Start met jouw gitaardroom en volg de 7 daagse cursus inclusief een uitgebreid gitaarakkoordenboek!
Gitaarles proefcursusGratis Toegang

Page content

Een mooie reisgitaar voor je

article content

Een mooie reisgitaar voor je

Heb jij al een mooie reisgitaar? Als fanatieke gitarist wil je altijd en overal gitaar spelen. Alleen is het niet zo dat je altijd maar je gitaar bij je kunt hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan op vakantie gaan.

Vroeger toen ik met mijn ouders op vakantie ging was het altijd passen en meten om alle koffers en dergelijke in de auto te krijgen. Hoe jong ik ook was…. 1 ding was zeker….. zonder gitaar ging ik niet mee op vakantie! Soms wel eens tot ergernis van mijn ouders.

Nu jaren later ga ik zelfstandig op vakantie en merk ik zelf dat de auto erg snel vol zit. Er is vaak geen ruimte voor mijn o zo geliefde gitaar. Daardoor laat ik hem de laatste jaren thuis, maar mis ik hem weer als er op het vakantieadres een moment voorkomt waar ik hem eigenlijk nodig heb.

Een geschikte reisgitaar

Een tijd geleden ben ik gaan googlen op dit onderwerp. Ik probeerde erachter te komen hoe andere gitaristen dit ervaren en vooral oplossen! Er zijn sowieso verschillende gitaar soorten, maar na wat googlen kwam ik uit bij de Baby Taylor BT1.

Sowieso is Taylor een zeer goed merk voor akoestische gitaren, maar deze reisgitaar kende ik nog niet.
Ik ben hem gaan testen in een muziekwinkel en tot mijn grote verbasing is hij erg verrassend.

Hieronder mijn bevindingen

De Baby Taylor BT1 is dankzij haar formaat allereerst een zeer goede reisgitaar.
Tevens kan het een zeer geschikte kinder gitaar zijn.
De gitaar valt onder de categorie Western gitaren wat ik voor een startende gitarist altijd al aanraad.
Haar formaat is 3/4 oftewel 75% ten opzicht van een normaal formaat Western gitaar.

Het Sitka sparren bovenblad is zeer net afgewerkt.
De Taylor gitaar is ook beschikbaar in massief mahonie, dan heet hij “Taylot Baby M”.
Als je hem aanschaft zit er ook een stevige gigbag bij.

De klank is zeer verrassend voor zo een klein beestje! Er komt een goed gitaar volume uit en met een goede set gitaar snaren erop is hij helemaal te gek!

Tot slot de prijs: deze is per muziekwinkel verschillend, maar tussen de € 300,00 en € 350,00 heb je er een. Mocht je hem in een “grote” muziekwinkel online kunnen aanschaffen dan durf ik haast te zeggen dat je dit in blind vertrouwen kunt doen.

Conclusie:

Ik ben zeer verrast door deze kleine alleskunner met zeer hoogwaardige resultaten.
Voor de prijs hoef je hem in ieder geval niet te laten liggen.

1 ding IS weer zeker….. zonder reisgitaar GA ik NIET meer op VAKANTIE!

Comment Section

6 reacties op “Een mooie reisgitaar voor je


Door Annemieke op 14 juli 2014

Ik speel standaard op een “reisgitaar” van hohner. Geeft ook een erg mooi geluid. is ontstaan omdat de “gewone” western modellen erg groot vind in mijn armen 🙂


Door Koen Snoek op 20 juli 2014

Hoi Annemieke,
Leuk! Welk type van Hohner heb je? @nieuwsgierig
Gr,
Koen


Door Annemieke op 5 augustus 2014

Het modelnummer is HW40P


Door Koen Snoek op 12 augustus 2014

Hoi Annemieke,
Die ziet er mooi uit!
Gr,
Koen


Door Erwin op 12 september 2014

Mmm, ik zal hier ook eens naar gaan kijken. Vooral het idee dat een reisgitaar ook een prima kindergitaar kan zijn lijkt me een mooie combinatie. Niet te groot, geschikt voor de kinderen en zelf kan ik er dan eventueel ook op spelen… Zijn er nog aanraders in een budget prijsklasse? Ik zit voor een kinder gitaar dan eerder te denken aan iets van 80 euro, zo voorzichtig zullen ze er niet mee zijn immers 😉


Door Koen Snoek op 14 september 2014

Hoi Erwin,
Wil je de gitaar voor jezelf of voor (je) kinderen gebruiken?
Indien voor jezelf zou ik nog even doorsparen!

Laat het me weten.
Gr,
Koen

Plaats een reactie


*