John Mayer Live in concert!
27 april 2013 
2 min. leestijd

John Mayer Live in concert!

John Mayer… Ik kan het wel van de daken schreeuwen.. ook ik ga in oktober naar het concert van hem! Met grote dank aan mijn cursist Emiel :-)

John Mayer is een van mijn grootste gitaarhelden en ik mag hem nu eindelijk live
“on stage” gaan bewonderen. Los van het live Pinkpop video concert vind je in deze post veel meer over deze topgitarist!


John Mayer in een notendop

  • geboren 16 oktober 1977
  • Amerikaans
  • singer / songwriter / gitarist
  • Hij speelt op Fender Stratocaster
  • Naast John Mayer speelt hij ook in John Mayer Trio
  • 6x eerder opgetreden in Nederland (waaronder Pinkpop)

Mijn eerste aanraking met de muziek van John Mayer is alweer een paar jaar geleden. Ik hoorde liedjes als “Why Georgia”, “Clarity”, “Daughters” en “No Such Thing” en dat smaakte naar meer. Uiteraard pakte ik direct mijn elektrische gitaar er ben zijn liedjes gaan naspelen. Al zijn liedjes zitten technisch goed in elkaar. Zowel de keuze van gitaarakkoorden en zijn solo’s zijn top! Het is zeker niet voor de beginnende gitarist. Daarentegen… mocht jij een beginnende gitarist zijn en zou je graag wat van hem willen kunnen spelen, dan heb je direct een mooi doel!

Soort gitarist en zijn gitaren

Hij begon ooit als akoestische rockgitarist, maar is de laatste jaren meer ontwikkeld als bluesgitarist. Ook speelde hij onder andere met gitaristen als Eric Clapton en B.B. King uiteraard op zijn diverse Fender Stratocaster gitaren. In 2005 heeft Fender een John Mayer Signature Stratocaster ontwikkelt en deze is vandaag de dag nog steeds te koop. Hij lijkt veel op de normale Fender Stratocaster, maar dan met de custom wensen die John ook op zijn eigen gitaren heeft. Zo krijg je precies zijn gitaarklank. Dit natuurlijk los van de gitaarversterkers die hij gebruikt.

Hieronder zie je 2 gitaren die het John Mayer  Signature Stratocaster label dragen.
Kan je je voorstellen dat die onderste… die met die barsten en scheuren een hele dure gitaar is en dat die beschadigingen er bewust zijn in gemaakt (dit heet Relic).

John Mayer Fender Stratocaster Olympic White

FENDER JOHN MAYER STRATOCASTER IN 3-TONE OLYMPIC WHITE

John Mayer Fender Stratocaster Limited Edition

FENDER CUSTOM SHOP LIMITED EDITION JOHN MAYER STRATOCASTER BLACK 1

Pinkpop 2010

In 2010 speelde hij op het hoofdpodium van Pinkpop. Daar was ik helaas niet bij, maar hieronder heb ik zijn totale concert die hij daar gaf gepost. Kijk ernaar en laat je inspireren door deze grootmeester op gitaar!


Een grootmeester op gitaar

Dat John Mayer een grootheid op gitaar is, blijkt wel uit het feit dat hij op het afscheid van Michael Jackson “The King of Pop” het nummer Human Nature met zoveel passie, professionaliteit en gemak wegspeelt. Überhaupt dat hij ervoor gevraagd werd is al een visitekaartje op zich.


Een inspirator!

Woorden schieten mij te kort….

Eerste keer?

Mocht je John nog niet kennen, dan weet ik zeker dat je nu fan bent!
Wat vind je van zijn muziek en welke liedje van hem zou je graag op gitaar willen leren spelen?
Ik kijk uit naar je reactie!

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Nathan Monteyne
Door

Nathan Monteyne

op 28 Apr 2013

ik kende hem nog niet maar ik luisterde naar het filmpje van hem op pinkpop en ik ben zeker fan ik zou graag het eerste liedje dat hij op pinkpop willen spelen

indiana@quicknet.nl
Door

indiana@quicknet.nl

op 28 Apr 2013

Dus aan het eind van de cursus kan ik dit ook....mooi !!!

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?