Zijn, mijn woord voor 2022
08 januari 2022 
4 min. leestijd

Zijn, mijn woord voor 2022

Daar waar vorig jaar 2021 mijn jaarwoord “tijd” was, vraag ik me echt af waar de tijd het afgelopen jaar is gebleven. Ik weet dat ik veel heb gedaan, maar nu alweer 365 dagen verder… Phoe!

Tijd om maar eens terug te blikken. 🙂 De jaarlijkse reflecties zijn goed voor mijzelf, heb ik gemerkt. 

Door alle drukte het afgelopen jaar en een stukje aansterken vanuit de verhuisperiode moet ik wel eerlijk zijn dat ik mij niet echt aan het woord "tijd" heb gehouden. Sterker nog, begin december vroeg ik mijzelf oprecht af wat mijn jaarwoord voor 2021 ook alweer was… #oeps

Creatief zijn in een rare tijd

De eerste stap in 2021 was de verhuizing naar onze tijdelijke woning. Samen met 3 vrienden en een barrel van een verhuisauto (de Roepmobiel) hebben we De Koog verlaten en zijn we voor 6 maanden naar Oudeschild gegaan. Een hoogtepunt op de verhuisdag was dat we met een grote spiegel op voorbijgangers schenen. Wat hebben we gelachen met z'n vieren. In Oudeschild kwam ik redelijk tot rust, maar bleef in een soort van gevechtsmodus staan. Is de grote lastige verkoop dan echt klaar? Staat er geen vijand op de loer? We waren ondanks de toenemende rust toch nog zeer scherp.


De 6 maanden vlogen om en de zomer werd een creatieve werkvakantie. Eerst natuurlijk weer een verhuizing met dezelfde verhuisploeg. Ik had een haat en liefde verhouding met vriend de behangstomer en was blij dat ik hem na een tijdje aan de rechtmatige eigenaar mocht teruggeven.

Muis

Een week na de verhuizing moesten we helaas onze lieve Muis laten inslapen. Sjonge jonguh!  Ze had al 7 jaar suikerziekte en kreeg dagelijks twee insuline prikjes en die lieverd heeft alle verhuizingen door de jaren heen meegemaakt. Muis noemde we vroeger altijd een “moordkat”. Wij konden alles met haar doen, maar ze was vaak fel tegen de visite. Het begon liefdevol met een aai en ineens haalde ze uit naar desbetreffende persoon, waarna ze wel liefdevol tegen der baasjes ging aanliggen. Drie weken voor de verhuizing kreeg ik een uithaal van haar in mijn nek. Ik schrok daarvan en had zelfs een wond in mijn nek. Achteraf gezien was lieve Muis “op” na 17,5 jaar en hield ik haar waarschijnlijk op een verkeerde manier vast, waardoor ze pijn had. Een hashtag die ik veel gebruikte naar haar overlijden was #MisMuis en dat doe ik nog steeds.

Ik heb nog nooit zoveel “gejankt” op de dag dat we haar moesten laten inslapen. Gelukkig ben je nog heel dichtbij ons lieve Muis, in herinnering, in gesprek en we lachen nog vaak om je! #MisMuis ❤️ Wat kan je je hechten aan een huisdier. Ze was echt mijn maatje!

Mountainbiken in Limburg

In november ben ik met een goede vriend wezen mountainbiken in Limburg. Als je het dan over tijd hebt… dat weekend vloog echt de tijd. We hebben dat weekend een aantal routes gefietst, waaronder een route in Landgraaf, jaja… #PinkPop
Best vreemd om het terrein vanaf de Snowworld berg zo leeg te zien. Ik ben best vaak naar PinkPop geweest en dacht dan wel eens… hoe zou het vanaf die bergtop zijn. Nu weet ik het, ik miste alleen een podium en bezoekers. Mijn maat en ik hebben besloten dat we een jaarlijks mountainbike-weekend gaan doen en maandelijks een parcours in de buurt. We wonen namelijk niet bij elkaar “om de hoek”. Het weekend stond in het teken van sport, vriendschap, muziek en zeer mooie gesprekken. #ToBeContinued #Mtb

Muziek

Er komt weer ruimte voor de gitaar. In augustus gaf ik een zeer geslaagd webinar en dit wil ik in 2022 vaker doen. Mijn dochter kan zeer goed tekenen en heeft een gitaar van me beschildert. Hierdoor is het echt een uniek exemplaar geworden. Wil jij ook zo’n gitaar? 🥰 Zie de foto hieronder (linksboven).

