Start met jouw gitaardroom en volg de 7 daagse cursus inclusief een uitgebreid gitaarakkoordenboek!
Gitaarles proefcursusGratis Toegang

Page content

Is mijn pink te kort? – Lezersvraag #3

article content

Is mijn pink te kort? – Lezersvraag #3

Marsha heeft een gigantisch probleem met haar pink in combinatie met gitaar leren spelen. Ze wil graag weten of ik een oplossing voor haar heb. Bekijk snel de bijgaande video.


Herken jij jezelf hier trouwens in?

Wil je geen video’s van mij missen? Klik dan hier om je te abonneren op het Gitaarlesvankoen.nl YouTube kanaal!

Is mijn pink te kort?

Comment Section

7 reacties op “Is mijn pink te kort? – Lezersvraag #3


Door Karin op 10 juni 2013

Hoi Koen, ik had hier inderdaad ook last van, zelfs met mijn westerngitaar. Ik ben toen meer op de stand van mijn pols/hand/vingers gaan letten want ik had ze inderdaad wat scheef over de fretten staan. Nu ik de juiste stand heb gevonden heb ik wel meer last van m’n elleboog en schouder van die hand gMekregen. Moet ik hier gewoon aan wennen of heb je hier ook nog een tip voor?


Door Koen Snoek op 11 juni 2013

Beste Karin,
Het is nooit goed als je pijn of last van iets krijgt. Het kan zijn dat je je elleboog nu iets te ver van je af houdt. Kijk eens of dat de juiste oplossing voor je is en houd mij op de hoogte!
gr,
Koen


Door Karin op 10 juni 2013

Hoi Koen, ik had hier inderdaad ook last van, zelfs met mijn westerngitaar. Ik ben toen meer op de stand van mijn pols/hand/vingers gaan letten want ik had ze inderdaad wat scheef over de fretten staan. Nu ik de juiste stand heb gevonden heb ik wel meer last van m’n elleboog en schouder van die hand gMekregen. Moet ik hier gewoon aan wennen of heb je hier ook nog een tip voor?


Door Koen Snoek op 11 juni 2013

Beste Karin,
Het is nooit goed als je pijn of last van iets krijgt. Het kan zijn dat je je elleboog nu iets te ver van je af houdt. Kijk eens of dat de juiste oplossing voor je is en houd mij op de hoogte!
gr,
Koen


Door 2noob2banoob op 4 juli 2013

Ik heb ook een tijdje gehad dat een bepaald akkoord echt niet wou lukken omdat mijn vingers niet ver genoeg kwamen en ik zweerde dat ze niet lang genoeg waren, maar na een maand ofzo oefenen lukte het toch. Volgens mij heeft iedereen dat wel op een gegeven moment en is het heel normaal.
Later kreeg ik van een familielid die ook gitaar speelt als tip een rekoefening voor mijn linker hand, waarbij je met je rechterhand de duim en pink van je linkerhand zo ver mogelijk uit elkaar duwt. Kwam voor mij een beetje laat maar misschien heb je er wat aan.


Plaats een reactie


*