The Beatles - All You Need Is Love - gitaarles
02 februari 2015 
0 min. leestijd

The Beatles - All You Need Is Love - gitaarles

All You Need Is Love is “het” liefdeslied aller tijden. Het is in 1967 door John Lennon geschreven. Bekijk snel de bijgaande instructievideo en speel binnenkort ook dit nummer op de gitaar. Veel plezier!

All You Need Is Love instructievideo

Hier vind je de instructievideo van All You Need Is Love van The Beatles. Het einde van het couplet behandel ik in een moeilijke en een makkelijke versie.

Dit is een ideaal lied om je geliefde mee te verrassen. Denk aan dagen als je huwelijksdag, een romantisch geplande dag, valentijnsdag of misschien een balkon scène (voor je toekomstige liefje) :-).

Het aantal gitaarakkoorden is behoorlijk. Dit komt omdat er in dit liedje een aantal varianten op het D-akkoord en D7-akkoord zijn.

P.S. Laat me wel weten hoe jouw optreden ging en hoe je liefje reageerde 🙂

Wil je geen video’s van mij missen?
Klik dan hier om je te abonneren op het Gitaarlesvankoen.nl YouTube kanaal!

All You Need Is Love – The Beatles

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Dirk
Door

Dirk

op 09 Feb 2014

Hi Koen, Ik wil echt al jaren een liefdesliedje voor mijn vrouw op gitaar kunnen spelen (zingen weet ik nog zo net niet.....). Hartstikke leuk dat jij nu met dit extraatje komt. Doorgaan hiermee. Dat stimuleert! Groet, Dirk

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 09 Feb 2014

Hoi Dirk, Leuk om te horen! Ik ben niet te stoppen :-) Laat je weten hoe ze je optreden vond?? gr, Koen

Marcel
Door

Marcel

op 23 Feb 2014

hoi Koen, leuk om dit nummer te leren, maar de toevoegingen vanuit het D akkoord zijn lastig hoor, vooral met de ringvinger naar de A snaar is moeilijk. ik blijf je volgen want ik vindt het helemaal te gek. Ga zo door. mvg Marcel

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 25 Feb 2014

Hoi Marcel, Ik ga zeker zo door :-) De toevoegingen zijn idd wat lastig, maar als je ze beheerst... gr, Koen

nisha
Door

nisha

op 04 Feb 2015

Hoi Koen, Zie ik het goed dat je bij het G akkoord je wijsvinger gebruikt? In je lessen zeg je steeds dat je dat juist niet moet doen. Kan je me uitleggen waarom je hier wel je wijsvinger gebruikt? Groetjes Nisha

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 11 Feb 2015

Hoi Nisha, Dat is je goed opgevallen :-) Het standaard G-akkoord wordt met 3 vingers gevormd en deze met 4 vingers. Dit is een G-akkoord met een kleine toevoeging (3e vakje van de B-snaar). Hierdoor klinkt het akkoord iets voller. Probeer maar eens met en zonder vakje 3 te spelen.... het verschil hoor je zeker. Op 4:07 minuut in de video leg ik het ook uit. Gr, Koen

Ruveyda
Door

Ruveyda

op 17 Feb 2015

moet je iets zingen in het couplet want dat snap ik niet echt en ook in het prie couplet ps ik weet niet hoe je 'prie' moet schrijven dus sorry

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 23 Feb 2015

Hoi Ruveyda, In het couplet en pre couplet zing je idd! Ik begrijp je vraag niet helemaal. Je kunt ook een vraag naar info@gitaarlesvankoen.nl sturen. Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?