Reacties van het publiek geven mij een kick!
Cursistenpraat
Koen Snoek
Cursistenpraat
2 min
23

Reacties van het publiek geven mij een kick!

2 min
23

Ik ben Erwin en ben 51 jaar. Drie jaar geleden ben ik begonnen met de lessen van Koen en tot op heden hebben die mij goed geholpen. Ik ben na een vakantie in Kroatië, waar elke avond bandjes optraden, door mijn zoon uitgedaagd om samen gitaar te leren spelen. Ik ben de uitdaging aangegaan en het heeft mij zoveel gebracht! 

Word je uitgedaagd en wat denk je?

Heeft mijn zoon me uitgedaagd en haakte hij zelf helaas al snel af. Omdat de PlayStation 4 toch leuker en makkelijker was dan gitaarspelen. Hij moest eens weten. 😉 Via Google kwam ik bij de online gitaarlessen van Koen terecht. Na de gratis 7 daagse cursus ben ik de basiscursus gaan volgen. Met veel enthousiasme ben ik op mijn akoestische western gitaar gestart. Soms ging het met vallen en opstaan natuurlijk, maar de “meters maken” blijven de sleutel tot succes, vind ik. Al snel ben ik een gitaarmaatje tegengekomen en heb hierdoor veel geleerd. Cursist Erwin in de gitaarles van Koen cursistenpraat

Jamsessies

Ook jam ik regelmatig met 8 medecursisten samen. We wisselen ervaringen uit en motiveren elkaar. Uiteindelijk heeft iedereen een andere muzieksmaak qua muziek en leer je van elkaar.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms een luie gitarist ben. De barré akkoorden zijn mijn zwakste punt. Eigenlijk maak ik hier te weinig meters… stom, stom. Nadat ik een elektrische gitaar (Epiphone Les Paul) kocht ben ik gaan meedoen met diverse jamsessies hier in de buurt. Het spelen met andere muzikanten is echt zo gaaf.

Door deze jamsessies merk ik, dat ik beter aan het worden ben. Mijn barré akkoorden gaan ook met kleine stapjes vooruit!

Ik kan me goed staande houden tijdens het spelen van diverse nummers. Dit had ik echt nooit verwacht, maar had het ook niet willen missen.

One en Bad Moon Rising zijn vaak mijn beste nummers

Onze appgroep heet “The Band”

Inmiddels speel ik in een bandje en treden we zo’n 3 keer per maand op. We hebben nog geen bandnaam, maar onze appgroep heet “The Band”.

Een onvergetelijk moment voor mij is de reactie van het publiek als je een nummer goed hebt gespeeld. Je ziet dat in de reacties terug en dat geeft een ongelofelijke boost. Het is zo fijn om mee te maken dat mensen echt geboeid naar je muziekspel luisteren.

Je hebt tijdens het spelen oogcontact met je bandleden. Dat uit zich dan in een glimlach of het meedeinen met de muziek. Je weet dat het goed zit en dat je lekker speelt. Meestal volgt er dan ff een knik van bevestiging van “ok die past lekker man”.

Zombie en One zijn wel de favoriete bandnummers. We zijn nu elke donderdagavond bezig om ruim 20 nummers in te studeren en m zo een vullend repertoire te krijgen. Ook vinden we afwisseling erg belangrijk en spelen rock, jazz en blues.

Ik heb altijd een akoestische gitaar mee naar verjaardagen

Cursist Erwin in de gitaarles van Koen cursistenpraat

Een te gekke hobby

Mijn advies is om meters te maken en samen te spelen met andere gitaristen. En wees vooral niet bang, dat je jezelf te slecht vind. Iedereen heeft op zijn niveau gewoon de kwaliteiten om gitaar te spelen. Mocht je nog niet gitaar spelen, start dan gewoon, want het is zo leuk!

De meest belangrijkste tip is uiteraard PLEZIER hebben, want anders zul je er niet komen. Ik wil graag nog mijn gitaarspel uitbreiden naar jazz en funk, omdat dit zeer uitdagend voor mij is. Verder kan ik alleen maar zeggen, ga jammen of samen spelen. Kijk en luister naar elkaar, want daar leer je echt het meeste van.

Ik zal nog eens een uitdaging van mijn zoon aannemen 😉

Groetjes,
Erwin

Wat vind je van het verhaal van cursist Erwin? Laat het mij hieronder weten.

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Reacties
Categorieën