Tijd, mijn woord voor 2021
Inspiratie
Koen Snoek
Inspiratie
5 min
46

Tijd, mijn woord voor 2021

5 min
46

Dit is mijn eerste blog van 2021 en ik wil net zoals elk jaar even terugkijken op vorig jaar en het komende jaar. Je mag weer even in de hersenpan van Snoek kijken… enjoy!

Wat een bizar jaar was 2020

En daar sluit ik mij volledig bij aan! Mijn jaarwoord voor 2020 was “simpel”. Achteraf toch echt een mismatch haha, want afgelopen jaar was, denk ik, voor heel veel mensen niet simpel.

Als ik er zelf op terugkijk heeft het mij toch wel enkele mooie momenten gegeven, maar ook enige uitdaging. Het jaar 2020 bracht mij onder andere het volgende:

Ik was opperdepop

Persoonlijk trof ik halverwege het jaar een ‘muur’. De redenen daarvoor waren de corona-pandemie, een lastige huisverkoop (met enkele omliggende uitdagingen) en nog wat gebeurtenissen. Heel vreemd om van de een op andere dag geen energie meer te hebben. Gelukkig gaat het nu doorgaans weer beter met mij.

Sneller geïrriteerd

Ik leerde tijdens corona een andere kant van mezelf kennen. Ik begon in de wij – zij vorm te praten. Zitten “wij” hier met onze goede bedoelingen binnen en gaan “zij”, vaak toeristen, met z’n allen de winkel binnen. Ik irriteerde me ook aan passerende mensen die niet even een stap extra opzij maakten en dus rakelings je voorbij liepen. Op Texel heb ik ook nog eens 3 tot 4 wildpoepers gezien. Trust me, daar word je meer dan geïrriteerd van 🙂

Oma rocks!

Je kent de situatie misschien vast wel… je hebt gelukkig nog een opa of oma. Je hebt het echter altijd te druk met je eigen dingen en daardoor vergeet je te bellen of even bij oma/opa langs te gaan. Voordat je het weet ben je 3 maanden verder en bel je uiteindelijk met halve aandacht en schuldgevoel alsnog. Ik heb de eenzaamheid in coronatijd van mijn oma aan de telefoon gehoord. Ik had met haar te doen en heb mezelf een belofte gedaan. Ik bel oma wekelijks, luister naar haar verhalen en geef haar zo oprecht een luisterend oor.
Geloof me, herken je jezelf hierin probeer dan de opa’s en oma’s wekelijks te bellen of ga zo mogelijk even bij ze langs. Je hebt nu nog de mogelijkheid! ze zijn er nu nog!

Muziek maken

Afgelopen jaar heb ik een goede vriendschap opgebouwd met mijn overbuurman.
Eigenlijk stom, want we zijn al jaren buren en zijn daarnaast ook nog allebei muzikanten. Samen muziek maken hadden wij echter nog nooit gedaan.Tijdens corona hebben we samen veel gewandeld in de bossen, op het strand en in de natuur van het mooie Texel. Uiteraard hebben we ook muziek gemaakt, ondanks dat het maken van muziek bij mij op dat moment op een lager pitje stond. Dat vond ik vreemd om mee te maken van mezelf. Die muziekband komt snel!

Sporten was belangrijk voor me

Wel heb ik in 2020 minder op de mountainbike gezeten. Maar de tochten die ik heb gemaakt waren tof! Ik heb afgelopen jaar slechts één toerrit gemaakt met een vriend van mij. Mijn dochter heeft inmiddels ook een mountainbike, dus nóg meer mooie vader/dochter momenten.

De mannenavond die ik met mijn zoon samen heb zijn, als we mochten sporten tgv de corona-regels, gewoon doorgegaan. Ik hoop dat dit in het jaar 2021 allemaal makkelijker zal worden.

Ook werd ik vorig jaar benadert door een nieuwe “dude” op het eiland, want hij dacht dat ik 1 op 1 gitaarles gaf. Ik besloot hem een keer te helpen met het vervangen van zijn gitaarsnaren. En wat bleek… hij is een personal trainer. We besloten een dienstenruil te doen. Een uur sporten in ruil voor een uur gitaar spelen. Wauw, we doen dit nog steeds wekelijks en wat is dat fijn zeg. Dit bevalt mij/ons dermate goed, dat wij hiermee ook in 2021 mee doorgaan!

