Start met jouw gitaardroom en volg de 7 daagse cursus inclusief een uitgebreid gitaarakkoordenboek!
Gitaarles proefcursusGratis Toegang

Page content

article content

Een oude liefde werd weer aangewakkerd

Ik ben Annemie, 32 jaar, woon in Zemst (België) en werk als freelancer voor film- en TV-producties. Ondertussen volg ik al iets meer dan 4 jaar gitaarles bij Koen, de Basiscursus en vervolgcursus heb ik afgerond, ondertussen ben ik bezig met de Slagjes- & ritmecursus én de tokkelcursus.

Waarom ik gitaar wou leren spelen

In de jeugdbeweging zaten we op weekend of op kamp vaak ’s avonds samen te zingen, er was altijd wel eens iemand die de gitaar er bij nam. Supergezellige tijden! Ondertussen behoor ik al enkele jaren tot de “oud-leiding”, weekendjes en kampen zijn alleen nog mooie herinneringen, maar dat gezellig “samen zijn” met gitaar en zang, wordt af en toe nog wel eens georganiseerd!

De eerste gitaarlessen

Op mijn 15e verjaardag kreeg ik, na lang zeuren, een gitaar! Een fender CD-60, samen met een aantal lessen bij een privéleraar. Helaas kreeg die het te druk met z’n studies en moest ik een andere leraar zoeken. Dan toch maar naar de muziekschool! Eerst een jaar notenleer, daarna pas mocht ik klassieke gitaar gaan spelen. Daar leerde ik vooral mooie melodieën spelen aan de hand van noten. Toen ik dan eindelijk ook af en toe wat slaggitaar en akkoorden zou gaan leren, ging ik in Brussel cinematografie studeren en was er jammer genoeg geen tijd meer over voor de muziekschool. Mijn gitaar verhuisde stilletjes naar de vergeethoek en kwam uiteindelijk op zolder terecht.

Het begon weer te kriebelen

Ze heeft daar een goeie 10 jaar op mij liggen wachten. Vier jaar geleden kwam ik ze tijdens het verhuizen weer tegen. Een oude liefde werd weer aangewakkerd. Nieuwe  er op en we kunnen weer, dacht ik! Al snel werd duidelijk dat ik al heel wat van de muzieklessen van vroeger weer verleerd was. Maar in combinatie met mijn drukke job als freelancer opnieuw naar de muziekschool? 2x per week, met mijn onvoorspelbare agenda? Dat was dus geen optie! Gelukkig kwam ik op het internet plots dé oplossing tegen: “Gitaarles van Koen”. Heel toegankelijk, een goeie uitleg en duidelijke filmpjes en PDF-bijlagen.
Naast de lessen, krijg je ook nog toegang tot de community waar je te rade kan gaan bij de andere cursisten. Ze geven er tips, steunen je in je leerproces en vormen vooral een heel gezellige bende met dezelfde passie: gitaar spelen!
Annemie - cursist van gitaarles van Koen

Gitaar op elke moment, wanneer het je past

Maar het allergrootste voordeel is dat ik nu eender wanneer ik een moment vrij ben, zelfs al is het te midden van de nacht, een les van Koen kan volgen! Gelukkig voor hem hoeft hij daar niet eens z’n bed voor uit. Midden van de nacht, hoor ik je denken, maakt ze dan zonder gêne haar huisgenoten wakker? Helemaal niet! Anderhalf jaar geleden deed ik mezelf de Yamaha Silent Guitar cadeau!
Akoestisch geluid, maar via een ingebouwde versterker alleen te horen met de hoofdtelefoon. Zo kan ik laat oefenen zonder huis- of hotelgenoten wakker te houden.

