Een oude liefde werd weer aangewakkerd
24 juli 2017 
2 min. leestijd

Een oude liefde werd weer aangewakkerd

Ik ben Annemie, 32 jaar, woon in Zemst (België) en werk als freelancer voor film- en TV-producties. Ondertussen volg ik al iets meer dan 4 jaar gitaarles bij Koen, de Basiscursus en vervolgcursus heb ik afgerond, ondertussen ben ik bezig met de Slagjes- & ritmecursus én de tokkelcursus.

Waarom ik gitaar wou leren spelen

In de jeugdbeweging zaten we op weekend of op kamp vaak ’s avonds samen te zingen, er was altijd wel eens iemand die de gitaar er bij nam. Supergezellige tijden! Ondertussen behoor ik al enkele jaren tot de “oud-leiding”, weekendjes en kampen zijn alleen nog mooie herinneringen, maar dat gezellig “samen zijn” met gitaar en zang, wordt af en toe nog wel eens georganiseerd!

De eerste gitaarlessen

Op mijn 15e verjaardag kreeg ik, na lang zeuren, een gitaar! Een fender CD-60, samen met een aantal lessen bij een privéleraar. Helaas kreeg die het te druk met z’n studies en moest ik een andere leraar zoeken. Dan toch maar naar de muziekschool! Eerst een jaar notenleer, daarna pas mocht ik klassieke gitaar gaan spelen. Daar leerde ik vooral mooie melodieën spelen aan de hand van noten. Toen ik dan eindelijk ook af en toe wat slaggitaar en akkoorden zou gaan leren, ging ik in Brussel cinematografie studeren en was er jammer genoeg geen tijd meer over voor de muziekschool. Mijn gitaar verhuisde stilletjes naar de vergeethoek en kwam uiteindelijk op zolder terecht.

Het begon weer te kriebelen

Ze heeft daar een goeie 10 jaar op mij liggen wachten. Vier jaar geleden kwam ik ze tijdens het verhuizen weer tegen. Een oude liefde werd weer aangewakkerd. Nieuwe  er op en we kunnen weer, dacht ik! Al snel werd duidelijk dat ik al heel wat van de muzieklessen van vroeger weer verleerd was. Maar in combinatie met mijn drukke job als freelancer opnieuw naar de muziekschool? 2x per week, met mijn onvoorspelbare agenda? Dat was dus geen optie! Gelukkig kwam ik op het internet plots dé oplossing tegen: “Gitaarles van Koen”. Heel toegankelijk, een goeie uitleg en duidelijke filmpjes en PDF-bijlagen.
Naast de lessen, krijg je ook nog toegang tot de community waar je te rade kan gaan bij de andere cursisten. Ze geven er tips, steunen je in je leerproces en vormen vooral een heel gezellige bende met dezelfde passie: gitaar spelen!
Annemie - cursist van gitaarles van Koen

Gitaar op elke moment, wanneer het je past

Maar het allergrootste voordeel is dat ik nu eender wanneer ik een moment vrij ben, zelfs al is het te midden van de nacht, een les van Koen kan volgen! Gelukkig voor hem hoeft hij daar niet eens z’n bed voor uit. Midden van de nacht, hoor ik je denken, maakt ze dan zonder gêne haar huisgenoten wakker? Helemaal niet! Anderhalf jaar geleden deed ik mezelf de Yamaha Silent Guitar cadeau!
Akoestisch geluid, maar via een ingebouwde versterker alleen te horen met de hoofdtelefoon. Zo kan ik laat oefenen zonder huis- of hotelgenoten wakker te houden.

