Moeite met Barré akkoorden te vormen door kleine vingers - Lezersvraag #8
04 juli 2013 
0 min. leestijd

Moeite met Barré akkoorden te vormen door kleine vingers - Lezersvraag #8

Sophie heeft moeite met het vormen van het F barré akkoord en ze denkt dat dit komt door haar kleine vingers. Ik heb 2 tips voor je, dus kijk snel de bijgaande video.


Herken jij jezelf hier trouwens in?

Wil je geen video’s van mij missen? Klik dan hier om je te abonneren op het Gitaarlesvankoen.nl YouTube kanaal!

Hoe pak ik gitaar akkoorden beter over?

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Claudia anderson-lohn
Door

Claudia anderson-lohn

op 09 Sep 2016

Hallo koen Ik moet van gitaarleraar F akkoord leren, maar dat lukt mij niet, ik wordt zo nerveus van, Weet jij een goeie oplossing, ik heb eerst de FM7 en dan F akkoord, met grepen heb ik geprobeerd, Gr, claudia

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 10 Sep 2016

Hoi Claudia, Het F-akkoord is sowieso lastiger, want het is een barré. Soms kan je door je wijsvinger iets omhoog / omlaag te verplaatsen het krachtpunt van je wijsvinger net op de snaren krijgen die je nodig hebt ;-) Probeer daarnaast vast te stellen welke snaar je wel en niet geluid uit krijgt, dan weet je je focuspunt. Dus 1 voor 1 aanslaan als je het akkoord hebt gevormd. Succes. Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?