Daarnaast heb ik wat regelmatiger met mijn sport/muziekmaatje Jeroen vaker samen gitaar gespeeld. Dit deden we dan na het sporten. Er is een goede klik tussen ons, zowel vriendschappelijk als op muzikaal gebied. Uiteraard zie ik er veel sportiever uit dan hem... 😜  Misschien is “JeKoen” wel een goede bandnaam... Wat jij?

Ook is er in het nieuwe huis een nieuwe studio. Ik ben druk bezig geweest om mijn nieuwe mancave te maken. Inmiddels al diverse proefopnames gemaakt en klaar voor echte opnames in 2022... 💪

Wat korte punten die niet vergeten mogen worden:

 • Ik heb een aantal toffe nieuwe mensen leren kennen 🤘
 • Een zeer handige buurman hebben is prettig #ThanksForHulp 💪
 • Bel nog steeds wekelijks oma! 🙏
 • Afscheid moeten nemen van 2 dierbaren 😢
 • 10.000 stappen dagelijks 👟
 • Wekelijks minimaal 1 podcast luisteren 👨🏻‍🎓
 • Persoonlijke ontwikkeling 🤘
 • Puberkids hebben is sinds dit jaar echt een uitdaging #Hellup 🙂
 • Heb 3 mooie schilderijen gekregen van een onverwachts schildertalent 🎨 (check boven foto).

Mijn jaarwoord voor 2022 is zijn!

Ja maar je bent toch al zijn? Vast wel, maar ik wil het beter “voelen”.
Wat bedoel je dan?

Ik wil de beste versie van mezelf zijn door:

 • Meer mijn kernwaarden “zijn” (doen wie ik ben)
 • Meer mijn eigen baas “zijn” (werk/ privé)
 • Meer gezonder “zijn” (voeding/ sport)
 • Meer ontspannen “zijn” (oplaadpunten)
 • Meer gitaarleraar “zijn” (mensen helpen om gitaar te leren spelen)
 • Betere gitarist “zijn” (meer zelf gitaar spelen en ontwikkelen)
 • Meer online zichtbaar "zijn" (video/ content)
 • Een betere inspirator voor anderen “zijn”
 • Meer bewuster "zijn" (tijd/ keuzes)
 • Meer voor de mensen om wie ik geef te “zijn” 

Ook wil ik dit jaar de beste lichamelijke versie van mezelf zijn. Vroeger was ik dik, tegenwoordig allang niet meer, maar ik wil dit jaar kijken hoe fit ik lichamelijk kan zijn #fit40
Trust me Arnold Schwarzenegger worden is niet mijn ambitie 😜

Wie en wat wil jij in 2022 zijn en waarom? #Nieuwsgierig

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Urselien Pos
Door

Urselien Pos

op 08 Jan 2022

Leuk om weer wat te lezen van je.helaas zit mijn gitaar weer wat in het slob grr. Maar ga toch maar weer wat starten ,waarom omdat ik te veel leuke hobby,s heb . Mocht ik iets willen weten dan mail ik je ,en voor 2022 een muzikaal 🎵 en gezond jaar. Gr. Urselien

Door

op 11 Jan 2022

He Urselien, Ook leuk om wat van jou te lezen ;-) Gitaar spelen is toch by far het leukste wat er is! Start gewoon weer met een liedje en voordat je het weet, ben je weer op niveau. Tot snel! Gr, Koen

Jacob
Door

Jacob

op 08 Jan 2022

Mooie woorden Koen. Hou vast aan je uitdagingen. Ga ik ook doen, al is het best lastig na twee jaar met m’n eigen bedrijf in zwaar weer. Hopelijk dit jaar licht aan het einde van de tunnel. Ik wil me en ga ook meer m’n gitaar pakken en spelen. Wordt hoog tijd. Zie je👍😊

