Inspiratie
Koen Snoek
Inspiratie
4 min
18

Zijn, mijn woord voor 2022

4 min
18

Daar waar vorig jaar 2021 mijn jaarwoord “tijd” was, vraag ik me echt af waar de tijd het afgelopen jaar is gebleven. Ik weet dat ik veel heb gedaan, maar nu alweer 365 dagen verder… Phoe!

Tijd om maar eens terug te blikken. 🙂 De jaarlijkse reflecties zijn goed voor mijzelf, heb ik gemerkt.

Door alle drukte het afgelopen jaar en een stukje aansterken vanuit de verhuisperiode moet ik wel eerlijk zijn dat ik mij niet echt aan het woord "tijd" heb gehouden. Sterker nog, begin december vroeg ik mijzelf oprecht af wat mijn jaarwoord voor 2021 ook alweer was… #oeps

Creatief zijn in een rare tijd

De eerste stap in 2021 was de verhuizing naar onze tijdelijke woning. Samen met 3 vrienden en een barrel van een verhuisauto (de Roepmobiel) hebben we De Koog verlaten en zijn we voor 6 maanden naar Oudeschild gegaan. Een hoogtepunt op de verhuisdag was dat we met een grote spiegel op voorbijgangers schenen. Wat hebben we gelachen met z'n vieren. In Oudeschild kwam ik redelijk tot rust, maar bleef in een soort van gevechtsmodus staan. Is de grote lastige verkoop dan echt klaar? Staat er geen vijand op de loer? We waren ondanks de toenemende rust toch nog zeer scherp.


De 6 maanden vlogen om en de zomer werd een creatieve werkvakantie. Eerst natuurlijk weer een verhuizing met dezelfde verhuisploeg. Ik had een haat en liefde verhouding met vriend de behangstomer en was blij dat ik hem na een tijdje aan de rechtmatige eigenaar mocht teruggeven.

Muis

Een week na de verhuizing moesten we helaas onze lieve Muis laten inslapen. Sjonge jonguh!  Ze had al 7 jaar suikerziekte en kreeg dagelijks twee insuline prikjes en die lieverd heeft alle verhuizingen door de jaren heen meegemaakt. Muis noemde we vroeger altijd een “moordkat”. Wij konden alles met haar doen, maar ze was vaak fel tegen de visite. Het begon liefdevol met een aai en ineens haalde ze uit naar desbetreffende persoon, waarna ze wel liefdevol tegen der baasjes ging aanliggen. Drie weken voor de verhuizing kreeg ik een uithaal van haar in mijn nek. Ik schrok daarvan en had zelfs een wond in mijn nek. Achteraf gezien was lieve Muis “op” na 17,5 jaar en hield ik haar waarschijnlijk op een verkeerde manier vast, waardoor ze pijn had. Een hashtag die ik veel gebruikte naar haar overlijden was #MisMuis en dat doe ik nog steeds.

Ik heb nog nooit zoveel “gejankt” op de dag dat we haar moesten laten inslapen. Gelukkig ben je nog heel dichtbij ons lieve Muis, in herinnering, in gesprek en we lachen nog vaak om je! #MisMuis ❤️ Wat kan je je hechten aan een huisdier. Ze was echt mijn maatje!

Mountainbiken in Limburg

In november ben ik met een goede vriend wezen mountainbiken in Limburg. Als je het dan over tijd hebt… dat weekend vloog echt de tijd. We hebben dat weekend een aantal routes gefietst, waaronder een route in Landgraaf, jaja… #PinkPop
Best vreemd om het terrein vanaf de Snowworld berg zo leeg te zien. Ik ben best vaak naar PinkPop geweest en dacht dan wel eens… hoe zou het vanaf die bergtop zijn. Nu weet ik het, ik miste alleen een podium en bezoekers. Mijn maat en ik hebben besloten dat we een jaarlijks mountainbike-weekend gaan doen en maandelijks een parcours in de buurt. We wonen namelijk niet bij elkaar “om de hoek”. Het weekend stond in het teken van sport, vriendschap, muziek en zeer mooie gesprekken. #ToBeContinued #Mtb

Muziek

Er komt weer ruimte voor de gitaar. In augustus gaf ik een zeer geslaagd webinar en dit wil ik in 2022 vaker doen. Mijn dochter kan zeer goed tekenen en heeft een gitaar van me beschildert. Hierdoor is het echt een uniek exemplaar geworden. Wil jij ook zo’n gitaar? 🥰 Zie de foto hieronder (linksboven).

Daarnaast heb ik wat regelmatiger met mijn sport/muziekmaatje Jeroen vaker samen gitaar gespeeld. Dit deden we dan na het sporten. Er is een goede klik tussen ons, zowel vriendschappelijk als op muzikaal gebied. Uiteraard zie ik er veel sportiever uit dan hem... 😜  Misschien is “JeKoen” wel een goede bandnaam... Wat jij?

Ook is er in het nieuwe huis een nieuwe studio. Ik ben druk bezig geweest om mijn nieuwe mancave te maken. Inmiddels al diverse proefopnames gemaakt en klaar voor echte opnames in 2022... 💪

Wat korte punten die niet vergeten mogen worden:

 • Ik heb een aantal toffe nieuwe mensen leren kennen 🤘
 • Een zeer handige buurman hebben is prettig #ThanksForHulp 💪
 • Bel nog steeds wekelijks oma! 🙏
 • Afscheid moeten nemen van 2 dierbaren 😢
 • 10.000 stappen dagelijks 👟
 • Wekelijks minimaal 1 podcast luisteren 👨🏻‍🎓
 • Persoonlijke ontwikkeling 🤘
 • Puberkids hebben is sinds dit jaar echt een uitdaging #Hellup 🙂
 • Heb 3 mooie schilderijen gekregen van een onverwachts schildertalent 🎨 (check boven foto).

Mijn jaarwoord voor 2022 is zijn!

Ja maar je bent toch al zijn? Vast wel, maar ik wil het beter “voelen”.
Wat bedoel je dan?

Ik wil de beste versie van mezelf zijn door:

 • Meer mijn kernwaarden “zijn” (doen wie ik ben)
 • Meer mijn eigen baas “zijn” (werk/ privé)
 • Meer gezonder “zijn” (voeding/ sport)
 • Meer ontspannen “zijn” (oplaadpunten)
 • Meer gitaarleraar “zijn” (mensen helpen om gitaar te leren spelen)
 • Betere gitarist “zijn” (meer zelf gitaar spelen en ontwikkelen)
 • Meer online zichtbaar "zijn" (video/ content)
 • Een betere inspirator voor anderen “zijn”
 • Meer bewuster "zijn" (tijd/ keuzes)
 • Meer voor de mensen om wie ik geef te “zijn”

Ook wil ik dit jaar de beste lichamelijke versie van mezelf zijn. Vroeger was ik dik, tegenwoordig allang niet meer, maar ik wil dit jaar kijken hoe fit ik lichamelijk kan zijn #fit40
Trust me Arnold Schwarzenegger worden is niet mijn ambitie 😜

Wie en wat wil jij in 2022 zijn en waarom? #Nieuwsgierig

Reacties
Categorieën