Start met jouw gitaardroom en volg de 7 daagse cursus inclusief een uitgebreid gitaarakkoordenboek!
Gitaarles proefcursusGratis Toegang

Page content

article content

Mijn ultieme kampvuur belevenis

Iedereen die een paar nummers kan spelen, doet het vast wel eens. Bij een (kamp)vuurtje met vrienden een paar nummer spelen op je gitaar. Dan, in mijn geval hopen dat er mensen aanwezig zijn die een beetje kunnen zingen, zodat het een leuk geheel is. Ik heb vaak het geluk dat er minstens 1 van mijn dochters aanwezig is, die de zang dan op zich neemt. Deze manier is ontzettend leuk en gezellig. Muziek van Acda, Stones, Beatles, Lou Reed enzo schallen door de lucht. Er wordt gepraat en lol gemaakt. Echt leuke momenten. 

Ik was alleen en speelde op mijn gitaar

Alleen mijn aller leukste kampvuur moment liep totaal anders. Dit was eind juli 2017. Ik was alleen thuis, de rest van mijn gezin was al op vakantie en ik zou een week later komen. Werk gaat voor het meisje. Ik zit buiten op een niet te koude avond en steek de buitenhaard aan, pak mijn gitaar en begin een beetje te rommelen, je kan het ook inspelen noemen. Na een tijdje gerommeld te hebben, begin ik met een nummer van Nirvana, my girl, al snel gevolgd door een paar nummers van J.J. Cale.

Kwam het door het aantal?

Die avond lukte alles ook gewoon, wat waarschijnlijk kwam door de “hoeveelheid” publiek. Je waant je in de achtertuin van je rijtjeswoning, alleen op de wereld. Na 10 a 15 minuten stop ik met spelen om wat te drinken en wat gebeurd er tot mijn stomme verbazing. Er volgt van alle kanten applaus, van de buren, die ook van de avond buiten aan het genieten waren. Hoezo alleen op de wereld. Ik waande me alleen op de wereld en daardoor lukte alles beter dan anders. Zo zie je maar, dat je voor applaus “geen publiek” nodig heb. 

Mijn zelfvertrouwen op gitaar is toegenomen

Deze gebeurtenis heb ik, mede te danken, aan gitaarlesvankoen.nl waar ik in mei 2015 mee ben begonnen en alle beschikbare cursussen inmiddels heb doorlopen. Ik ben geen talentvolle speler maar vind het geweldig om te doen. Heb ook al meerdere jamsessies meegemaakt en dat is echt gaaf om te doen. Dus (toekomstige) medecursisten, hou de focus, dan komt het echt goed 😉

En de volgende keer weet ik dat ik niet “alleen” in de achtertuin ben, misschien nodig ik ze zelfs voor een gezellige buurt-bbq uit!

Groet,
Jack

Wat vind je van het verhaal van cursist Jack? Laat het mij hieronder weten.

Comment Section

26 reacties op “Mijn ultieme kampvuur belevenis


Door Alex op 14 september 2017

Schitterend, blijven doen Jack


Door Jack op 14 september 2017

Dankje Alex


Door Metje op 14 september 2017

Mooie ervaring moet dat zijn geweest Jack. Geweldig zo’n onverwacht applaus. Ga zo door. Kan ik hopenlijk ooit nog eens wat van je leren.


Door Jack op 14 september 2017

Heel apart was het zeker.


Door S.Bekkers op 14 september 2017

Tof hoor!!! Erg leuk om te lezen en ja een beetje jaloers ben ik wel 😁


Door Jack op 14 september 2017

Beetje maar? 😜


Door S.Bekkers op 15 september 2017

Beetje..boel 😆


Door Dewi op 14 september 2017

Mooi verhaal papa. Erg leuk im te lezen x


Door Jack op 14 september 2017

Dank je Dewi 😘


Door Jan op 14 september 2017

Mooi verhaal Jack. En je hebt leuke buren 😉


Door Jack op 14 september 2017

Heb zeker leuke buren.


Door Bob op 14 september 2017

Steengoed broertje!!! En dat applaus is je gegund.


Door Jack op 14 september 2017

Dank je broer


Door Yvon Slijkerman op 15 september 2017

Wauw wat gaaf! En ik begrijp het ook helemaal. Ik speel altijd het beste als ik alleen ben.


Door Jack op 15 september 2017

En waar ligt dat aan? Ik weet het niet. 😜


Door marcel op 15 september 2017

Dit verhaal geeft de cursisten van Koen weer nieuwe moed 🙂
Zelf oefen ik soms ook in de tuin, maar… nog geen applaus (maar ook geen voorwerpen).
Mooie blog Jack


Door Jack op 15 september 2017

Komt vanzelf. Hou de focus.


Door Koen Snoek op 16 september 2017

Wow Jack,
Wat heb je al veel leuke reacties mogen ontvangen 🙂
Gr,
Koen


Door Jolanda op 16 september 2017

Daar kan ik alleen nog maar van dromen. Heb er 1 les op zitten nu. 😬


Door jack op 17 september 2017

komt vanzelf


Door Lucas op 16 september 2017

Mooi moment Jack en ik speel gewoon beroerd, óók als ik alleen ben 🙂


Door jack op 17 september 2017

bij mij gaat het ook niet altijd goed hoor.


Door Jos Vincken op 17 september 2017

Wat een geweldige ervaring.


Door jack op 17 september 2017

zeker weten.


Door Marcel klein Gunnewiek op 19 september 2017

Zo zie je maar weer Jack, muziek verbindt


Door Jack op 20 september 2017

Zeker weten

Plaats een reactie


*