Geen excuus meer dus om niet te oefenen

Maar toch moet ik wel eerlijk bekennen dat ik er nog steeds niet in slaag om echt elke dag te spelen. Hoewel de gitaar me enerzijds ook wel vaak helpt om wat stoom af te laten, soms heb ik na een veel te lange, zware werkdag gewoon niet meer de fut om mijn gitaar nog vast te nemen. Daardoor loopt mijn leerproces misschien niet zo vlot als ik het zou willen, maar moeilijk gaat ook!
Dé gitaarspecialist ben ik nog lang niet, maar ondertussen kan ik wél al wat liedjes spelen, genoeg om eens bij een gezellig avondje mijn vrienden te entertainen. De rest komt later wel 😉

Groet,
Annemie

Wat vind je van het verhaal van cursist Annemie? Laat het mij hieronder weten.

Comment Section

12 reacties op “Een oude liefde werd weer aangewakkerd


Door marcel op 24 juli 2017

Oude liefde roest niet 🙂
Prachtig om je blog te lezen, hopelijk komen er nog gezellige bijeenkomsten die toelaten om het geleerde in praktijk om te zetten 😉
En ja de gitaarlessen van Koen waren ook bij mij de oplossing, steeds toegankelijk en dit levenslang!

Succes


Door Annemie op 31 juli 2017

Levenslang… klinkt als een straf! ☺️
Maar dat is het zeker en vast niet gelukkig! 🤘Door Melissa op 24 juli 2017

Hoi Annemie,
Wat heb je dat mooi geschreven!
Ik zie je weer op het kampvuurevent binnenkort 😉
Gr,
Melissa


Door Lisette Meijers op 25 juli 2017

Hoi Annemie!

Leuk om op deze manier wat meer te horen over de achtergrond van jou passie voor gitaar. Je bent een fijne ‘collega’ in de community, waar je op een prettige manier ook anderen met raad ter zijde staat en motiveert!

Groetjes,
Lisette Meijers


Door Huibert op 29 juli 2017

Goed verhaal, leuk dat je weer na 10 jaar het spelen hebt opgepakt, veel les van voeger zal best snel weer boven komen en pak je het snel weer op. Toevallig heb ik om dezelfde reden ook een Yamaha sg gekocht, fijne gitaar!


Door Anita op 29 juli 2017

Wat een geweldig verhaal! Je speelt ook al lekker hoorde ik in je filmpje. Je kan je eigen tempo bepalen met de lessen van Koen en dat is erg fijn! Je oude liefde is nu gelukkig lekker aangewakkerd en ik zie je gauw! Groetjes


Door Yvon Slijkerman op 30 juli 2017

Hoi Annemie. Wat fijn weer dat je weer bij je oude liefde bent. ..bekend verhaal.. Bij mij precies zo. Meer dan 20 jaar geleden ook veel gitaar gespeeld en toen heel lang niet. Maar dan komt het toch weer naar boven ..mooi he . Ik wens je heel veel plezier toe!!


Door Hennita op 30 juli 2017

Hoi Annemie,
Herken wel dingen die je schrijft. Zoals het niet elke dag spelen😊 Maar leuk dat je vrienden mag entertainen. Zover ben ik nog lang niet. Veel plezier en wie weet spelen we ooit nog eens samen bij Koen😊

Groetjes,
Hennita


Door Annemie op 31 juli 2017

Bedankt voor alle fijne reacties!
Ik wens jullie ook heel erg veel gitaarplezier!


Door Metje Stoelwinder op 20 augustus 2017

Wat een mooi beschreven verhaal Annemie. Ik heb je dit weekend in Texel op het super geslaagde kampvuurweekend mogen ontmoeten en horen spelen. Ik vond het super en hoop ook ooit eens zover te komen. Heb zelf door omstandigheden al diverse keren opnieuw moeten beginnen en wat is het dan fijn dat de lessen altijd beschikbaar zijn wanneer het jou past. Hoop nog veel mooie muziek van jou te horen.


Door Mark Lancee op 22 augustus 2017

Leuke blog Annemie! Herkenbaar. Het is een kwestie van blijven doen en dan heb jij bewezen op het kampvuur event dat er mooie resultaten behaald worden. Top!

Plaats een reactie


*