Van droom tot werkelijkheid

Mijn naam is Jarno en ik ben 18 jaar. Vanaf mijn twaalfde levensjaar ben ik begonnen met gitaarspelen, maar dat ging niet vanzelf. 

Ups en downs

Zoals iedere gitarist heb ook ik ups en downs gehad. Vooral toen ik met de beruchte barré akkoorden begon. Mijn grootste drijfveer om door te gaan was dat ik iets deed wat ik leuk vond. Ook vond ik het gaaf dat ik iets deed wat niet iedereen kon. Daarnaast was de gitaar voor mij een manier om mijn emoties te uiten.

Het begin van mijn gitaar avontuur

In mijn kinderjaren had ik altijd al een grote liefde voor muziek en dan met name gitaarmuziek. Op mijn elfde liep ik met mijn ouders over een rommelmarkt en we zagen een mooie tweedehands gitaar. Die was alleen een beetje aan de prijs zeker in kinderogen. Op mijn twaalfde kreeg ik voor mijn verjaardag mijn eerste gitaar van mijn ouders. Ik vroeg geld om gitaarlessen te nemen en begon ik met een privé-leraar. Privélessen waren best duur, dus na een tijdje ben ik gestopt maar het bleef kriebelen. Ik ging op zoek naar leuke eenvoudige gitaarliedjes op YouTube. Ook heb ik nog een half jaartje les gehad van mijn leraar meneer Arie.

Toen ging het snel

Ik zag een video van Koen en hij vertelde alles zo duidelijk dat ik met sprongen vooruit ging. Het ging gek genoeg nog beter dan toen ik privélessen volgde. Mijn motivatie kwam terug en ik besloot de gratis 7 daagse cursus te volgen. Nou ja na het één kwam het ander natuurlijk. Ik starte ook met andere online cursussen van Koen.

Nick en Simon zijn muzikale voorbeelden van mij

De mooie momenten kwamen

Toen ik eenmaal de basis goed had begon het feest pas echt. Ik ging naar het jaarlijkse kampvuurevent van Koen op Texel. Ik was ondertussen al weer een paar jaartjes ouder, namelijk 15 jaar. Ik keek mijn ouders lief aan om mee te gaan naar Texel. Wat een leuke beleving was dat. Ook was er een rommelmarkt waar ik op mijn gitaar optrad en wat centjes bij elkaar speelde. Er was op diezelfde markt een zangeres. Zij was iets jonger dan mij. Wij besloten onze krachten te bundelen en samen op te treden. Dat ging een stuk beter en we kregen meer geld. Jammer genoeg heb ik haar later niet meer gezien.

Op mijn 17e kreeg ik mijn eerste echte familie optreden voor mijn tante met een echte professionele zanger. Ook heb ik op mijn 17e voor het eerst opgetreden in het bejaardenhuis. Inmiddels heb ik dit nu al 2 keer gedaan. Echt mooi om te zien dat je mensen een lach kan bezorgen. Ook op mijn verjaardag pingel ik nog wel is wat weg, maar met met de feestdagen mag mijn gitaar niet ontbreken. Ook heb ik op school meerdere malen met mijn gitaar opgetreden.

Inmiddels is mijn hobby uitgegroeid tot een gitaar imperium

In al die jaren, dat ik gitaar speel, heb ik een hele verzameling gitaren bij elkaar gespaard. Van akoestische western gitaar tot semi-akoestische western gitaar en zelfs een elektrisch gitaar. Ik heb inmiddels al 12 gitaren. Mijn hele slaapkamer staat er mee vol 😉 Ik heb Stagg, Lag en Yamaha gitaren en vind deze erg mooi klinken. Ook vind ik het leuk om mijn kazoo te gebruiken als ik gitaar speel. Check hieronder een video van mij.

Muziek maken schept een band

Ook heb ik geleerd dat muziek maken een band schept. Dankzij mijn gitaar heb ik ook vele mensen ontmoet wat natuurlijk super leuk is. Ik hoop in de toekomst nog veel mensen te verblijden en te ontmoeten. Ook hoop ik andere mensen enthousiast te maken om gitaar te gaan spelen. Want het is niet alleen leuk, maar ook nog eens uitdagend.

Het meest trots ben ik dat het het liedje “Samen voor Altijd” van Marco Borsato kan spelen

Als je maar wilt lukt het je

Mijn doorzettingsvermogen en alle hulp die ik heb gehad hebben mij gebracht waar ik nu ben. Als je iets wilt moet je er gewoon aan durven beginnen. Na veel jaren bloed, zweet en tranen kan ik trots zeggen dat mijn doel “van droom tot werkelijkheid” is gelukt.

Volg je dromen!
Vriendelijke gitaar groetjes Jarno

Spreekt jou het verhaal van Jarno aan? Plaats dan hieronder een reactie!

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.