Mijn ultieme kampvuur belevenis
Cursistenpraat
Koen Snoek
Cursistenpraat
2 min
28

Mijn ultieme kampvuur belevenis

2 min
28

Iedereen die een paar nummers kan spelen, doet het vast wel eens. Bij een (kamp)vuurtje met vrienden een paar nummer spelen op je gitaar. Dan, in mijn geval hopen dat er mensen aanwezig zijn die een beetje kunnen zingen, zodat het een leuk geheel is. Ik heb vaak het geluk dat er minstens 1 van mijn dochters aanwezig is, die de zang dan op zich neemt. Deze manier is ontzettend leuk en gezellig. Muziek van Acda, Stones, Beatles, Lou Reed enzo schallen door de lucht. Er wordt gepraat en lol gemaakt. Echt leuke momenten.

Ik was alleen en speelde op mijn gitaar

Alleen mijn aller leukste kampvuur moment liep totaal anders. Dit was eind juli 2017. Ik was alleen thuis, de rest van mijn gezin was al op vakantie en ik zou een week later komen. Werk gaat voor het meisje. Ik zit buiten op een niet te koude avond en steek de buitenhaard aan, pak mijn gitaar en begin een beetje te rommelen, je kan het ook inspelen noemen. Na een tijdje gerommeld te hebben, begin ik met een nummer van Nirvana, my girl, al snel gevolgd door een paar nummers van J.J. Cale.

Kwam het door het aantal?

Die avond lukte alles ook gewoon, wat waarschijnlijk kwam door de “hoeveelheid” publiek. Je waant je in de achtertuin van je rijtjeswoning, alleen op de wereld. Na 10 a 15 minuten stop ik met spelen om wat te drinken en wat gebeurd er tot mijn stomme verbazing. Er volgt van alle kanten applaus, van de buren, die ook van de avond buiten aan het genieten waren. Hoezo alleen op de wereld. Ik waande me alleen op de wereld en daardoor lukte alles beter dan anders. Zo zie je maar, dat je voor applaus “geen publiek” nodig heb. 

Mijn zelfvertrouwen op gitaar is toegenomen

Deze gebeurtenis heb ik, mede te danken, aan gitaarlesvankoen.nl waar ik in mei 2015 mee ben begonnen en alle beschikbare cursussen inmiddels heb doorlopen. Ik ben geen talentvolle speler maar vind het geweldig om te doen. Heb ook al meerdere jamsessies meegemaakt en dat is echt gaaf om te doen. Dus (toekomstige) medecursisten, hou de focus, dan komt het echt goed 😉

En de volgende keer weet ik dat ik niet “alleen” in de achtertuin ben, misschien nodig ik ze zelfs voor een gezellige buurt-bbq uit!

Op bezoek bij Koen

In de zomer van 2019 was ik op bezoek bij Koen. Hij liet me zijn nieuwe studio zijn en stelde de vraag aan mij of het moeilijk is om linkshandig gitaar te spelen. Hij heeft het direct vastgelegd op video (zie hieronder). Leuk om te zien hoe het allemaal te werk gaat bij hem.

Tot slot

Ook voor een linkshandige gitarist werkt de methode van Koen. Hij heeft een goed in elkaar zittende les opbouw en les uitleg. De les opbouw is natuurlijk wat persoons gebonden, maar ik vond dit erg prettig. In de uitleg van de les was voor mij de video zeer belangrijk. Dat is gewoon een spiegel. Ik hoef het alleen maar na te doen. En omdat Koen goed inzoomt op zijn linkerhand is het voor mij goed duidelijk, als linkshandige, wat ik dan met mijn rechterhand moet doen. Dit lukte natuurlijk altijd gelijk in 1 keer, maar dat is weer wat anders.

Groet,
Jack

Wat vind je van het verhaal van cursist Jack? Laat het mij hieronder weten.

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.

Reacties
Categorieën