Door

op 11 Jan 2022

He Jacob, Ik hoop ook voor jou dat het zware weer, net als voor vele ondernemers, in 2022 eens ophoudt! Eigenlijk zouden we het moeten vieren met een heel groot kampvuurevent ;-) Wat jij? Tot dat je weer meer gitaar gaat spelen. Dat is een goede ontspanning lijkt me. Gr, Koen

Gonny Wiecherink
Door

Gonny Wiecherink

op 08 Jan 2022

Dat zijn wel veel goede voornemens Koen! De lat niet te hoog leggen! Ik vind je sowieso een goede en betrokken leraar. Ik heb al veel geleerd in een relatief korte tijd!

Door

op 11 Jan 2022

He Gonny, De meeste voornemens zijn dingen die ik nu al (deels) toepas. Het is meer hier gewoon mee doorgaan en uiteraard in verbeteren. Fijn dat je veel hebt geleerd, dat moet ook ;-) Spreek je snel. Gr, Koen

Marlies de Vreught
Door

Marlies de Vreught

op 08 Jan 2022

Heerlijk om te lezen Koen, maar neem niet teveel hooi op je vork. Van gitaarspelen komt bij mij helaas weinig, omdat ik artrose en soms ook artritus in beide handen heb, maar het blijft me trekken. Binnenkort toch maar weer eens proberen. Ik zag je interview met Jan Kwakman en hij had een goede tip voor barré-akkoorden door je wijsvinger niet plat maar iets gekanteld te leggen. Misschien helpt mij dat. Ik zal het binnenkort eens uitproberen.

Door

op 11 Jan 2022

He Marlies, Leuk van je te horen! De artrose weet ik van je. Hoop dat je toch op momenten wanneer je je goed voelt, de gitaar kunt pakken en een van je favoriete liedjes kunt spelen. Zeker die tips even uitproberen... je wordt er nooit slechte van! Houd me op de hoogte. Gr, Koen

John Schokker
Door

John Schokker

op 08 Jan 2022

Drukke jaar Koen. Wel gelukkig allemaal goed gekomen. Maar nog wel een hoop uitdagingen voor de boeg. Blijf sporten. Goed voor lichaam en geest. En veel succes met je muziekale ambities. Mede door jou heb ik een pracht van een hobby (her) gevonden. Ik oefen dagelijks met veel plezier. Ik loop mijzelf alleen weleens voor de voeten. Ik moet een goede balans zien te vinden tussen de elektrische gitaar en het tokkelen. Ik vind allebei heel leuk om te doen maar het neemt heel veel tijd in beslag. Mijn verzameling gitaren groeit ook gestaag. Heb er inmiddels 5. Laten we hopen dat 2022 een mooie (gitaar) jaar wordt.

Door

op 11 Jan 2022

He John, Uiteindelijk komt altijd alles goed! Uitdagingen zijn goed voor je en houden je scherp. Al 5 gitaren... dat gaat snel. Mij niet inhalen he ;-) Spreek je snel weer in de gezellige community. Gr, Koen

Sandra Kersbergen
Door

Sandra Kersbergen

op 08 Jan 2022

Mooie voornemens, ik wens jou en familie een goed 2022. Ik heb er ook een aantal: terug naar de sportschool voor gewicht en conditie, veel wandelen en die gitaarlessen blijven volgen. Ben nu bij les 5 maar het gaat me allemaal wel erg snel, als je ziet hoe ik de vingeroefeningen doe. Maar ik blijf oefenen!

