Keuzes, mijn woord voor 2018
08 januari 2018 
2 min. leestijd

Keuzes, mijn woord voor 2018

Ook dit jaar kies ik, zoals elk jaar, een jaarwoord. Iets waar mijn volledige focus het komende jaar op gericht zal zijn. Dit jaar heb ik gekozen voor het woord “keuzes”. 

Een terugblik op vorig jaar

Het afgelopen jaar was mijn woord “energie”. En die heb ik gevoeld! Eigenlijk heb ik energie in alle vormen van het woord meegemaakt. Zowel pieken als dalen. Het laatste kwartaal was helaas meer een dal, waar ik momenteel uit kom. Maar gelukkig heb ik ook veel positieve energie ervaren.

Een korte opsomming:

 • Kampvuurevent 2017
 • Mijn verloofde ten huwelijk gevraagd
 • Het mountainbiken ontdekt, waar ik zeer vrolijk van word
 • Vele mooie momenten met mijn gezin, familie en vrienden gehad
 • Weer enkele optredens op gitaar mogen verzorgen
 • Website vernieuwd
 • Mooie samenwerking met Haef gitaaratelier aangegaan
 • Gitaarpedaal gekocht (zit nog nieuw in doos), als ik er naar kijk krijg ik al energie :-)
 • Veel cursisten mogen opleiden tot gitarist (beginner en gevorderd)
 • Mijn interview met Jaap Kwakman (ben druk bezig met montage)

Nu ik het zo zie staan vind ik persoonlijk de lijst wat kort, maar dat zal wel met mijn enerverende jaar te maken hebben. Waar ik echt van “baal” is dat de elektrische gitaarcursus nog niet af is, want die stond hoog op mijn todo-lijst.

Wees gerust, deze zal er binnenkort komen!

Hieronder een foto van het kampvuurevent 2017! Zij hadden de keuze gemaakt om te komen, ben jij er ook in 2018 bij?

Kampvuurevent 2017

Oke Koen, je nieuwe jaarwoord is “keuzes”… tell me more!

Allereerst wil ik alleen nog maar dingen doen waar ik energie van krijg. Uiteraard kan dit niet 100% zijn, maar wel een streven. Ik wil meer aan mijn persoonlijke ontwikkeling doen en naar “next level” gaan.

Jaap Kwakman gaf het volgende antwoord op de vraag of iedereen gitaar kan leren spelen:

Iedereen kan gitaar leren spelen; het is alleen waar je de lat legt!

Het leven bestaat uit keuzes maken en elke keuze zorgt voor een andere consequentie.

Door wederom deze jaarlijkse blog te schrijven, stel ik mij kwetsbaar op. Dat is een keuze! Ik laat zien dat ik ook slechts een mens ben, wiens “vlammetje” op kan raken. Gelukkig heb ik op het juiste moment aan de bel getrokken. Ik heb een keuze gemaakt!

Mijn doel met het jaarwoord is, onder andere, om jou te inspireren! Ik hoop dat het werkt!

Keuzes maken 2018 - gitaarles van koen

Welke keuzes ga jij dit jaar maken?

Denk je daar wel eens over na, of leef je dagelijks maar de dag totdat je naar bed gaat?

 • Wil je al een hele tijd gitaar leren spelen? Start dan gewoon!
 • Wil je al een hele tijd naar Amerika op vakantie? Kijk dan of het dit jaar realiseerbaar is. Zo niet… maak dan een plan, zodat het volgend jaar wel kan.
 • Wil jij de Rolling Stones nog een keer live zien spelen? Ga er dan naartoe, want ook zij zullen niet meer 30 jaar op de bühne staan.
 • Wil je leren tokkelen op gitaar? Leer dit specialisme dan.

In december heb ik mijzelf afgevraagd wat mijn keuzes voor 2018 zullen zijn: veel gitaar, nieuwe gitaar cursussen, trouwen, vakantie, mountainbiken, meer live optredens en meer rustpunten creëren.

