Van droom tot werkelijkheid
24 juni 2019 
3 min. leestijd

Van droom tot werkelijkheid

Mijn naam is Jarno en ik ben 18 jaar. Vanaf mijn twaalfde levensjaar ben ik begonnen met gitaarspelen, maar dat ging niet vanzelf. 

Ups en downs

Zoals iedere gitarist heb ook ik ups en downs gehad. Vooral toen ik met de beruchte barré akkoorden begon. Mijn grootste drijfveer om door te gaan was dat ik iets deed wat ik leuk vond. Ook vond ik het gaaf dat ik iets deed wat niet iedereen kon. Daarnaast was de gitaar voor mij een manier om mijn emoties te uiten.

Het begin van mijn gitaar avontuur

In mijn kinderjaren had ik altijd al een grote liefde voor muziek en dan met name gitaarmuziek. Op mijn elfde liep ik met mijn ouders over een rommelmarkt en we zagen een mooie tweedehands gitaar. Die was alleen een beetje aan de prijs zeker in kinderogen. Op mijn twaalfde kreeg ik voor mijn verjaardag mijn eerste gitaar van mijn ouders. Ik vroeg geld om gitaarlessen te nemen en begon ik met een privé-leraar. Privélessen waren best duur, dus na een tijdje ben ik gestopt maar het bleef kriebelen. Ik ging op zoek naar leuke eenvoudige gitaarliedjes op YouTube. Ook heb ik nog een half jaartje les gehad van mijn leraar meneer Arie.

Toen ging het snel

Ik zag een video van Koen en hij vertelde alles zo duidelijk dat ik met sprongen vooruit ging. Het ging gek genoeg nog beter dan toen ik privélessen volgde. Mijn motivatie kwam terug en ik besloot de gratis 7 daagse cursus te volgen. Nou ja na het één kwam het ander natuurlijk. Ik starte ook met andere online cursussen van Koen.

Nick en Simon zijn muzikale voorbeelden van mij

De mooie momenten kwamen

Toen ik eenmaal de basis goed had begon het feest pas echt. Ik ging naar het jaarlijkse kampvuurevent van Koen op Texel. Ik was ondertussen al weer een paar jaartjes ouder, namelijk 15 jaar. Ik keek mijn ouders lief aan om mee te gaan naar Texel. Wat een leuke beleving was dat. Ook was er een rommelmarkt waar ik op mijn gitaar optrad en wat centjes bij elkaar speelde. Er was op diezelfde markt een zangeres. Zij was iets jonger dan mij. Wij besloten onze krachten te bundelen en samen op te treden. Dat ging een stuk beter en we kregen meer geld. Jammer genoeg heb ik haar later niet meer gezien.
Jarno en Koen tijdens het kampvuurevent

Op mijn 17e kreeg ik mijn eerste echte familie optreden voor mijn tante met een echte professionele zanger. Ook heb ik op mijn 17e voor het eerst opgetreden in het bejaardenhuis. Inmiddels heb ik dit nu al 2 keer gedaan. Echt mooi om te zien dat je mensen een lach kan bezorgen. Ook op mijn verjaardag pingel ik nog wel is wat weg, maar met met de feestdagen mag mijn gitaar niet ontbreken. Ook heb ik op school meerdere malen met mijn gitaar opgetreden.

Inmiddels is mijn hobby uitgegroeid tot een gitaar imperium

In al die jaren, dat ik gitaar speel, heb ik een hele verzameling gitaren bij elkaar gespaard. Van akoestische western gitaar tot semi-akoestische western gitaar en zelfs een elektrisch gitaar. Ik heb inmiddels al 12 gitaren. Mijn hele slaapkamer staat er mee vol 😉 Ik heb Stagg, Lag en Yamaha gitaren en vind deze erg mooi klinken. Ook vind ik het leuk om mijn kazoo te gebruiken als ik gitaar speel. Check hieronder een video van mij.

Muziek maken schept een band

Ook heb ik geleerd dat muziek maken een band schept. Dankzij mijn gitaar heb ik ook vele mensen ontmoet wat natuurlijk super leuk is. Ik hoop in de toekomst nog veel mensen te verblijden en te ontmoeten. Ook hoop ik andere mensen enthousiast te maken om gitaar te gaan spelen. Want het is niet alleen leuk, maar ook nog eens uitdagend.

