Avicii - Wake Me Up - gitaarles
15 maart 2014 
0 min. leestijd

Avicii - Wake Me Up - gitaarles

Wake Me Up is door DJ Avicii tot een dancetrack gemaakt. Er zit een lekkere akoestische melodie in. Bekijk snel de bijgaande instructievideo en speel binnenkort ook dit nummer op jouw gitaar. Veel plezier!

Wake Me Up instructievideo

Hier vind je de instructievideo van Wake Me Up van Avicii. Het bestaat uit slechts 3 akkoorden, waarvan 1 barré akkoord (het Bm-akkoord). Ook zit er een G-akkoord in welke een extra noot waardoor het akkoord voller klinkt. Tot slot is er een normaal open D-akkoord.

Het moeilijke aan dit liedje is de snelheid. Het is een uptempo nummer. Ik adviseer je om het eerst rustig goed te kunnen spelen en dat je daarna pas het tempo opbouwt.
Kortom, stap voor stap 🙂 Voor nu… aan de slag!

Wil je geen video’s van mij missen?
Klik dan hier om je te abonneren op het Gitaarlesvankoen.nl YouTube kanaal!

Wake Me Up – Avicii

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
John Coldewijn
Door

John Coldewijn

op 16 Mar 2014

Heel goed en leuk om te doen. John Coldewijn

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Mar 2014

Hoi John, Dank voor je reactie en veel plezier met het nummer! Gr, Koen

Maud Lecluyse
Door

Maud Lecluyse

op 17 Mar 2014

Heel leuk nummer ! Goed uitgelegd ! Thx Koen !

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Mar 2014

Hoi Maud, Dank je, wellicht had ik toch het onderwijs in moeten gaan :-) Gr, Koen

yentl hollevoet
Door

yentl hollevoet

op 07 Apr 2014

ik ben ZO blij met die nummers in de gitaarles leer ik ook veel bij maar daar is het klassieke die toch meer de bovenhand heeft, toch zeker bedankt en goed uitgelegd! ik verlang al naar de volgende :)

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 08 Apr 2014

Hoi Yentl, Er gaat zeker een volgende komen :-) Wat bedoel je met klassieke nummers? gr, Koen

Jasper
Door

Jasper

op 10 May 2014

Hey Koen Leuk nummer en makkelijk te bespelen met een goede uitleg. Het zou leuk zijn als je ook een keer 'Sex is on fire' van Kings of Leon erop wilt zetten :) Gr, Jasper

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 11 May 2014

Hoi Jasper, Ik zet hem op mijn lijstje :-) Speel je al lang gitaar? gr, Koen

Jasper
Door

Jasper

op 11 May 2014

Hoi Koen Ik speel al 5jaar gitaar, ook al veel optredens gehad in België met onze band. Trouwens n hele leuke site voor gitaristen. Gr, Jasper

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 11 May 2014

Hoi Jasper, Dat klinkt leuk! Veel succes met je band en bedankt voor je compliment. gr, Koen

http://www.wilmerroca.com/classic-car-insurance-year.html
Door

http://www.wilmerroca.com/classic-car-insurance-year.html

op 09 Mar 2017

Thank you so much for this article, it saved me time!

lisette
Door

lisette

op 05 Jun 2017

kan je deze akkoorden ook op de basgitaar uitoefenen?

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 05 Jun 2017

Hoi Lisette, Nee dit zijn gitaarakkoorden. Op de basgitaar gaat dit anders ;-) Gr, Koen

Lieselot
Door

Lieselot

op 09 Jul 2015

Heel goed uitgelegd ???? Kan je ook cimorelli liedjes spelen?

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?