Deze te gekke quote hoorde ik afgelopen jaar:

Heb een fantastische dag, wees jezelf en help anderen!

Nu jij? Welke keuzes ga jij dit jaar maken? Kies jij ervoor om na het lezen van deze “lange” blog een reactie te plaatsen of niet? Je hebt hem immers uitgelezen. Ik word heel blij van een reactie of een Facebook duimpje van jou. Het is slechts een kleine moeite, maar de keuze is aan jou!

Maak er je mooiste jaar van… keer op keer weer!

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Anita
Door

Anita

op 08 Jan 2018

De keuze van dit woord van 2018 is een goede keuze! Past goed in je verhaal over de energie die je hebt of wilt hebben. Ook ik heb te veel hobbies en kan daar onmogelijk tegelijk mee bezig zijn naast de "gewone" beslommeringen van een gezin en werk. Ik kies dan ook een periode waar de nadruk op ligt. Deze periode staat de gitaarles weer op 1! Ik koos voor de tokkelcursus vorige week en ben daar lekker mee bezig in de vrije tijd die ik heb. Succes met jouw keuzes Koen!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 08 Jan 2018

Hoi Anita, Dank je wel voor je reactie! Alles komt goed en leuk dat je de tokkelcursus bent gaan volgen. Hiermee ga je weer te gekke sprongen maken :-) Gr, Koen

S.bekkers
Door

S.bekkers

op 08 Jan 2018

Ik had er nog niet over nagedacht maar je hebt mij geïnspireerd ik ga ook een lijstje maken met keuzes voor 2018. Bedankt Koen ennuh dat het een topjaar mag worden!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 08 Jan 2018

Hoi Sas, Geen dank! Ben benieuwd naar je lijstje, je mag het altijd met me delen :-) Gr, Koen

R.jansen
Door

R.jansen

op 08 Jan 2018

Mijn keuze is de aankomende electrische gitaarcursus goed te doorlopen en dus meer electrisch te gaan spelen met hier en daar een solo.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 08 Jan 2018

Hoi Ruben, Dat lijkt me een hele slimme keuze, nog heel even wachten :-) Gr, Koen

Sandy
Door

Sandy

op 08 Jan 2018

Hallo Koen, Ik hoop dat het een heel mooi jaar voor je mag worden. Knap dat je zo open bent in je blog. Je zet me aan het denken. Keuzes maken is inderdaad belangrijk, net zoals af en toe nee durven zeggen en zo tijd voor jezelf vrij te houden/maken. Ik hoop in mijn geval dat het gitaarspelen een rustpuntje voor mezelf wordt (klinkt gek ;-)). Grtz, Sandy

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 08 Jan 2018

Hoi Sandy, Openheid en eerlijkheid is het mooiste wat er is! Blij dat ik je aan het denken heb gezet en dat je de blog mooi vindt! Natuurlijk gaat het gitaar spelen jou een rustpunt geven. Geef eens een update in de community #nieuwsgierig Gr, Koen

Metje Stoelwinder
Door

Metje Stoelwinder

op 08 Jan 2018

Hallo Koen. Ja keuzes maken! Ik maak regelmatig keuzes. En regelmatig moet ik ze bijstellen. Maar steeds opnieuw maak ik de keuze om dat te doen wat ik graag wil. En dat is o.a. leren gitaar spelen. Dat gaat niet zo snel als ik zou willen. Maar het is wel mijn KEUZE.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 08 Jan 2018

Hoi Metje, Ieder op zijn eigen tempo toch? Dat gitaar spelen komt vast wel goed hoor! Kiezen is volgens mij al 50% :-) Gr, Koen

Nino
Door

Nino

op 08 Jan 2018

Mijn 1e keuze dit jaar was om eindelijk te starten met iets wat ik al heel lang wilde en dat was gitaar spelen. Inmiddels een aantal van je lessen gevolgd en bevalt me super...daar krijg ik energie van! Gr Nino

