Hoe vervang ik mijn gitaar snaren?
Techniek
Koen Snoek
Techniek
1 min
13

Hoe vervang ik mijn gitaar snaren?

1 min
13

Gitaar snaren vervangen…..op elke gitaar zitten gitaar snaren. Na verloop van tijd moeten de gitaar snaren vervangen worden. Naast het vervangen van je snaren, laat ik je zien welke benodigdheden ik daarvoor gebruik en waar je op moet letten.

Ook leg ik je uit hoe ik mijn gitaar onderhoud en schoonmaak. Als je snaren er toch al af zijn is het een goed moment om direct je gitaar schoon te maken. Ik heb hierover een zeer interessante video gemaakt. 

Gitaar snaren vervangen in het kort:

  • Maak de gitaar snaren los bij de stemschroeven en knoop ze alle 6 aan elkaar vast
  • Doe exact hetzelfde bij de andere kant van de snaar (dus de snaren bevestigt bij je klankkast)
  •  Verwijder de snaren en maak je gitaar schoon
  • Plaats de nieuwe snaren van lage E snaar naar hoge E snaar, dus E, A, D, G, B, E
  • Bevestig elke snaar eerst aan het bevestigingspunt op je klankkast, daarna aan je stemschroef
  • Knip voor bevestiging aan de stemschroef een stukje overbodige snaar af (zie video)
  • U bent klaar om te rocken! 🙂

Hoe vervang ik mijn gitaar snaren?

Veel gitaar stemmen!

Nadat je gitaar snaren vervangen zijn merk je al snel dat je veel zult gitaar stemmen. Dit komt omdat de gitaar snaren nog aan hun nieuwe spanning moeten wennen (de rek moet er als het ware uit). Een goede tip: rek elke snaar op 3 delen van de snaar wat op. Hierdoor is die rek er sneller uit!

Om je gitaar makkelijk te stemmen kan je gebruik maken van de online gitaar stemmer hier rechts van mijn site.

Laat mij hieronder weten of het je is gelukt!
Indien je nog een tip nog hebt, vraag het me dan.

Reacties
Categorieën