12 plekken in Nederland waar je gitaar gespeeld moet hebben
Inspiratie
Koen Snoek
Inspiratie
6 min
8

12 plekken in Nederland waar je gitaar gespeeld moet hebben

6 min
8

Gitaar spelen kun je natuurlijk overal, want een gitaar neem je eenvoudig mee. Toch is de kans groot dat je nog heel wat mooie plekjes in Nederland gemist heb, waar je echt eens gitaar gespeeld moet hebben. Daarom zet ik hier de 12 mooiste plekken in Nederland op een rij.

Natuurlijk zijn er veel meer mooie plekjes in Nederland te vinden. Op welke bijzondere plekken heb jij weleens gitaar gespeeld? Deel het in de reacties onderaan, ik ben benieuwd!

“Er is niets mooiers dan mensen te “raken” met jouw gitaarspel, dus trek erop uit en neem je gitaar mee!”

1. Gitaar spelen in de Provence, maar dan in Nederland

Zoek je een bijzondere plek om gitaar te spelen, met een buitenlands tintje? Ga dan naar Noordwijk. Tussen alle bollenvelden vind je de Provence in het klein. Prachtige lavendelvelden strekken zich hier uit. Het ruikt er heerlijk, alleen daar zou je al ontspannen van worden. Talloze vlindertjes, bijen en hommels vliegen van bloem naar bloem.

Laat je inspireren door dit prachtige stukje Nederland en gebruik het gezoem van de bijen als je achtergrondkoor. Wie weet schrijf je hier ter plekke je eerste gitaarliedje?
Dit is ook een romantische plek om je Valentijn meer naartoe te nemen, picknick kleed mee, flesje wijn en een kaasplankje, het is maar een idee. 😉

2. Gitaar spelen in het oudste bos van Nederland, op de Veluwe

Het bos blijft een heerlijke plek om gitaar te spelen. Er zijn genoeg plekjes te vinden, ga zitten op een omgevallen boom en pak je gitaar erbij. Wil je wat meer afwisseling? Ga dan naar de Veluwe. Dit prachtige groene stukje Nederland heeft vele gezichten, van eindeloze bomenrijen, paarse heidevelden tot miniwoestijnen.

Bossen op de Veluwe zijn er al meer dan tienduizend jaar, al werden de meeste bomen in de Middeleeuwen gekapt, dat maakt het bos er niet minder mooi op. Geniet van de ruisende bomen in de eeuwenouden bossen en laat je gitaarklanken meevoeren door de wind.

Gitaar spelen op de Veluwe

3. Gitaar spelen in de Brabantse Sahara

Om nog even in de natuurgebieden te blijven, in Brabant ligt nog zo’n prachtig stuk natuur. Naast bossen en schitterende heidevelden vind je hier uitgestrekte zandvlaktes, waardoor de Loonse en Drunense duinen de bijnaam ‘Brabantse Sahara’ hebben gekregen.

De Loonse en Drunense duinen heeft een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De grote zandduinen veranderen continue door de wind. Je kunt hier pittige wandelingen maken, waarbij je na een bosrijk gebied opeens verrast wordt door een wijds uitzicht over de zandvlakte. Ongeveer midden augustus staat de heide in volle bloei, wat voor sprookjesachtige taferelen zorgt.

Neem je gitaar mee op een wandeling en zoek een mooi plekje om samen met je gitaarmaatje, vrienden en familie te genieten van dit prachtige natuurgebied.

4. Gitaar spelen terwijl je één wordt met het water, in de Biesbosch

Wil je gitaar spelen midden in de natuur, op een plek waar mens en dier één zijn met het water? Huur een bootje en trek de Biesbosch in. Je kunt gemakkelijk een dag doorbrengen in dit waterrijke natuurgebied. Ontdek de vele planten- en diersoorten, wilde paarden, vogels en misschien zie je zelfs nog een bever.

Vaar elke keer naar een nieuwe plek, leg je bootje aan en strijk neer in de schitterende natuur. Er zijn zelfs strandjes waar je met mooi weer kunt zwemmen en een barbecue of kampvuur met vrienden kunt houden. Daarbij mag je gitaar natuurlijk niet ontbreken.

5. Gitaar spelen op het water, het IJsselmeer

Heb je er weleens aan gedacht om je gitaar mee te nemen het water op? Heerlijk ronddobberen met vrienden of familie op een boot in het IJsselmeer, terwijl jij de aanwezigen trakteert op gezellige gitaarmuziek.
Een dagje op het IJsselmeer is afwisselend. Gezellige havenstadjes, een museum of voor anker bij een strand voor een zwemstop, kampvuur of barbecue. Zie je jezelf al heerlijk zitten tokkelen op je gitaar?

En als je toch op het IJsselmeer ronddobbert, vergeet niet om even een bezoekje aan mijn geboorteplaats Volendam te brengen. Dit superleuke vissersdorpje met zijn muzikale inwoners mag je niet overslaan! Speel jij nog even de palingsound op de dijk?