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 09 Jan 2018

Hoi Nino, You rock! Gaat helemaal goed komen in 2018! Gr, Koen

Michel
Door

Michel

op 08 Jan 2018

Op het gebied van gitaarspelen maak ik al een tijdje de keuze om beter te worden qua techniek, mezelf uit te dagen met nieuwe dingen dus niet de makkelijke weg kiezen door steeds hetzelfde te doen maar ook beter te worden in de nummers die ik al wat langer speel, herhalen dus en mooier spelen. Dat lijkt me wel voldoende voor 2018.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 09 Jan 2018

Hoi Michel, Lijkt me een te gekke keuze! Herhaling is zo belangrijk van je technieken en je liedjes. Zorg dat de technieken die je wilt leren in de liedjes die je speelt. Twee-in-een :) Gr, Koen

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 08 Jan 2018

Zo nu en dan even stil staan waar je me bezig bent, of je niet te veel hooi op je vork neemt. Dat je niet alleen maar aan het werk bent, maar ook tijd voor je zelf neemt. Doordat ik een ochtendbaan heb en een avondbaan, heb ik de KEUZE gemaakt om s'middags dingen te doen die ik leuk vind. Of gewoon even heerlijk naar muziek luisteren. 5 jaar geleden heb ik een KEUZE gemaakt, dat ik dit jaar in April, 3 weken naar China wil. Dit is voor mij mijn DROOMREIS. Ik heb een elektrische gitaar, maar heb de KEUZE gemaakt om te wachten tot dat jij met de cursus komt. Ik wil geen verkeerde dingen aanleren. En ik kom dit jaar ook zeker op het Kampvuurevent

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 09 Jan 2018

Hoi Antje, Uiteraard is het gitaar spelen te gek! En je geduld op de elektrische gitaarcursus zal worden beloond! Wat me ook helemaal te gek lijkt is de droomreis naar China die jij binnenkort gaat maken, wauw! Veel vastleggen op (video)camera, wellicht een Antje op reis Vlog van maken :-) Leuk dat je ook weer op het kampvuurevent komt! Gr, Koen

Rob Purimahua
Door

Rob Purimahua

op 08 Jan 2018

Dit zijn drie keuzes die ik wil laten uitkomen de basiscursus waar ik nog mee bezig ben dit jaar af ronden .Ook zou ik de 20 km willen hardlopen.Ik kan nu 10 km dus moet lukken.Ook zou ik wel eens een avondje uit willen gaan met mijn vrouw.Lijkt me geweldig om naar de toppers te gaan.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 09 Jan 2018

Hoi Rob, De laatste optie lijkt me de makkelijkste, UitEtenMetJeVrouw Maar de overige 2 gaan je ook lukken! Waar een wil is is een weg :-) Gr, Koen

gerda
Door

gerda

op 08 Jan 2018

ik hoop dit jaar de cursus goed af te maken en dat er eind van dit jaar kan zeggen ik kan gitaar spelen

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 09 Jan 2018

Hoi Gerda, Dagelijks 15 minuten oefenen en je zult echt aankomende zomer gitaar kunnen spelen! Gr, Koen

Urselien
Door

Urselien

op 08 Jan 2018

Hoi koen .mijn voornemens zijn toch meer te oefenen ,maar vooral te genieten van het leven .we hebben n chalet gekocht .om samen te genieten ook met de kinderen en kleinkinderen .en in de winter te gaan reizen ..maar vooral gezond blijven .ik hoop dat iedereen zijn dromen uitkomen .

