Start met jouw gitaardroom en volg de 7 daagse cursus inclusief een uitgebreid gitaarakkoordenboek!
Gitaarles proefcursusGratis Toegang

Page content

Telstar

article content

Telstar

Astronaut Kuipers is weer terug op aarde. Toen ik de landing zag moest ik denken aan een ander evenement lang geleden. Op 23 juli 1962 werd de eerste communicatiesatelliet om de aarde gebracht. De Telstar. Hierdoor was trans-Atlantische communicatie mogelijk. TV- beelden, telefoonverkeer. De wereld werd de moderne tijd in geslingerd. 

De gitaarband The Tornados werd hierdoor geïnspireerd en maakte plaat “Telstar”. Ze probeerden een modern geluid te brengen die aansloot bij de nieuwe wereld van technologische ontwikkelingen. Een mix van aparte geluiden van een keyboard en een knisperend helder gitaar geluid. Een positief en futuristisch nummer. Een nummer dat op dat moment zijn tijd ver vooruit was. En het werkte.

Het werd een onmiddellijk succes. Binnen 1 week stond het op nummer 1 in de Engelse top 40 en verbleef daar 25 weken. Het was een voorbeeld voor de vele gitaarbandjes die in de beginjaren zestig opgericht werden. The Shadows bewerkten het nummer. Zij speelden het met Fender gitaren. Een goed nummer daardoor voor gitaarspelers om dit te oefenen.

Telstar

Comment Section

1 reactie op “Telstar


Door Rebekka Deforce op 24 juli 2012

Fantastisch nummer! Zelfs zoveel jaren later blijft het futuristisch klinken 🙂

Plaats een reactie


*