Geen Sinterklaas lied zonder Zwarte Piet!
23 november 2013 
1 min. leestijd

Geen Sinterklaas lied zonder Zwarte Piet!

Zwarte piet is momenteel erg “hot” in Nederland. Zijn populariteit is haast groter aan het worden dan die van Sinterklaas. Iedereen heeft een mening en er wordt zelfs gesproken over het afschaffen van het Sinterklaasfeest. Speciaal voor het Sintfeest heb ik iets bedacht, dus lees snel verder…

Zwarte Piet is niets zonder Sinterklaas

Het Sinterklaasfeest bestaat al jaren. Ieder kind is er mee groot gebracht en elke ouder herkent die “spanning” van toentertijd ook nog wel. Mooie verhalen, op onverklaarbare manier wist Sinterklaas altijd aan de gevraagde verlanglijstjes te voldoen. Zwarte Piet mocht ’s avonds de schoenen vullen bij alle kinderen, wat hij met veel plezier deed.

Stel je eens voor hoe het zou zijn als Zwarte Piet wordt ontslagen…

  1. Sinterklaas krijgt het dan heel druk op zijn ouwe dag
  2. Alle schoorstenen worden overbodig
  3. De schoorsteenvegers raken werkloos
  4. Nooit geen pepernoten meer
  5. Geen cadeautjes meer voor jou (klein)kinderen
  6. Er verdwijnt een traditie
  7. Er zullen geen Sinterklaasliedjes meer worden gezongen

Dat wilt toch niemand???

Muziek brengt mensen bij elkaar

Het is gewoon een feit dat muziek mensen bij elkaar brengt. Denk aan kampvuren en concerten bijvoorbeeld. We zijn allemaal verschillend, maar op dat soort momenten zijn we een!
Speciaal om het Sinterklaasfeest te redden heb ik 12 Sinterklaasliedjes op gitaar uitgewerkt. Dus mocht dit het laatste Sinterklaasfeest worden (waar ik niet vanuit ga), dan kan je die glimlach van je kind nog 1x zien.

Klik hieronder op het plaatje voor de Sinterklaas liedjes

12 Sinterklaasliedjes op gitaar

Mijn eerlijke mening

Ik persoonlijk vind het absurd dat dit überhaupt zo een hot topic is. Zwarte Piet hoort bij Sinterklaas en andersom! Stel dat Sint wordt afgeschaft, dan krijg je daarna waarschijnlijk te horen dat de rendieren van de kerstman “slaven” zijn. Wellicht gaat Zwarte Piet solliciteren bij de Kerstman….
Kortom: Sinterklaas is een feest voor kinderen, al jaren een traditie en aan sommige tradities moet je niet komen!

P.S. wellicht kunnen we als collectief op het Malieveld een Sinterklaas lied spelen :-)

Lijkt jou dit leuk?? Klik dan op vind ik leuk hieronder

[socialbuttons]

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Milan
Door

Milan

op 26 Nov 2014

Koen! Ik deel je mening wat betreft de hot topic, vind het ook belachelijk dat dit onderwerp nu zo aan de orde is. Daarin tegen vind ik dat juist wij Nederlanders als multiculturele samenleving wel 'iets' kunnen veranderen aan zwarte piet! Natuurlijk moet zwarte piet niet afgeschaft worden, maar hij kan wel een verandering doormaken. Uit respect en in het kader 'no to racism' ben ik voor om de pieten te veranderen zodat de mensen die zich benadeeld voelen ook blij zijn! Er zit natuurlijk wel wat in dat er altijd mensen zijn die zich benadeeld voelen, maar om deze topic minder hot te laten zijn is een verandering nodig. Dan kan het feest weer feest zijn zoals het was! Greetz!

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?