Cursist Marcel leende de gitaar van zijn broer en was verkocht
12 januari 2015 
2 min. leestijd

Cursist Marcel leende de gitaar van zijn broer en was verkocht

Hallo, Ik ben Marcel, 49 jaar, getrouwd, twee zonen (15 en 17 jaar) ik woon in Eibergen.
Ik ben al bijna m’n hele leven met muziek bezig, ik ben al zo’n 40 jaar drummer, speel nu 30 jaar in verschillende bandjes, als drummer/zanger met verschillende stijlen van dans/bruiloft muziek via big band muziek naar de blues/rock.
De laatste 10 jaar in “the Oldstenband” blues/rockband.

Ik heb heel vroeger al eens gitaarles gehad van een collega, maar dat schoot niet echt op en naar een half jaar heb ik er “de brui” aan gegeven.

Het begon met…

Een broer van mij heeft een jaar geleden een gitaar gekocht en naar een paar weken had hij er al geen zin meer in, te moeilijk vond ie.
Ik heb toen zijn gitaar een paar weken mogen lenen en ben op zoek gegaan naar een “online” gitaarcursus. Gelukkig kwam de site “gitaarles van Koen” al vrij snel voorbij.

Na een aantal proeflessen vond ik het al helemaal te gek en heb toen de eerste cursus besteld en een Yamaha westerngitaar gekocht.

Hoe deze cursus mij hielp

De opbouw van deze cursus is zeer geleidelijk en daarom heel goed te volgen, elke week leer je wat nieuws en dat in een logische volgorde. Ook heb ik veel steun aan de tabs in de meegeleverde PDF bestanden.
cursist marcel - gitaarles van koen
Het mooie van deze cursus is ook dat je met al je vragen terecht kunt bij Koen, hij is heel snel met het beantwoorden ervan en bied je tools om het misschien eens op een andere manier te proberen.

Nieuwe methode

Inmiddels heb ik de 2e cursus afgerond met de zg. M module (makkelijk, middel, moeilijk).
Ik merk dat het nu allemaal al wat soepeler gaat, ik pak af en toe ook wel weer een les uit de 1e cursus en daaraan kan ik merken dat ik vorderingen maak.
Waar ik altijd van geniet is het onderlinge contact met de Facebook cursisten, iedereen heeft zo z’n eigen problemen en samen kom je er vaak wel uit.
laatst probeerde ik het nummer “Hier aan de kust” van “Bløf” te spelen, dat lukte natuurlijk niet helemaal, vooral niet de “hamer on” was moeilijk. Dit nummer werd natuurlijk herkent door mijn gezin.
Op een gegeven moment hoorde ik niemand meer praten in de woonkamer, mijn vrouw en kinderen waren aan het luisteren naar mijn gitaarspel, dat is echt genieten……

Mijn muzieksmaak

Mijn muzikale smaak is heel breed en ik kan dus niet echt een favoriete stijl opnoemen hoewel ik bv the Eagles, Toto, Supertram, Bruce Springsteen maar ook Tower of Power, Dream Theater, Rush, helemaal te gek vindt.
Mijn favoriete gitarist is wel Steve Lukather van Toto.

Wat ik nog zou willen leren

Ik hou heel erg van nummers waar zowel begeleiding als solo’s inzitten, bijvoorbeeld het nummer van “Sting” “message in a bottle”. Dit nummer heeft een moeilijk loopje en veel barré akkoorden.
Ik wil dit soort nummers heel graag leren spelen en heb dit ook als doel gesteld de komende periode.

Mijn ervaring

Ik kan je deze cursus echt aanbevelen, hij is toegankelijk, opbouwend, en wat belangrijk is, je bepaalt je eigen tempo en moeilijkheidsgraad.

Misschien tot ziens bij: “Gitaarles van Koen”

Mvg
Marcel

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Jan Smets
Door

Jan Smets

op 12 Jan 2015

Leuk verhaal Marcel. Mooi dat op het moment dat je vorderingen maakt dit ook het effect heeft op de acceptatie graad van de andere gezinsleden. Al waren die van jou natuurlijk al wat gewend met jou als drummer. Ik vraag me af wat het voordeel is voor je als je er een tweede instrument bij gaat spelen. Gaat dit nu echt makkelijker? Het muzikale gehoor en gevoel moet je al hebben, alsmede het gevoel voor ritme.

Marcel klein Gunnewiek
Door

Marcel klein Gunnewiek

op 14 Jan 2015

Hoi Jan, Het zijn natuurlijk twee hele verschillende instrumenten, maar idd door een wat ruime muzikale achtergrond hoor je heel snel of iets wel of niet klinkt en je hoort ook sneller een logische akkoordenreeks. Gr. Marcel

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 12 Jan 2015

Hoi Marcel, leuk te horen hoe jij bent begonnen met gitaar spelen. En hoe de cursussen van Koen jou verder hebben geholpen, in jou muzikale leven. Ik speel zelf ook twee instrumenten, gitaar en een stage piano. Met muziek bezig zijn, is gewoon geweldig.

Hans
Door

Hans

op 19 Jan 2015

Mooi verhaal..

Hans
Door

Hans

op 19 Jan 2015

Mooi verhaal..

erwin
Door

erwin

op 03 Feb 2015

leuk dit , zo leren we elkaar allemaal een beetje beter kennen ,goed initiatief hoor

Fabiënne
Door

Fabiënne

op 03 Feb 2015

Leuk je te ontmoeten Marcel, en wat een leuk verhaal.

http://www.nailsrelaxationspa.com/rental-car-insurance-by-aaa.html
Door

http://www.nailsrelaxationspa.com/rental-car-insurance-by-aaa.html

op 09 Mar 2017

It's really great that people are sharing this information.

requirements for auto insurance in arizona
Door

requirements for auto insurance in arizona

op 09 Mar 2017

Wow, your post makes mine look feeble. More power to you!

Fabiënne
Door

Fabiënne

op 03 Feb 2015

Leuk je te ontmoeten Marcel, en wat een leuk verhaal.

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?