Ik leerde simpeler denken door…

Hugo! Een geslaagde internet ondernemer, die ik al jaren ken. Ik volgende enkele cursussen bij hem en trad jaren geleden een keer bij een event van hem op als gitarist. We zijn elkaar nooit echt uit het oog verloren. Ik zag via de socials dat hij aan het mountainbiken was geslagen en daagde hem uit om op Texel een ronde met mij te fietsen. We hebben er een weekend van gemaakt. Meestal ben ik voorbereid op dingen, maar deze keer liet ik alles aan het lot over. Ik had alleen een toffe slaapplek geregeld. Dat weekend hebben wij samen goede en intense gesprekken gehad over de business, het leven en de toekomst. Hij dook ook opeens spontaan de zee in, terwijl wij samen over het strand liepen. Zomaar spontaan ineens… Niet over nadenken. Gewoon doen als je er zin in hebt, leef! Ik keek eerst met enige verbazing naar zijn simpele manier van doen. Maak het niet te moeilijk, als je iets wilt, houd het simpel en “doe” het gewoon! Voor mij een belangrijke en mooie levensles.

De online gitaarlessen in 2020

Ik merkte dat ik het 1 op 1 gitaarles geven echt wel tof vond, dus wellicht ga ik dit iets meer in de komende jaren doen.

Ik heb mijn cursisten in 2020 uitgedaagd een liedje te spelen en deze op te dragen aan een familielid, kennis, vriend(in) of een partij waar zij verbinding mee voelden. Dit leverde mooie video’ op en uiteindelijk heb ik alle 31 video’s in april en mei stuk voor stuk en dagelijks geplaatst. Er zaten ontroerende video’s tussen, wauw!

Check ze hier op mijn Facebook.

Afgelopen jaar ging het kampvuurevent niet door BLEH! Als alternatief heb ik een digitaal kampvuurevent gegeven. Het werd een waardige alternatief 😉

Ik heb één van mijn cursisten in juni op Texel ontmoet Hij had samen met zijn vrouw een week geboekt, want hij zou naar het kampvuurevent komen. Helaas werd het kampvuurevent afgelast ivm corona. Ik besloot met hem af te spreken voor een avond. Het was geweldig mooi weer. Ook voor mij was deze ontmoeting bijzonder, omdat hij volop genoot en ook was nog het vallen van de avond te gek! Hij kreeg een kleine masterclass van me. Ook dit lijkt me leuk om vaker te doen.

Er zijn weer veel nieuwe cursisten in 2020 mijn online lessen gaan volgen. Ook zij gaan hun gitaardroom verwezenlijken. Dankbaar werk is dit!

Mijn jaarwoord voor 2021 is tijd

Dat belooft wat Snoek, deze blog post je pas op 7 februari 2021 😉
Klopt, maar ik heb gemerkt dat de tijd zo snel gaat en dat ik er wat spaarzamer mee om moet gaan.

Allereerst ga ik minder tijd besteden aan onnodige dingen. Ik wil het besteden aan de mensen die ik belangrijk vind en mij verder brengen zowel zakelijk als privé.

Ik heb geleerd dat het belangrijk is als ik iets toezeg ik dit ook in de afgesproken tijd moet doen. Geen beloftes meer die ik niet kan waarmaken, wegens tijdgebrek. Misschien kan ik beter zeggen: meer prioriTIJD 😉

In 2021 is dat:

  1. Verhuizen naar onze nieuwe fijne plek op Texel (nieuwe energie en leuke veranderingen).
  2. Nieuwe studio aan huis maken, voor werken aan o.a. nieuw cursusmateriaal (datum onbekend).
  3. Voldoende tijd aan gezin, familie, vrienden, persoonlijke ontwikkeling, sport, leuke dingen doen en natuurlijk aan mijn werk (gitaarles van Koen) geven.

Zo simpel is het en ik verheug mij erop!

Maak ook jij er een te gek jaar van! Laat je niet teveel leiden door dingen als corona, of dingen die je niet verder brengen dan je eigen doelen. Geniet van je gezin, familie en vrienden en alle kleine dingen in het leven, want tijd… tijd is je maar een keer gegeven en tijd is eindig!

Reacties
Categorieën