Mijn bezoek aan gitaaratelier Haef
18 november 2017 
2 min. leestijd

Mijn bezoek aan gitaaratelier Haef

Vorige week ben ik op uitnodiging afgereisd naar Zeeland, om contact te maken met cursist Leon. Hij heeft sinds een aantal jaar een gitaaratelier gerealiseerd. Dit is echter niet de standaard gitaarwinkel, maar een winkel met passie, een verhaal en persoonlijkheid. Houd jij hiervan, lees dan snel verder!

Mijn gitaar liep aan

Vorig jaar moest mijn gitaar afgesteld worden, omdat hij namelijk aanliep, ook wel kletteren genoemd. Afstellen is een expertise op zich, wat ik altijd door een vakman laat doen. Ik wist dat cursist Leon een gitaarwinkel had en heb contact met hem opgezocht. Wat weet je ervan, hoe kan je me helpen en waar ben je gehuisvest? Ik vroeg het uiteraard niet zo “kort door de bocht”, maar daar kwam het wel op neer. Zijn antwoorden: veel, totdat het verholpen is en tot slot in Zeeland.

Zeeland??? Serieus!!! Dat was toch echt wel een “ding” voor me. Via Google kwam ik er al snel achter dat van deur tot deur, de reis 4 uur met de auto zou duren. Helaas ben ik beperkt in mijn tijd en het opsturen van mijn gitaar was ook geen optie. Uiteindelijk had Leon een goede tip en hij stuurde me door naar iemand die dichterbij mij woonde. Naderhand vroeg hij nog of zijn doorverwijzing waardevol was. Ik kon dit alleen maar beamen!

Iets wat je niet verwacht… maakt indruk!

Van niets naar een waardevolle ontmoeting

Na het goede advies, leek het mij leuk om Leon een gastblog te laten schrijven. Hij stemde hierin mee en het werd een blog over, hoe kan het ook anders, de gitaar afstellen! De blog deed het goed en ik bleef Leon via de sociale media volgen. Na enkele problemen met het bedrijf waar ik mijn cursisten voor hun beginnersgitaar naartoe verwees, dacht ik vorige maand weer aan Leon. Wij zijn met elkaar in gesprek gegaan via de telefoon en het leek ons een goed plan elkaar persoonlijk de hand te gaan schudden. Ik heb er met mijn gezin een weekend van gemaakt. Naast de ontmoeting met Leon was er voldoende tijd voor ontspanning! De zaterdagavond werd doorgebracht met gitaar spelen, muziekervaringen uitwisselen en samen een paar biertjes drinken 🙂

Koen Snoek samen met Leon Hillebrand

Op zondag bracht ik een bezoek aan Leon’s gitaaratelier Haef. De onderstaande video om een sfeerimpressie van Leon, zijn winkel en zijn werkwijze te geven, heb ik met veel plezier gemaakt. Laat je in slechts 8 minuten inspireren in deze Zeeuwse “snoepjeswinkel”!

LET OP: HAEF is inmiddels verder gegaan als LP guitars in Middelburg en word nog steeds gerund door Leon.

  • Cole Clark, Shadow, Baton Rouge en Random zijn vanaf nu voor mij bekende gitaarmerken!
  • Voor gitaaronderhoud en gitaarreparaties draait Leon zijn hand niet om!
  • Leon kan ook samen met jou een gitaar bouwen!
  • Hij heeft geen breed aanbod, maar wel een goed aanbod. Er is veel mogelijk!

De beginnersgitaar die ik mijn cursisten adviseer is deze akoestische Randon gitaar.

Benieuwd naar hele gitaar assortiment bij LP guitars? Check het hier.

Zeker een bezoek waard

Leuke video he? Ben jij nog van plan om een tweede gitaar te kopen? Of ben je op zoek naar een goede beginnersgitaar? Of wil je een huiskamerconcert bijwonen, die regelmatig georganiseerd worden? Dan is Leon Hillebrand van Haef Gitaaratelier een aanrader! Hij kiest voor een fantastische prijs- kwaliteitverhouding. Daarnaast smaakt de koffie naar meer en ademt het hele atelier de gitaarpassie uit.

Ook heeft hij heel veel leuke hebbedingetjes.

Wat een goed en eerlijk advies al niet kan veroorzaken. Leon en ik zijn muziekvrienden geworden en gaan elkaar zeker vaker zien! Mocht jij in de buurt zijn dan wil ik je vooral adviseren om even langs te gaan! Doe hem dan direct de groeten van mij, want dat vind hij leuk ehh Haef!

En mocht Zeeland echt te ver voor je zijn… Hij kan ook jouw aankoop via de post versturen!

Spreekt jou het verhaal van gitaaratelier Haef je aan? Plaats dan hieronder een reactie!

