U2 - One - gitaarles
20 december 2013 
1 min. leestijd

U2 - One - gitaarles

One is een van de grote hits van U2. Het bestaat uit slechts 5 gitaarakkoorden en onder de instructievideo staat een mooie commitment van een dappere man geschreven. Bekijk snel de bijgaande instructievideo en speel binnenkort ook dit nummer op de gitaar. Veel plezier!

One instructievideo

Hier vind je de instructievideo van One van U2. Heel veel plezier ermee en lees daaronder het spannende verhaal van radio-dj Jasper de Vries.

Het begon met een lang gekoesterde wens

Jasper de Vries is een bekende Nederlandse radio-dj en maakte eind augustus de overstap van Q-music naar Radio2. Om direct een goede band met zijn nieuwe luisteraars op te bouwen besloot hij een commitment met hen te maken.

Jasper de Vries kreeg gitaarles van Koen Snoek Hij leerde het nummer One van U2Een lang gekoesterde wens was gitaar leren spelen. Combineer dat met je nieuwe luisteraars en hij kreeg het volgende:

Op zaterdag 21 december 2013 zal ik het nummer One van U2 live in de uitzending van Music Matters om 08:30 uur op gitaar spelen.

Status

Skills: Nul
Commitment: Ja
Uitdagend: Enorm
Stress: Ja
Kans van slagen: Aanwezig

Agendatip

Zaterdag 21 december – 08:30 ’s ochtends -> via deze online stream

U2 – One hulp nodig?

Toen ik van Jaspers plan hoorde had ik 2 gedachten:

  • Deze man heeft lef!
  • Dit red hij nooit zonder hulp

Ik heb mijn hulp aangeboden en deze greep hij met beide handen aan.
We zijn direct aan de slag gegaan en mijn hulp bleek harder nodig te zijn dan hij wellicht dacht.
Beluister hieronder een chat tussen ons tijdens zijn live uitzending (hij kreeg inmiddels al een aantal weken gitaarles van mij).

[jwplayer player=”3″ mediaid=”8153″]

Wil je geen video’s van mij missen?
Klik dan hier om je te abonneren op het Gitaarlesvankoen.nl YouTube kanaal!

One – U2

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Eric Bogaards
Door

Eric Bogaards

op 20 Dec 2013

Ben gelijk aan de slag gegaan en het is een leuk en makkelijk te spelen nummer (alleen dat overpakken naar de F blijft lastig....) :)

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 24 Dec 2013

Hoi Eric, Leuk te horen.. Het F-akkoord... is nog FF FFe oefenen :-) Gaat je zeker lukken! gr, Koen

Eric Bogaards
Door

Eric Bogaards

op 20 Dec 2013

Koen, nog even een vraag over het slagje: Jij zegt neer-neer---op-neer-op-neer---op-neer-op, terwijl Jan de Witte tijdens de Music Matters uitzendingen het volgende zegt: neer-neer---op-neer-op-neer---neer. Er is dus een verschil in jullie idee over het laatste deel van het slagje. Als ik het zelf speel lijkt het slagje van Jan wat natuurlijker..... ????? Wat is je advies?

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 24 Dec 2013

Hoi Eric, Beide slagjes zijn goed. Ze zijn in de maat en komen uit.Mijn slagje houdt de "swing" er meer in. Jan eindigt hem iets sneller, waardoor je wat tijd hebt om over te pakken naar het volgende akkoord.Beide kan, kies wat je fijn vind.Gr, Koen

willem
Door

willem

op 17 Feb 2014

ik vind het echt een mooi nummer om spelen, ik kon hiervoor geen gitaar spelen. ik kijk naar jou video en het lukt me ook nog bijna.Helemaal super koen!!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 19 Feb 2014

Hoi Willem, Helemaal leuk om te horen!Je mag altijd een video insturen met je kunsten op gitaar :-) Gr, Koen

Truus Cohnen
Door

Truus Cohnen

op 19 Jun 2014

Hoi Koen,Superliedje ga ik zeker leren, bedankt voor de leuke video en heb een vraag: hoor bij meerdere liedjes verschillendeaanslagen per noot. Wanneer weet je dat je 2 of meerdere aanslagen per noot gaat spelen ??gr Truus C

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 23 Jun 2014

Hoi Truus, Elk liedje heeft vaak een verschillend slagje. Het is lastig uit te leggen wanneer je weet welk slagje moet spelen.Dit is gebaseerd op de kwartsmaat (4 tellen of 3 tellen in 1 maat) en daarnaast of er gebruik wordt gemaakt van 4e, 8e (dubbele) of 16e noten.Het slagje kan ook nog eens gecombineerd worden. Als je wat basisslagjes kent, dan zul je merken dat je die in andere liedjes kunt toepassen, hiervoor moet je alleen de kwartsmaat weten.Uiteraard speelt je gehoor in deze ook een belangrijke rol. Ik hoop dat het zo iets duidelijker voor je is geworden. Gr, Koen

Milan
Door

Milan

op 20 Oct 2014

Wat een leuk nummer! Het is best makkelijk te spelen. Ik heb vorige week het F-akkoord op mijn bordje gekregen en dat is een erg lastige greep. Dit is een leuke song waarbij ik dat F-akkoord kan toepassen en zo het akkoord kan oefenen! Zo leer je op een leuke manier het akkoord zuiver te spelen!Groetjes!

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 21 Oct 2014

Hoi Milan, Het is zeker een leuk nummer van een te gekke band. Voor iedereen zijn de barré akkoorden lastig. Dit is een kwestie van doorzetten.Ik weet zeker dat het je gaat lukken. Gr, Koen

cheap homeowners insurance illinois
Door

cheap homeowners insurance illinois

op 09 Mar 2017

Hey, good to find someone who agrees with me. GMTA.

Michel
Door

Michel

op 28 Nov 2017

Laat ik nou net de puntjes op de i willen zetten met het F-accoord, kom ik dit nummer tegen. Perfect!

Hayley Spiessens
Door

Hayley Spiessens

op 18 Jul 2018

Hey koen ik mag het liedje spelen op iemands verassing verjaardag feestje maar ik kan het al redelijk maar zou er ergens een tekst zijn met de akkoorden er op staan Met vriendelijke groeten Hayley

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 03 Aug 2018

Hoi Hayley, Wat leuk dat je dit liedje op iemands verjaardag mag spelen! Heel veel succes ;-)Ik heb je daarnet een mailtje gestuurd. Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?