Gitaar spelen in Volendam

6. Gitaar spelen in het park

Het park is natuurlijk bij uitstek geschikt om een middag of zwoele zomeravond door te brengen met je vrienden. Samen met je gitaarmaten je instrument erbij pakken en de mooiste muzikale momenten beleven.

Zeker als je geen tuin of balkon hebt, is het park de ideale plek voor een gezellig samenzijn. In de meeste parken mag je de barbecue meenemen. Je zou er bijna een kampvuurgevoel van krijgen. Gezellig samen rond de nasmeulende barbecue, terwijl jij de favoriete liedjes van je publiek speelt op je gitaar.

7. Gitaar spelen op het strand

Misschien heb je er nooit eerder aan gedacht, maar waarom neem je jouw gitaar niet mee als je een dagje naar het strand gaat? De hele dag voor je uit staren is ook niet alles. Natuurlijk kun je een muziekje uit een van jullie smartphones toveren, maar dat haalt het natuurlijk niet bij live muziek van jouw gitaar.

Of je nu een middag van de zon gaat genieten, een gezellige barbecue organiseert of met z’n allen mooie momenten beleeft rond een kampvuur, een gitaar past hier altijd bij. Meenemen dus, de volgende keer als je naar het strand gaat.

Het ultieme strandgevoel krijg je natuurlijk op een van de Waddeneilanden. Ik woon zelf op Texel en speel vaak aan het strand of in de duinen. Met een gezelschap gitaar spelen bij zonsondergang, daarmee maak je herinneringen voor de rest van je leven.

8. Gitaar spelen bij het kampvuur

Wat is een kampvuur zonder gitaar? Juist… Een kampvuur kan niet zonder gitaar. En kampvuren kun je overal houden, zolang je het veilig houdt uiteraard. Op het strand, in het bos en op de camping zijn natuurlijk bekende plaatsen, maar je kunt ook het kampvuurgevoel in je eigen achtertuin creëren.

Je wilt natuurlijk geen zwarte plek in je net gemaaide gazon, dus gebruik een vuurkorf. Zo kun je veilig een kampvuur maken in je eigen achtertuin. En wie zegt dat dit alleen in de zomer kan? Een kampvuur met kerst of oud en nieuw is dubbel zo bijzonder, zeker als jij je gitaar erbij pakt. Dit moment gaan je gasten nooit meer vergeten.

9. Gitaar spelen op het dak van een flat

Wil je echt iets spectaculairs? Ga dan gitaar spelen op het dak van een flat. Treed in de voetsporen van beroemde bands, zoals de Beatles en U2. Vanaf het dak van een flat heb je een geweldig mooi uitzicht over de stad. Met een ondergaande zon op de achtergrond krijg je helemaal een speciale sfeer.

Doe zoals een van mijn cursisten Patrick en speel gitaar op het dak van een flat!

Gitaar spelen straatmuzikant

10. Speel gitaar op het treinstation

Maak de straatmuzikant in je wakker en ga gitaar spelen op het treinstation. De akoestiek is in de meeste van deze gebouwen geweldig en je krijgt om de tien minuten een nieuw publiek.
Meteen een leuk moment om te kijken of je gitaarspel in de smaak valt, dus laat je gitaarkoffer open staan. Zal er een centje in je koffer geworpen worden? 😉

11. Gitaar spelen onder het balkon van je geliefde

Het maakt niet uit of je de liefde van je leven al jaren bij je hebt, of dat je hem of haar nog moet ‘overtuigen’. Gitaar spelen onder het balkon van je geliefde is altijd een goed idee. Onder het open raam mag natuurlijk ook, bij gebrek aan balkon. 😉

“Met gitaar spelen onder het balkon van je geliefde scoor je hoe dan ook punten, de vonken zullen er vanaf vliegen!” #mierzoet

12. Gitaar spelen in een verzorgingshuis, bejaardenhuis of ziekenhuis

Muziek verbindt mensen, ook als er geen gesprek mogelijk is. Muziek kan mooie herinneringen terugbrengen, juist bij mensen waar de herinneringen beginnen te vervagen. Neem daarom je gitaar eens mee naar een verzorgingshuis, bejaardenhuis of ziekenhuis.

Mensen even hun zorgen laten vergeten, hun eenzaamheid wegnemen en laten wegdromen op de prachtige klanken uit jouw gitaar.

Wat is jouw favoriete plek om gitaar te spelen?

Zoals ik al zei, bovenstaande plekken in Nederland zijn natuurlijk lang niet de enige plekken waar je geweldig gitaar kunt spelen. Dus mijn vraag aan jou, wat is jouw favoriete plek om gitaar te spelen?
Leuk om hier een bucketlist van te maken en deze stap voor stap af te werken, uiteraard samen met je gitaarmaten.

Laat je reactie hieronder achter. Ik ben super benieuwd!

Reacties
Categorieën