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Jack
Door

Jack

op 18 Nov 2017

Leuk blog en ik pries me gelukkig Oma al bekend te Zion met Haef. Een prestige zweer en prima vakmansschap. Ben zelf verguld met Mijn Baton Rouge AR11C/Gace.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Nov 2017

Thenx Jack! Zelf heb ik nog geen Baton Rouge in mijn rek staan, maar die zal er zeker komen :-) Gr, Koen

Leon
Door

Leon

op 18 Nov 2017

Klinkt als muziek in de oren, toevallig heb ik er nog een paar Koen ;)

Leon
Door

Leon

op 18 Nov 2017

Dank je Jack, het is/was voor mij ook superleuk en ik voel(de) mij vereerd dat jij de moeite wilde nemen om hierheen te komen. Gr. Leon

Maria Victoria
Door

Maria Victoria

op 18 Nov 2017

hi Koen, kun je nagaan waar je passie je helemaal naar toe kan brengen :-).....mooi ook ook mensen te ontmoeten die hun passie leven...

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Nov 2017

Hoi Maria Victoria, Echt wel; passie + passie = megapassie! Gr, Koen

Metje Stoelwinder
Door

Metje Stoelwinder

op 18 Nov 2017

Mooi verhaal. En het ziet er zeer vertrouwd en gezellig uit. Hoop een langs te touren met mijn Baton Rouge achterin. Kan ik die gelijk even laten controleren.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Nov 2017

Ja het was ook een fijne ervaring Metje :-) Gr, Koen

Leon
Door

Leon

op 21 Nov 2017

Hi Metje, tof dat ook jij een Baton Rouge hebt. Je bent uiteraard welkom en als je je gitaar meebrengt voor een controlebeurt is het aan te raden om even een afspraak te maken, dan kan ik het direct voor je doen. Tot snel in Vrouwenpolder

Huibert
Door

Huibert

op 18 Nov 2017

Leuk he, Koen, zoals ik al over de mail vertelde, ik was er al eens geweest, een jaar of 2 geleden, moet er snel weer eens naar toe, is voor mij maar een klein uurtje rijden. Hoe zit dat met dat huiskamer concert, wanneer kunnen we je daar verwachten? (lol)

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Nov 2017

Haha Huibert, Dat huiskamerconcert zou er zo eerder kunnen komen dan je denkt ;) Gr, Koen Ps. Kom je dan ook?

Leon
Door

Leon

op 21 Nov 2017

Gezellig Huibert! Enne dat huiskamerconcert van Koen? Ben benieuwd wanneer hij zich aanmeld :) Gr Leon

Herman Huizenga
Door

Herman Huizenga

op 18 Nov 2017

leuke blog Koen, na afwezigheid van ongeveer een jaar probeer ik de draad weer op te pakken

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Nov 2017

Dank je wel Herman! Leuk dat je de draad weer oppakt. Post snel weer even een update in de community ;-) Gr, Koen

Mark
Door

Mark

op 18 Nov 2017

Leuk! Ik houd je advies in gedachten voor als ik in de buurt ben (of een goed excuus nodig heb om daar te komen :)).

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Nov 2017

Geen dank Mark. Er is altijd een excuus om die kant op te gaan :-) Gr, Koen

Leon
Door

Leon

op 22 Nov 2017

Gezellig, tot in Haef.

Sasja Bekkers
Door

Sasja Bekkers

op 18 Nov 2017

Leuke winkel ! Ik ben ook helemaal weg van die acus gitaar versterkers. helaas ben ik voorzien van al 3 akoestische gitaren maar als ik in de buurt kom ga ik zeker even kijken ;-)

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Nov 2017

Zeker een leuke winkel Sasja! Een aanrader zelfs. De acus versterker keek mij ook al de hele tijd aan, hij paste alleen niet meer in mijn auto :-) Gr, Koen

Leon
Door

Leon

op 22 Nov 2017

Ook dan ben je welkom, als is het alleen maar om te praten over je gitaren en je keuze voor de verschillende merken/modellen. CU in Zeeland

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 18 Nov 2017

Leuke en mooie blog Ik ga zeker bij hem langs dat zeg ik al een paar jaar geloof ik maar op het moment dat ik Zeeland aandoe ga ik zeker langs en dan gelijk met een concert op de zondag goed bezig Leon maar dat wist je al

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Nov 2017

Hoi Erwin, Gewoon doen! Zeker de moeite waard en je weet... van uitstel ;-) Gr, Koen

jan weert
Door

jan weert

op 18 Nov 2017

het adres in zeeland kan ik niet vinden

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 20 Nov 2017

Hoi Jan, http://www.haef.nu/ Doe je Leon de groeten van mij ;-) Gr, Koen

Leon
Door

Leon

op 22 Nov 2017

Dat moet toch lukken Jan, gewoon naar de uiterste zuid-west hoek van Nederland rijden en google maps gebruiken ;)