Door

op 11 Jan 2022

He Sandra, Dank je wel! Het gaat niet om de snelheid, maar om de continuïteit en regelmaat. Zorg gewoon voor dagelijkse kleine stapjes (herhalingen) en je zult zien dat je altijd beter wordt. En dit geld uiteraard voor alles! Ga zo door! Small steps, big difference! Gr, Koen

gerard croon
Door

gerard croon

op 09 Jan 2022

Mooie tekst Koen en bespeur dat je volop in het leven sta en ga zo door. na een verhuizing van het westen naar het zuiden en na een drukke periode van ingrijpende verbouwingen brak een tijd van rust aan, geen geluid van zaagmachines, timmeren en allerlei bouwmensen over de vloer, mijn vrouw en ik genieten nu van de rust en prachtige natuur. zo kwam het idee deze ruimte van rust invulling te geven en gaf mij op vvoor de cursus en ervaar het nog steeds als leuk en oefen veel, les 5 is onderweg. wij hebben een vrijstaand huis dus de accoorden kan ik hard aanslaan dus ben niemand tot overlast Alle cursisten maak er een mooi jaar van groetjes Gerard Croon

Door

op 11 Jan 2022

He Gerard, Ook verhuist? Die Nederlanders verhuizen ook maar telkens ;-) Tof dat jullie ook jullie droom hebben waargemaakt, dat moet ook. Lekker genieten in het zuiden enne... ik ben te porren voor een Limburgse vlaai he ;-) Gr, Koen

Larissa
Door

Larissa

op 11 Jan 2022

Op jou vraag "Wie en wat wil jij in 2022 zijn en waarom?" is het antwoord in eerste instantie niet zo moeilijk. MEZELF!!! Een tijd geleden ben ik er achter gekomen dat ik eigenlijk helemaal niet lekker in mijn vel zat en veel te weinig aan mezelf dacht. Nadat ik deze spiegel voor had gekregen, ben ik hiermee aan de slag gegaan. Sommige dingen kosten meer tijd en energie dan andere, maar elk stapje wat je maakt is er één...en ik heb er stiekem toch al een aantal gezet!!! Zo ook deze weer!! Uberhoud deze reactie plaatsen...maar ook zien dat ik stappen zet. Zoiets zou ik vroeger niet zien, laat staan benoemen of hier trots op zijn. Dit lukt me steeds beter. Ik ben nog niet waar ik graag zou willen zijn, maar hé, elk stapje is er één!! Kortom: Op zoek gaan naar mezelf en hier goed voor zorgen!!

Door

op 11 Jan 2022

He Larissa, Jezelf zijn is denk ik het enige wat telt. Want als je jezelf niet kunt zijn... wie ben je dan wel? Vier elk kleine stapje wat je dichterbij jezelf brengt. Als dat een specifiek liedje op gitaar is, voor jezelf opkomen, een glimlach op je gezicht, een lekkere kop thee drinken of een dagelijkse wandeling maken in de buurt. Als dat bij Larissa hoort, dan moet je dat in je DNA gaan voelen en doen. Ik weet zeker dat jou dit gaat lukken, want stappen maak je al! Good luck! Gr, Koen

Sandy Colpaert
Door

Sandy Colpaert

op 13 Jan 2022

Dag Koen, ik heb nog maar pas kennis gemaakt met jou via het gitaarlessenforum. Leuk om via deze Blog jou toch iets beter te leren kennen en wat inkijk te krijgen in waar je zoal mee bezig bent. Jouw ‘zijn’-lijstje zou ik eigenlijk ook op mezelf moeten gaan toepassen. De beste versie van jezelf zijn vat het mooi samen. Ik doe mee in elk geval 😀 Succes nog in alles wat je onderneemt en bedankt om ons allen gitaar te leren spelen. Ik kijk er naar uit om op een dag echt muziek te kunnen spelen, maar één ding is zeker...van zodra het lukt schreeuw ik van de daken ‘ik heb leren spelen via de #gitaarlessenvankoen 😃😎🎼

Marcel
Door

Marcel

op 31 Jan 2022

Hoi Koen en familie, mijn beste wensen voor 2022 en dat al je voornemens mogen uitkomen. Tevens innige deelneming met het verlies van MUIS, Na 17 jaar is dit een hecht deel van de familie en een groot gemis nu Muis in de kattenhemel is. Ik heb er meer dan een jaar over gedaan om het rouwen van ons hondje , maar wees gerust het komt goed. Proficiat met de verhuis en de nieuwe studio / mancave, lijkt veelbelovend :-) "Mijn voornemen is om de gitaar weer meer op te nemen, wordt tijd om terug wat vreugde te vinden. Knuffel uit België

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?