Gitaartips
Koen Snoek
Gitaartips
1 min
4

Gitaar leren spelen in 2 dagen?

1 min
4

Gitaar leren spelen in 2 dagen… misschien vind je het een onmogelijke opgave, maar het kan echt! Ik had er laatst een Facebook Live sessie over en kwam zelf tot deze conclusie.

Gitaar leren spelen in 2 dagen?

Grappig… ik zeg al jaren dat het 6 maanden kost voordat je gitaar kunt spelen, maar ik draaide het tijdens mijn laatste Facebook live sessie eens om. Hoe zou het zijn als je in slechts 2 dagen gitaar kunt leren spelen? Dat zou toch fantastisch zijn? Je koopt een gitaar… gaat 2 dagen knallen… en op dag 3 kan je gitaar spelen. WAUW!

Ik kan je ook een andere vraag stellen:

Geloof jij in sprookjes???

Als het antwoord “nee” is, lees dan vooral door!
Maar Koen, je zegt net dat het wel in 2 dagen kan??? Ja… dat kan ook!
Alleen zul je die 2 dagen wel even moeten spreiden over een 6 maanden aan tijd.

Jij kunt dus binnen 2 dagen gitaar spelen, door een half jaar lang 15 minuten per dag te oefenen met de juiste begeleiding.
De rekensom:

  • 15 minuten elke dag gedurende een half jaar is 183 x 15 = 2.745 minuten.
  • 2.745 minuten = 45,75 uur.
  • 45,75 uur = bijna 2 dagen.

De praktijk is “gelukkig” vaak anders

Want weet je… gitaar spelen is gewoon “cool”. En de praktijk laat vaak blijken dat 15 minuten dagelijks al snel 1 uur dagelijks wordt. Maar met minimaal 15 minuten per dag verzeker ik je dat je na 6 maanden gitaar kunt leren spelen. Dan ben jij die gitarist(e), die de sfeermaker bij het kampvuur is en/of zijn favoriete songs op gitaar kan spelen.

Gitaar leren spelen is net fietsen

Weet jij nog dat je leerde fietsen? Dat je met zijwielen startte, het leren trappen, sturen en balans vinden. Er kwam van alles op je af, maar je wilde zo graag die zijwielen van je fiets af hebben. Dat was je doel! Hoe? Gewoon starten… en met vallen en weer opstaan je doel bereiken!

Gitaar leren spelen is net fietsen

Gitaar leren spelen is dus net fietsen. Maak een goede start en maak je droom waar.  Zorg voor goede ondersteuning om je doel te bereiken. Als het je dan eenmaal is gelukt… dan ben jij de persoon die op zijn fiets zonder zijwielen met een gitaar op zijn rug naar zijn vrienden gaat om onvergetelijke muzikale momenten te beleven.

Misschien speel je al gitaar en heb je de 2 dagen al doorstaan.
Ik ben altijd benieuwd naar iemand zijn verhaal, dus…

Hoe waren jouw 2 dagen? Deel het hieronder.

Reacties
Categorieën