Rob van den Berge
Door

Rob van den Berge

op 19 Nov 2017

Leuk gesprek,vooral de passie die er van Leon afspat voor de gitaar en de gastvrijheid spreken mij aan. Ga zeker een keer langs.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 20 Nov 2017

Hoi Rob, Ik zou er inderdaad zeker eens een keer langs gaan! Dan kan je de inderdaad de gastvrijheid zelf ervaren :-) Gr, Koen

Leon
Door

Leon

op 22 Nov 2017

De deur staat open Rob (deze maand wel met aangepaste openingstijden) over gitaren praten verveeld me nooit. tot bij Haef

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 19 Nov 2017

Super Haef gesprek Koen, en wat leuk van Leon dat wij even mee mochten kijken in de mooie zaak van hem. Ik vond zelf de 2de en de 3de gitaar het mooiste klinken.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 20 Nov 2017

Hoi Antje, De Shadow en Cole Clark zijn ook echt te gek! Van die 2 heeft mijn voorkeur de Cole Clark, maar die is uiteraard het duurste van alle 4. Gr, Koen

Leon
Door

Leon

op 22 Nov 2017

Hi Antje, Die zijn idd super, mooi om te zien en te horen dat iedere gitaar een eigen geluid heeft toch.

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 22 Nov 2017

Daarom is het zo belangrijk als je een gitaar wil kopen, dat je naar de winkel gaat om te luisteren, want de 1 houd meer van schelle klank en ik persoonlijk hou meer van warme klanken.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 24 Nov 2017

Hoi Antje, Dat kan, maar vaak is het ook zo dat een beginner nog niet zijn/haar klanksmaak heeft ontwikkeld. Dus in dat geval maakt het (nog) niet zo veel uit. Gr, Koen

Nadine Fiedler
Door

Nadine Fiedler

op 19 Nov 2017

Wat een leuke blog! Moet ik zeker eens een kijkje gaan nemen! Prachtig wat passie ter weeg kan brengen!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 20 Nov 2017

Hoi Nadine, Passie + passie = megapassie :-) Een leuke rekensom! Gr, Koen

Leon
Door

Leon

op 22 Nov 2017

Moeten is een groot woord, maar ik zou het zeker gezellig vinden Nadine. Tot in Vrouwenpolder

Anita Tieleman
Door

Anita Tieleman

op 19 Nov 2017

Mooie blog over deze snoepjeswinkel hihihi...die gitaren klinken super en het zal een lust zijn om er op te mogen spelen...

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 20 Nov 2017

Hoi Anita, Dat was het zeker! Zelfs de goedkoopste klinkt enorm goed! Gr, Koen

Leon
Door

Leon

op 22 Nov 2017

Ik zeg, als je het zelf wilt ervaren ben je van harte welkom.

Rob Purimahua
Door

Rob Purimahua

op 19 Nov 2017

Hoi Koen, Leuk dat je in zeeland bent geweest.Hoop dat je het naar je zin hebt gehad. Vrouwepolder is redelijk dichtbij Oost-Souburg (Vlissingen) waar ik woon, dus een keer gaan kijken moet kunnen.En die blog en video was echt HAEF !

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 20 Nov 2017

Hoi Rob, Ik had nog nooit van Vrouwenpolder gehoord, maar die staat nu bij mij op de kaart :-) Ik zou er zeker een keertje langsgaan, dat smaakt daarna naar nog een keertje :-) Gr, Koen

Leon
Door

Leon

op 22 Nov 2017

Koel / Haef, thx voor de positieve woorden Rob enne ook jij bent welkom natuurlijk :)

Michel De Vroede
Door

Michel De Vroede

op 21 Nov 2017

Hoi Koen, Leuke en interessante blog, heb met veel plezier gekeken. Groetjes, Michel

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 21 Nov 2017

Hoi Michel, Dat hoor ik uiteraard graag! Dus dat wordt binnenkort een tochtje naar Zeeland? Gr, Koen

Leon
Door

Leon

op 22 Nov 2017

Tof Michel, ik zie je graag in Vrouwenpolder hoor.

Leon
Door

Leon

op 22 Nov 2017

Superleuk om al jullie reacties te lezen, zoals al aangegeven jullie zijn van harte welkom om langs te komen. En als je met een vraag/probleem zit aarzel niet om die te stellen, soms is een oplossing erg simpel en heb je veel meer plezier om je gitaar te bespelen. Cu in Vrouwenpolder bij Haef

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 24 Nov 2017

Yes!

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?