Het meest trots ben ik dat het het liedje “Samen voor Altijd” van Marco Borsato kan spelen

Als je maar wilt lukt het je

Mijn doorzettingsvermogen en alle hulp die ik heb gehad hebben mij gebracht waar ik nu ben. Als je iets wilt moet je er gewoon aan durven beginnen. Na veel jaren bloed, zweet en tranen kan ik trots zeggen dat mijn doel “van droom tot werkelijkheid” is gelukt.

Volg je dromen!
Vriendelijke gitaar groetjes Jarno

Spreekt jou het verhaal van Jarno aan? Plaats dan hieronder een reactie!

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Celestina
Door

Celestina

op 29 Jun 2019

Super leuk! Geeft toch goede hoop voor de toekomst , oefenen is dus echt de enige weg.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 10 Jul 2019

Leuk he Celestina! Voordat je het weet schrijf jij ook je eigen verhaal ;-) Gr, Koen

Jack Daalder
Door

Jack Daalder

op 10 Jul 2019

Mooi verhaal Jarno. Ik wens je nog veel plezier toe. Te gek man

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 10 Jul 2019

Hij heeft wel veel leuke gitaren he Jack? ;-) Gr, Koen

Marc
Door

Marc

op 10 Jul 2019

Hi Jarno, Wat een mooi verhaal van je en leuk om te zien dat het goed gaat. En wat een grote verzameling gitaren heb je al. Je bent echt helemaal 'verliefd'. Leuk om te zien. Vond 2 jaar geleden je optreden bij het kampvuur ook al goed, inclusief je aanvullingen met die kazoo. Zelf sta ik alweer heel lang stil, maar misschien toch maar weer eens op gaan pakken. De cursussen van Koen staan al voor me klaar. Veel succes verder met je gitaar carriere, ooit sta je misschien wel in de Ziggodome ;) Groeten, Marc

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 10 Jul 2019

Beste Marc, Leuk van je te horen! Die Kazoo van Jarno was inderdaad superleuk :) Ze zijn niet zo duur, wellicht ook een tip voor jou :-) Ik vind dat je het gewoon weer moet oppakken, want het ging echt niet slecht hoor. Houd me op de hoogte! Gr, Koen

Sandra
Door

Sandra

op 11 Jul 2019

Je bent een topper Jarno! Zo’n positieve vent. Leuk om je tijdens de workshop te ontmoeten. Ik was niet zo tevreden over mijn niveau en jij zei toen dat het soms lijkt of je een tijdje stilstaat, maar dat je dan opeens weer vooruit schiet. Als het weer even niet lukt om nummers onder de knie te krijgen, dan denk ik altijd aan jouw woorden. 😊 Kampvuur ben ik er helaas niet bij, maar hoop je weer bij de volgende workshop te zien! Groetjes Sandra

Ben
Door

Ben

op 11 Jul 2019

Beste Jarno, wat een prachtige succes-story. Fijn dat je zover gekomen bent. Wij hebben intussen al een paar keer van je muzikale kwaliteiten mogen genieten en ervaren hoe jij er steeds weer een eigen tintje aan toe weet te voegen. Jij weet mensen te vermaken. Wij wensen je heel veel succes en muziekplezier. Aan de instrumenten zal het niet liggen, je hebt volop keus. Hartelijke groetjes, Joke en Ben.

Anita
Door

Anita

op 12 Jul 2019

Wat een super leuk stukje heb je geschreven! Ik ken je ook persoonlijk door het KVE en je bent heel enthousiast en gemotiveerd! Ik hoop je gauw weer te zien en samen te spelen... Geweldig ook dat je optreedt, super!

Antje
Door

Antje

op 06 Sep 2019

Wat een mooi verhaal Jarno. Wij hebben elkaar ook ontmoet op het kampvuurevent, en hebben samen een liedje mogen spelen. Aan jouw reactie's kon ik al merken dat het bij jou helemaal goed ging komen. Wat een passie heb jij voor het maken van muziek. Jouw collectie is al aardig uitgebreid. Leuk dat jij dit met ons hebt gedeeld. Groetjes, Antje

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?