Gitaartip #2: Waar dienen de puntjes op de gitaar voor???
14 juni 2012 
0 min. leestijd

Gitaartip #2: Waar dienen de puntjes op de gitaar voor???

Puntjes op de i ehhh hals! Waar dienen ze eigenlijk voor? Bekijk snel de video om weer een belangrijke tip over gitaar leren spelen te ontdekken!

Waar dienen de puntjes op de gitaar voor???

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 16 Feb 2015

Op mijn western gitaar zitten de stippen op de hals, en het is erg fijn dat ze er op zitten, want je kunt veel sneller zien waar je dan je vinger of vingers moet plaatsen. Bij mijn Spaanse gitaar zitten ze er niet op, dus als ik dan op de 5de fret noten moet pakken, moet ik dus in gedachten dus eerst de vakjes tellen. Veel te lastig

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 23 Feb 2015

Op goedkopere gitaren zitten vaak geen puntjes. Welke het meest handig zijn om te onthouden is positie 5 (ivm stemmen) en positie 12 (dit is het octaaf). Oftewel... de open lage E-snaar is hetzelfde als vakje 12 op de lage E-snaar. Dan wel 1 octaaf hoger in klank.

Sjaak
Door

Sjaak

op 09 Sep 2022

Op mijn gitaar, een Grant Suzuki GT-85 zitten de puntjes op de 5e, 7e, 10e en 12e fret. Alles af gezocht waarom juist op de 10e fret. Niks gevonden. Geen van mijn andere gitaren heeft een puntje op de 10e fret. Misschien weet u het? bvd Sjaak

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?