Gitaar apps voor je Iphone
04 maart 2012 
2 min. leestijd

Gitaar apps voor je Iphone

Een mobiel is vandaag de dag een onmisbaar item in de samenleving. Er zijn inmiddels tal van apps geschreven. Zo zijn er ook meerdere gitaar apps beschikbaar. De een is uiteraard beter dan de andere app.

In dit artikel beschrijf ik 4 betaalde gitaar apps waarvan ik vind dat ze zeer waardevol zijn.

Guitar Chords

€ 1,59   –   3 sterren   –   93 waarderingen
Dit is een super handige en overzichtelijke gitaar app. Vanuit het hoofdscherm kan je alle mogelijke gitaarakkoorden vormen. Aan de bovenkant zie je de 12 toonsoorten, daaronder de submogelijkheden (maj/min/sus/dim etc).
Daaronder staat een gitaarhals met 4 frets.

Als je bovenin het scherm een akkoord selecteert, worden de posities op de hals aangegeven. Tevens zie je de toonsoort van elke positie. Rechtsonder staan de knoppen PREV of NEXT. Hiermee laat de app hetzelfde akkoord op meerdere plekken op de hals zien. Linksonder staat CHORD, als je hierop drukt dan hoor je zelfs het akkoord. Kortom, een door mij veelgebruikte app wat meer dan zijn geld waard is. Voor verdere info klik hier.

Cleartune

€ 2,99   –   4,5 sterren   –   106 waarderingen
Dit is een geweldige app voor als je je stemapparaat niet bij de hand hebt. Laat je niet bedriegen door het simpele overzichtelijke design. Je gitaar stemmen is in een handomdraai gebeurt en door de tonenmeter is deze krachtige app ook nog eens zeer nauwkeurig. Cleartune kan elke klank vervormen. Akoestisch of elektrische gitaar, bass, viool, piano en blaasinstrumenten. Het is niet de goedkoopste app, maar in mijn ogen wel een must have!

gitaar apps cleartune

Guitar Mania

€ 2,39   –   nog geen waarderingen
Toen ik onderstaand filmpje een hele tijd geleden zag, wilde ik ook een soortgelijke app hebben.
Het is Guitar Mania geworden. Je kunt zowel een akoestische als een elektrische gitaar kiezen en je kunt zelfs enkele effecten uitkiezen.
Het is een leuke app voor de heb, maar een echte gitaar speelt toch een stuk beter. Als je het onderstaande filmpje ziet, begrijp je wel wat ik bedoel…   in 1 woord… GEWELDIG!

Gitaar apps voor Iphone

Metronome Plus

€ 1,59   –   5 sterren   –   5 waarderingen
Een simpel maar goed metronoom. Mocht je er geen op je stemapparaat hebben of je hebt niet de mogelijkheid er een online te gebruiken dan is dit een goed metronoom. Hij doet wat hij doen moet, namelijk maat houden.

Jouw gitaar apps?

Mocht jij nog leuke waardevolle gitaar apps op je mobiel hebben, dan zou ik het leuk vinden als je ze hieronder bij de reacties achter laat. Sowieso waardeer ik überhaupt een reactie van je.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Rianne Wolswinkel
Door

Rianne Wolswinkel

op 21 Sep 2012

Hoi Koen, Ik gebruik n-track tuner op mn iPod om te stemmen en clockwork als metronoom. Allebei gratis apps en ze doen het prima! groetjes Rianne

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 16 Feb 2015

Leuke You Tube filmpje, zal de toekomst er zo uit gaan zien. Geen echte instrumenten meer. Ik hoop het niet.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 23 Feb 2015

Een echt instrument van hout in je handen klinkt altijd veel prettiger dan een computertje...Gr, KoenPS. ik heb wel eens geprobeerd gitaar te spelen via zo een app... dat is nog best lastig.

Gea Kruize
Door

Gea Kruize

op 04 Jan 2021

Coen ,hier met Gea en ik wilde even zeggen dat ik Cleartune heb op mijn telefoon. Maar er zit niet een handleiding bij. En jij weet hoe dit werkt toch?? Ik ben benieuwd. groetjes van mij, Gea Kruize.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 07 Jan 2021

Hoi Gea, Een leuke tip inderdaad. Die zet ik op de planning. Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?