Mijn ultieme kampvuur belevenis
14 september 2017 
2 min. leestijd

Mijn ultieme kampvuur belevenis

Iedereen die een paar nummers kan spelen, doet het vast wel eens. Bij een (kamp)vuurtje met vrienden een paar nummer spelen op je gitaar. Dan, in mijn geval hopen dat er mensen aanwezig zijn die een beetje kunnen zingen, zodat het een leuk geheel is. Ik heb vaak het geluk dat er minstens 1 van mijn dochters aanwezig is, die de zang dan op zich neemt. Deze manier is ontzettend leuk en gezellig. Muziek van Acda, Stones, Beatles, Lou Reed enzo schallen door de lucht. Er wordt gepraat en lol gemaakt. Echt leuke momenten. 

Ik was alleen en speelde op mijn gitaar

Alleen mijn aller leukste kampvuur moment liep totaal anders. Dit was eind juli 2017. Ik was alleen thuis, de rest van mijn gezin was al op vakantie en ik zou een week later komen. Werk gaat voor het meisje. Ik zit buiten op een niet te koude avond en steek de buitenhaard aan, pak mijn gitaar en begin een beetje te rommelen, je kan het ook inspelen noemen. Na een tijdje gerommeld te hebben, begin ik met een nummer van Nirvana, my girl, al snel gevolgd door een paar nummers van J.J. Cale.

Kwam het door het aantal?

Die avond lukte alles ook gewoon, wat waarschijnlijk kwam door de “hoeveelheid” publiek. Je waant je in de achtertuin van je rijtjeswoning, alleen op de wereld. Na 10 a 15 minuten stop ik met spelen om wat te drinken en wat gebeurd er tot mijn stomme verbazing. Er volgt van alle kanten applaus, van de buren, die ook van de avond buiten aan het genieten waren. Hoezo alleen op de wereld. Ik waande me alleen op de wereld en daardoor lukte alles beter dan anders. Zo zie je maar, dat je voor applaus “geen publiek” nodig heb. 

Mijn zelfvertrouwen op gitaar is toegenomen

Deze gebeurtenis heb ik, mede te danken, aan gitaarlesvankoen.nl waar ik in mei 2015 mee ben begonnen en alle beschikbare cursussen inmiddels heb doorlopen. Ik ben geen talentvolle speler maar vind het geweldig om te doen. Heb ook al meerdere jamsessies meegemaakt en dat is echt gaaf om te doen. Dus (toekomstige) medecursisten, hou de focus, dan komt het echt goed 😉

En de volgende keer weet ik dat ik niet “alleen” in de achtertuin ben, misschien nodig ik ze zelfs voor een gezellige buurt-bbq uit!

Op bezoek bij Koen

In de zomer van 2019 was ik op bezoek bij Koen. Hij liet me zijn nieuwe studio zijn en stelde de vraag aan mij of het moeilijk is om linkshandig gitaar te spelen. Hij heeft het direct vastgelegd op video (zie hieronder). Leuk om te zien hoe het allemaal te werk gaat bij hem.

Tot slot

Ook voor een linkshandige gitarist werkt de methode van Koen. Hij heeft een goed in elkaar zittende les opbouw en les uitleg. De les opbouw is natuurlijk wat persoons gebonden, maar ik vond dit erg prettig. In de uitleg van de les was voor mij de video zeer belangrijk. Dat is gewoon een spiegel. Ik hoef het alleen maar na te doen. En omdat Koen goed inzoomt op zijn linkerhand is het voor mij goed duidelijk, als linkshandige, wat ik dan met mijn rechterhand moet doen. Dit lukte natuurlijk altijd gelijk in 1 keer, maar dat is weer wat anders.

Groet,
Jack

Wat vind je van het verhaal van cursist Jack? Laat het mij hieronder weten.

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Alex
Door

Alex

op 14 Sep 2017

Schitterend, blijven doen Jack

Jack
Door

Jack

op 14 Sep 2017

Dankje Alex

Metje
Door

Metje

op 14 Sep 2017

Mooie ervaring moet dat zijn geweest Jack. Geweldig zo'n onverwacht applaus. Ga zo door. Kan ik hopenlijk ooit nog eens wat van je leren.

Jack
Door

Jack

op 14 Sep 2017

Heel apart was het zeker.

S.Bekkers
Door

S.Bekkers

op 14 Sep 2017

Tof hoor!!! Erg leuk om te lezen en ja een beetje jaloers ben ik wel 😁

Jack
Door

Jack

op 14 Sep 2017

Beetje maar? 😜

S.Bekkers
Door

S.Bekkers

op 15 Sep 2017

Beetje..boel 😆

Dewi
Door

Dewi

op 14 Sep 2017

Mooi verhaal papa. Erg leuk im te lezen x

Jack
Door

Jack

op 14 Sep 2017

Dank je Dewi 😘

Jan
Door

Jan

op 14 Sep 2017

Mooi verhaal Jack. En je hebt leuke buren 😉

Jack
Door

Jack

op 14 Sep 2017

Heb zeker leuke buren.

Bob
Door

Bob

op 14 Sep 2017

Steengoed broertje!!! En dat applaus is je gegund.

Jack
Door

Jack

op 14 Sep 2017

Dank je broer

Yvon Slijkerman
Door

Yvon Slijkerman

op 15 Sep 2017

Wauw wat gaaf! En ik begrijp het ook helemaal. Ik speel altijd het beste als ik alleen ben.

Jack
Door

Jack

op 15 Sep 2017

En waar ligt dat aan? Ik weet het niet. 😜

marcel
Door

marcel

op 15 Sep 2017

Dit verhaal geeft de cursisten van Koen weer nieuwe moed :-) Zelf oefen ik soms ook in de tuin, maar... nog geen applaus (maar ook geen voorwerpen). Mooie blog Jack

Jack
Door

Jack

op 15 Sep 2017

Komt vanzelf. Hou de focus.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 16 Sep 2017

Wow Jack, Wat heb je al veel leuke reacties mogen ontvangen :-) Gr, Koen

Jolanda
Door

Jolanda

op 16 Sep 2017

Daar kan ik alleen nog maar van dromen. Heb er 1 les op zitten nu. 😬

jack
Door

jack

op 17 Sep 2017

komt vanzelf

Lucas
Door

Lucas

op 16 Sep 2017

Mooi moment Jack en ik speel gewoon beroerd, óók als ik alleen ben :)

jack
Door

jack

op 17 Sep 2017

bij mij gaat het ook niet altijd goed hoor.

Jos Vincken
Door

Jos Vincken

op 17 Sep 2017

Wat een geweldige ervaring.

jack
Door

jack

op 17 Sep 2017

zeker weten.

Marcel klein Gunnewiek
Door

Marcel klein Gunnewiek

op 19 Sep 2017

Zo zie je maar weer Jack, muziek verbindt

Jack
Door

Jack

op 20 Sep 2017

Zeker weten

chantal
Door

chantal

op 23 Jan 2021

Hoi Jack, wat een leuk stukje. Koen wees mij op jouw verhaal, en zei misschien leuk om hem een bericht te sturen. Ik ben deze week begonnen met de gitaarlessen van Koen en ben zelf ontzettend linkshandig😉. Mijn gitaar dus ook. Heb jij nog tips/trucs oid waar ik misschien wat aan kan hebben? Hoor graag van je ! Groeten Chantal

Jack
Door

Jack

op 27 Jan 2021

Hallo, Mijn tip aan jou is gewoon Koen als je spiegelbeeld zien en dan kan het niet fout.

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?