Online gitaarles voor beginners
09 maart 2012 
3 min. leestijd

Online gitaarles voor beginners

Online gitaarles is een hele slimme manier om gitaar te leren spelen.
Vandaag de dag hebben we het allemaal druk met van alles en nog wat. We willen alles kunnen, maar je kunt je tijd maar aan 1 ding tegelijk besteden.

Heb jij die droom om gitarist te worden, maar heb je niet de zekerheid dat je elke week op een vast tijdstip naar gitaarles kunt gaan dan is online gitaarles DE oplossing!

Voordelen van online gitaarles

Een groot voordeel van online gitaarles is dat je het vanuit huis kunt doen op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Vaak heb je onbeperkt toegang tot de lessen, je kun ze meerdere keren bekijken en kan je het benaderen wanneer jij dat wilt. Je bent dus erg flexibel!
Wel moet je er zeker van zijn dat je jezelf een bepaalde consequentheid kunt opleggen, want zonder eigen inzet red je het niet. Als je op een muziekschool of op privéles zit dan heb je altijd nog de gitaarleraar die jou kan aansturen. Met online gitaarles heb je dit niet, maar jij wilt gitaar leren spelen dus neem ik aan dat je over deze consequentheid beschikt!

Waarom duurt het even voordat je gitaar kunt spelen?

Iedereen die beweert dat je binnen 1 maand kunt gitaar leren spelen heeft het in mijn ogen fout! Gitaar leren spelen is een proces wat je op een juiste volgorde je eigen moet maken. Als je vandaag kiest voor de muziekschool of voor privéles dan kan je na 1 maand ook niet gitaar spelen.

Waarom Youtube in mijn ogen geen optie is voor de beginnende gitarist

Youtube is een goede bron waar je veel video uitleg over liedjes kunt vinden, maar is het wel zo goed voor je als je een beginnende gitarist bent? Ik zie Youtube als een aanvulling. Er staan hele goede instructie videos bij, maar ook enkele mindere. Wat belangrijk is is dat je constante kwalitatieve stapsgewijze informatie krijgt. Ik ben van mening dat je dit totale traject van A t/m Z niet zo snel bij 1 leraar vind op Youtube vind.  De o zo belangrijke basis kan dus ontbreken als je via deze weg het jezelf aanleert!

Online gitaarles

Goede online gitaarles cursus of niet?

Wanneer weet je of een online gitaarles cursus aan jou verwachtingen voldoet en hoe weet je zeker dat dit wel een goede opstap voor jou als beginnende gitarist is? Heel belangrijk is dat je de juiste start maakt! Door direct met liedjes te beginnen en de theorie over te slaan, zal je merken dat de goede basis op langere termijn ontbreekt.

Daarom raad ik ten zeerste aan geen stappen over te slaan. Op die manier ga je sneller vooruitgang boeken. Het is heel belangrijk te weten waar je mee bezig bent. Als jij die ene solo van jou favoriete liedje kunt spelen, maar je hebt geen flauw idee welke techniek erachter schuilt, beheers je de stof dus deels.

Dit geld ook voor gitaarakkoorden. Om te weten met welke vingers je een akkoord moet pakken, heb je theoretische kennis nodig. Verkeerde vingerzettingen of een verkeerde slagtechniek veroorzaken onnodige beperking in je gitaarspel. Mijn regel luidt: theorie en praktijk gaan samen, ga niet te snel en zorg ervoor dat de basis als een huis staat!

Welke online gitaarles cursus is dan de beste? Ik denk dat dat heel persoonlijk is en gevoelsmatig. Jij ziet de leraar via zijn website en ziet wat hij/zij op zijn website te bieden heeft. Als jij het gevoel hebt dat je wat van hem/haar kunt leren ga er dan gewoon voor. Vergeet niet… muziek is gevoel, dus ga je gevoel achterna.

Mijn online gitaarles cursus

Zoals je begrijpt heb ik ook een online gitaarles cursus van 22 lessen gemaakt. Waarom 22 lessen? Ik vind dat jij in 22 lessen alle belangrijke basisprincipes zowel op theoretische als praktische wijze aankunt. Ik heb zeer selectief een aantal liedjes gekozen, die enerzijds herkenbaar zijn en waar anderzijds een bepaalde techniek in wordt toegepast. Het kan allemaal sneller, maar vanwaar die haast? Dat is tevens een veel gemaakte fout van de beginnende gitarist… snel snel snel… Nogmaals.. de basis is ZO belangrijk en zal jou in je verdere gitaarleven nooit in de steek laten. Wil je meer weten over mijn cursus klik dan hier of zie bovenin de navigatie balk een knopje naar meer informatie hierover. Maak hieronder kennis met mij.

Online gitaarles voor beginners
Mocht je nog vragen hebben over online gitaarles, dan kun je deze hieronder stellen. Mocht je geen vragen hebben, dan zou ik het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat. Ook kun je hier een gratis boekje downloaden met gitaartips voor een snelle start.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Ingrid van Uffelen
Door

Ingrid van Uffelen

op 13 Apr 2012

Wat een gaaf initiatief, Koen. Soms heb je iets nodig wat je over de streep trekt ('mijn eerste gitaarboek' ligt al jaren werkeloos in de kast).Mij heb je overtuigd, maar .... hoe kom ik nu aan een geschikte gitaar? Heb je daar ook nog goede tips voor?Ik lees graag even en ga me nu inschrijven!Ingrid

Roel van Zijl
Door

Roel van Zijl

op 21 Jun 2012

Leuk initiatief. Mijn dochtertje wil graag leren gitaarspelen. Vanaf welke leeftijd raad je dit aan? En krijgt ze dan een aangepaste gitaar voor kinderen (als die al bestaan).Alvast bedankt, Roel

Koen
Door

Koen

op 24 Jun 2012

Beste Roel, Dank voor je reactie. Mijn jongste leerling was 7. Het programma wat ik heb gemaakt is in mijn ogen toegankelijk voor elke leeftijd.Uiteraard hangt het ook af van de gedrevenheid van de leerling. Gr, Koen

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 18 Feb 2015

Wat is het toch heerlijk, al die mogelijkheden die wij in deze tijd hebben. Door deze online gitaarles van jou, kan ik leren gitaar spelen. Duizend maal dank, voor jou passie om ons goed te leren gitaar spelen.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 23 Feb 2015

Hoi Antje, Geen dank! Ikzelf kan er enorm van genieten dat ik mensen gitaar leer spelen. De mogelijkheden van vandaag de dag geven mij die mogelijkheid. Zo kan je op een laagdrempelige manier toch nog heel veel mensen bereiken en iets meegeven van dit fantastische instrument. Gr, Koen

Sylvia Huijskens
Door

Sylvia Huijskens

op 28 Sep 2022

Hallo Koen, kan het door jouw aangeboden materiaal allemaal op een ipad afgeluisterd etc. Worden?

Door

op 28 Sep 2022

Yes! Ik had je toevallig daarnet gemaild :-) Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?