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 09 Jan 2018

Hoi Urselien, Wauw wat leuk die chalet en het bijkomende reizen. Dat ook al je dromen mogen uitkomen ;-) Gr, Koen

Huibert van de Merwe
Door

Huibert van de Merwe

op 08 Jan 2018

Hoi Koen, ik heb mijn keuzes al gemaakt, meer gitaar spelen en andere leuke dingen doen in goede gezondheid.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 09 Jan 2018

Hoi Huibert, Nice en Nice :-) Gr, Koen

Annemie
Door

Annemie

op 09 Jan 2018

Kiezen is soms ook verliezen... Maar de keuze om ten volle voor (leuke) dingen te kiezen die jou energie geven is altijd gewonnen! Ook ik heb dit jaar gekozen om "bewuster" te gaan leven. Gezonder eten, meer sporten, meer genieten van de mooie natuur rond me, genieten van de tijd met vrienden en familie en natuurlijk ook meer gitaar!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 09 Jan 2018

Hoi Annemie, Mooi omschreven en ik weet wat je bedoelt. Je moet de focus leggen op hetgeen je voor kiest en niet waar je niet voor kiest. Fijn dat jij ook bewuster wilt gaan leven. Ik zie veel keuzes, behalve nog die van het kampvuurevent ;-) Gr, Koen

Steven
Door

Steven

op 09 Jan 2018

Een hele mooie blog Koen. Ik ga ook dit keer een keuze maken en dat is de electriche gitaar, ik ga de keuze doen om meer te oefenen en beter te leren spleen.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 09 Jan 2018

Hoi Steven, Dank je wel voor je compliment! De elektrische gitaarcursus is in de maak, zoals je weet. Beter spelen creëer je door regelmatig de gitaar even vast te pakken en kritisch durven zijn op je eigen gitaarspel. Maar dat gaat vast wel goed komen :-) Gr, Koen

Jan Kiers
Door

Jan Kiers

op 11 Jan 2018

Dag Koen, Voorspoedig 2018. Een mooi streven, keuzes maken. Ik ben 2 en 1/2 jaar geleden met jouw lessen begonnen, heb direct al een prachtig kampvuurevent meegemaakt. Ik was echter met de lessen ongeduldig, wilde te snelen heb ook niet alles geoefend. Nu na rustiger oefenen kan ik veel eenvoudige liedjes spelen, alleen met de akkoorden en tekst erbij. Ik ga nu een keuze maken van liedjes die ik uit het hoofd kan spelen. Nu kan ik er 5 van de ca 30 of 40 uit het hoofd. Ik kies er ook voor om in de zomer met mijn camper naar de zon te reizen, met gitaar natuurlijk en ik vind het overigens erg leuk dat we nog eenzelfde passie delen, nl mountainbiken. Dit beoefen ik al jaren samen met schaatsen. In twente zijn zeer veel prachtige mountainbike routes. sommigen zelfs 60 km . Succes met jouw keuzes en misschien kom ik toch nog een keer met de camper naar Texel boor het kampvuur. Kwestie van keuzes maken😀🎸🚴🏻⛸🚐

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 31 Jan 2018

Hoi Jan, Dank je wel voor je reactie en inderdaad ook al het goeds gewenst voor dit nieuwe jaar. Super om te lezen dat je zo lekker bezig bent met het gitaar spelen en dat je nu echte "meters" maakt. Je bent van harte welkom op Texel, houd de mailbox maar in de gaten, want binnenkort komt de uitnodiging vast weer voor ;-) Gr, Koen

Fabiënne
Door

Fabiënne

op 14 Jan 2018

Inderdaad een mooi woord voor 2018. Bij het maken van keuzes moet je ook vertrouwen hebben en dat is mijn woord voor 2018. Vertrouwen dat alles uit zal werken ten goede. Maakt niet uit waar je voor kiest.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 31 Jan 2018

Hoi Fabiënne, Vertrouwen is ook een fantastisch woord! Uiteindelijk komt alles goed en ik weet zeker dat je een nog betere gitarist en fotografe gaat worden.... TrustMe :-) Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?