zo heb je akoestische gitaren, Spaanse gitaren, elektrische gitaren en ook nog basgitaren. Laatst genoemde zal het minst voorkomen. Het meeste zal waarschijnlijk op akoestische gitaar gedemonstreerd worden. Dit omdat ik van mening ben dat elke gitarist in spe moet beginnen op een akoestische Western gitaar.

Kan iedereen gitaar leren spelen?

Iedereen kan gitaar leren spelen! Alleen moet je in het begin wel doorzettingsvermogen hebben. In het begin is gitaarles vaak saai en pijnlijk. Dit komt doordat je vingertoppen aan de snaren moeten wennen. Naarmate je langer speelt krijg je eelt op je vingers en verdwijnt de pijn.

Het saaie van gitaarspelen in het begin is dat je theorie (wat is een gitaar, waaruit bestaat een gitaar etc. etc.) en vaak droge stof krijgt en de oefeningen gebaseerd zijn om je vingers te laten wennen.

Maar vergeet niet dat je na een aantal weken echt vordering boekt, minder pijn zult hebben en dat “the sky the limit” gaat worden. Oftewel: jou droomnummers beginnen in handbereik te komen.

Ik wil je daarmee helpen… sterker nog…. ik ga je daarmee helpen!
Dus zorg dat je me blijft volgen.
Tot snel!

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Jan Idema
Door

Jan Idema

op 06 Jun 2018

Beste Koen, Ik ben erg blij met je gitaaruitleg, tips en je lessen. Maar nu heb ik een probleem. Ik heb een Hofner/klassiek gitaat aangeschaft en ga pas net beginnen met gitaarspelen. Graag wil ik accoorden leren en liedjes zingen en schrijven. Is die Hofner nou wel een juiste keuze? De klank van de Hofner bevalt me heel erg, heel geprononceerd en brillant, niet zacht! Past bij me. Maar hoe lang duurt het voordat ik met deze gitaar aan de gang kan voor mijn doel? Help! heb je een goede raad? Jan Idema, Breskens

Koen Snoek
Jan Steenvoort
Door

Jan Steenvoort

op 28 Mar 2024

Hallo Koen . Waar download ik de app voor mijn pc

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?