Reacties van het publiek geven mij een kick!
06 november 2017 
2 min. leestijd

Reacties van het publiek geven mij een kick!

Ik ben Erwin en ben 51 jaar. Drie jaar geleden ben ik begonnen met de lessen van Koen en tot op heden hebben die mij goed geholpen. Ik ben na een vakantie in Kroatië, waar elke avond bandjes optraden, door mijn zoon uitgedaagd om samen gitaar te leren spelen. Ik ben de uitdaging aangegaan en het heeft mij zoveel gebracht! 

Word je uitgedaagd en wat denk je?

Heeft mijn zoon me uitgedaagd en haakte hij zelf helaas al snel af. Omdat de PlayStation 4 toch leuker en makkelijker was dan gitaarspelen. Hij moest eens weten. 😉 Via Google kwam ik bij de online gitaarlessen van Koen terecht. Na de gratis 7 daagse cursus ben ik de basiscursus gaan volgen. Met veel enthousiasme ben ik op mijn akoestische western gitaar gestart. Soms ging het met vallen en opstaan natuurlijk, maar de “meters maken” blijven de sleutel tot succes, vind ik. Al snel ben ik een gitaarmaatje tegengekomen en heb hierdoor veel geleerd. Cursist Erwin in de gitaarles van Koen cursistenpraat

Jamsessies

Ook jam ik regelmatig met 8 medecursisten samen. We wisselen ervaringen uit en motiveren elkaar. Uiteindelijk heeft iedereen een andere muzieksmaak qua muziek en leer je van elkaar.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms een luie gitarist ben. De barré akkoorden zijn mijn zwakste punt. Eigenlijk maak ik hier te weinig meters… stom, stom. Nadat ik een elektrische gitaar (Epiphone Les Paul) kocht ben ik gaan meedoen met diverse jamsessies hier in de buurt. Het spelen met andere muzikanten is echt zo gaaf.

Door deze jamsessies merk ik, dat ik beter aan het worden ben. Mijn barré akkoorden gaan ook met kleine stapjes vooruit!

Ik kan me goed staande houden tijdens het spelen van diverse nummers. Dit had ik echt nooit verwacht, maar had het ook niet willen missen.

One en Bad Moon Rising zijn vaak mijn beste nummers

Onze appgroep heet “The Band”

Inmiddels speel ik in een bandje en treden we zo’n 3 keer per maand op. We hebben nog geen bandnaam, maar onze appgroep heet “The Band”.

Een onvergetelijk moment voor mij is de reactie van het publiek als je een nummer goed hebt gespeeld. Je ziet dat in de reacties terug en dat geeft een ongelofelijke boost. Het is zo fijn om mee te maken dat mensen echt geboeid naar je muziekspel luisteren.

Je hebt tijdens het spelen oogcontact met je bandleden. Dat uit zich dan in een glimlach of het meedeinen met de muziek. Je weet dat het goed zit en dat je lekker speelt. Meestal volgt er dan ff een knik van bevestiging van “ok die past lekker man”.

Zombie en One zijn wel de favoriete bandnummers. We zijn nu elke donderdagavond bezig om ruim 20 nummers in te studeren en m zo een vullend repertoire te krijgen. Ook vinden we afwisseling erg belangrijk en spelen rock, jazz en blues.

Ik heb altijd een akoestische gitaar mee naar verjaardagen

Cursist Erwin in de gitaarles van Koen cursistenpraat

Een te gekke hobby

Mijn advies is om meters te maken en samen te spelen met andere gitaristen. En wees vooral niet bang, dat je jezelf te slecht vind. Iedereen heeft op zijn niveau gewoon de kwaliteiten om gitaar te spelen. Mocht je nog niet gitaar spelen, start dan gewoon, want het is zo leuk!

De meest belangrijkste tip is uiteraard PLEZIER hebben, want anders zul je er niet komen. Ik wil graag nog mijn gitaarspel uitbreiden naar jazz en funk, omdat dit zeer uitdagend voor mij is. Verder kan ik alleen maar zeggen, ga jammen of samen spelen. Kijk en luister naar elkaar, want daar leer je echt het meeste van.

Ik zal nog eens een uitdaging van mijn zoon aannemen 😉

Groetjes,
Erwin

Wat vind je van het verhaal van cursist Erwin? Laat het mij hieronder weten.

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Jack
Door

Jack

op 06 Nov 2017

Mooi verhaal Erwin. Je straalt het plezier uit. Ik ga je pad ook volgen. Bedankt

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 06 Nov 2017

thanks

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 06 Nov 2017

He Jack, Serieus, ga je ook in een bandje spelen? Gr, Koen

Jack
Door

Jack

op 06 Nov 2017

Nog niet, maar meer jammen en in een band lijkt me echt te gek dus ik wel dat pad ook volgen.Jack

Robbi
Door

Robbi

op 06 Nov 2017

Wat een leuke story en wat een geluk dat je met ons mee mag doen hih op naar het bluesfestival

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 06 Nov 2017

we zijn goed bezig ouwe drummert

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 06 Nov 2017

Klinkt goed Robbi :-)

Ronald Boshold
Door

Ronald Boshold

op 06 Nov 2017

He Erwin , ganz toll . Eines Tages ... spielst Du auch so

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 06 Nov 2017

Das wurde ganz toll sein Ronald

Ruben
Door

Ruben

op 06 Nov 2017

Mooi verhaal met een leuke motivatie en met veel enthousiasme geschreven

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 06 Nov 2017

Hij heeft zeker zijn best erop gedaan Ruben. Gr, Koen

marcel
Door

marcel

op 06 Nov 2017

knap Erwin, ga ook maar eens opzoek gaan naar een jamvriend. Trouwens knappe blog Succes met de Jazz en Funk

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 06 Nov 2017

Een gitaarmaatje is echt een aanrader Marcel. Los van de lol ook het leerzame eraan. Gr, Koen

inge
Door

inge

op 06 Nov 2017

Wat geweldig Erwin Bij de community van gitaarles van Koen kom je regelmatig voorbij met je vorderingen Gaaf dat je er zoveel succes en vooral plezier mee hebt en zo te horen ook nog een boel mensen mee hebt leren kennen.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 06 Nov 2017

Hoi Inge, Dat is voor iedereen weggelegd hoor :) Gr, Koen

Michel
Door

Michel

op 06 Nov 2017

Hoi Erwin, Geweldig man. Wat een enkele akkoorden allemaal kunnen doen met ne mens. Succes man!

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 06 Nov 2017

thanks allen en ga je eigen reisje maken met muzikale mensen zo inspirerend

jan kuipers
Door

jan kuipers

op 06 Nov 2017

Mooi verhaal Erwin, jouw verhaal is illustratief voor velen van ons. Prachtig om dat te herkennen. Heel veel plezier nog!

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 06 Nov 2017

dank je wel Jan en jij ook veel succes met je nieuwe uitdaging weet zeker dat je er van gaat genieten

Sasja bekkers
Door

Sasja bekkers

op 07 Nov 2017

Hoi, klinkt erg goed allemaal en te gek dat je het kunt delen en uitdragen door in een band te spelen. Ik zou zeggen nog heel veel plezier (eigenlijk overbodig om te zeggen 😁) . You rock !!!!

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 08 Nov 2017

Dank je wél Sasha

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 08 Nov 2017

Geweldig verhaal Erwin. Jou enthousiasme in het vertellen van jou gitaarreis is Geweldig, en zeer motiverend. Super dat je dit met ons gedeelte hebt.

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 08 Nov 2017

Thanks

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?