Geen excuus meer dus om niet te oefenen

Maar toch moet ik wel eerlijk bekennen dat ik er nog steeds niet in slaag om echt elke dag te spelen. Hoewel de gitaar me enerzijds ook wel vaak helpt om wat stoom af te laten, soms heb ik na een veel te lange, zware werkdag gewoon niet meer de fut om mijn gitaar nog vast te nemen. Daardoor loopt mijn leerproces misschien niet zo vlot als ik het zou willen, maar moeilijk gaat ook!
Dé gitaarspecialist ben ik nog lang niet, maar ondertussen kan ik wél al wat liedjes spelen, genoeg om eens bij een gezellig avondje mijn vrienden te entertainen. De rest komt later wel 😉

Groet,
Annemie

Wat vind je van het verhaal van cursist Annemie? Laat het mij hieronder weten.

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
marcel
Door

marcel

op 24 Jul 2017

Oude liefde roest niet :-) Prachtig om je blog te lezen, hopelijk komen er nog gezellige bijeenkomsten die toelaten om het geleerde in praktijk om te zetten ;-) En ja de gitaarlessen van Koen waren ook bij mij de oplossing, steeds toegankelijk en dit levenslang! Succes

Annemie
Door

Annemie

op 31 Jul 2017

Levenslang... klinkt als een straf! ☺️ Maar dat is het zeker en vast niet gelukkig! 🤘

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 07 Aug 2017

Haha!

Melissa
Door

Melissa

op 24 Jul 2017

Hoi Annemie, Wat heb je dat mooi geschreven! Ik zie je weer op het kampvuurevent binnenkort ;-) Gr, Melissa

Lisette Meijers
Door

Lisette Meijers

op 25 Jul 2017

Hoi Annemie! Leuk om op deze manier wat meer te horen over de achtergrond van jou passie voor gitaar. Je bent een fijne 'collega' in de community, waar je op een prettige manier ook anderen met raad ter zijde staat en motiveert! Groetjes, Lisette Meijers

Huibert
Door

Huibert

op 29 Jul 2017

Goed verhaal, leuk dat je weer na 10 jaar het spelen hebt opgepakt, veel les van voeger zal best snel weer boven komen en pak je het snel weer op. Toevallig heb ik om dezelfde reden ook een Yamaha sg gekocht, fijne gitaar!

Anita
Door

Anita

op 29 Jul 2017

Wat een geweldig verhaal! Je speelt ook al lekker hoorde ik in je filmpje. Je kan je eigen tempo bepalen met de lessen van Koen en dat is erg fijn! Je oude liefde is nu gelukkig lekker aangewakkerd en ik zie je gauw! Groetjes

Yvon Slijkerman
Door

Yvon Slijkerman

op 30 Jul 2017

Hoi Annemie. Wat fijn weer dat je weer bij je oude liefde bent. ..bekend verhaal.. Bij mij precies zo. Meer dan 20 jaar geleden ook veel gitaar gespeeld en toen heel lang niet. Maar dan komt het toch weer naar boven ..mooi he . Ik wens je heel veel plezier toe!!

Hennita
Door

Hennita

op 30 Jul 2017

Hoi Annemie, Herken wel dingen die je schrijft. Zoals het niet elke dag spelen😊 Maar leuk dat je vrienden mag entertainen. Zover ben ik nog lang niet. Veel plezier en wie weet spelen we ooit nog eens samen bij Koen😊 Groetjes, Hennita

Annemie
Door

Annemie

op 31 Jul 2017

Bedankt voor alle fijne reacties! Ik wens jullie ook heel erg veel gitaarplezier!

Metje Stoelwinder
Door

Metje Stoelwinder

op 20 Aug 2017

Wat een mooi beschreven verhaal Annemie. Ik heb je dit weekend in Texel op het super geslaagde kampvuurweekend mogen ontmoeten en horen spelen. Ik vond het super en hoop ook ooit eens zover te komen. Heb zelf door omstandigheden al diverse keren opnieuw moeten beginnen en wat is het dan fijn dat de lessen altijd beschikbaar zijn wanneer het jou past. Hoop nog veel mooie muziek van jou te horen.

Mark Lancee
Door

Mark Lancee

op 22 Aug 2017

Leuke blog Annemie! Herkenbaar. Het is een kwestie van blijven doen en dan heb jij bewezen op het kampvuur event dat er mooie resultaten behaald worden. Top!

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?