The Scene - Iedereen is van de Wereld - gitaarles
13 juli 2015 
1 min. leestijd

The Scene - Iedereen is van de Wereld - gitaarles

Iedereen is van de Wereld, van The Scene was al een hit en zal zeker na het overlijden van The Lau een hit blijven! Deze hoort echt in je repertoire thuis! Ik heb een makkelijke versie van het couplet gemaakt en uiteraard het originele riffje. Daarnaast heb ik onder de video de tablatuur van het riffje geplaatst en 2 meespeelbestanden in mp3 formaat welke je kunt downloaden. Bekijk snel de bijgaande instructievideo en speel binnenkort ook dit nummer op jouw gitaar. Veel plezier!

Iedereen is van de Wereld instructievideo

Hier vind je de instructievideo van Iedereen is van de Wereld van The Scene. Het bestaat uit verschillende powerakkoorden en een aantal grepen welke bij de brug worden gebruikt. Het originele tempo van het nummer is 114 bpm. Indien je de notatie niet snapt dan verwijs ik je naar mijn tablatuur blogbericht.

GitaarakkoordenEADGBE
A blues (couplet)X022XX
A (refrein)XX79(10)X
B power (couplet)X244XX
B power (refrein)799XXX
E blues (couplet)022XXX
E variant 1 (couplet)X799XX
E variant 2 (couplet)X777XX
E (refrein)XX799X
Greep 1 (brug)7X9XXX
Greep 2 (brug)7X7XXX
Greep 3 (brug)7X6XXX
Greep 4 (brug)79XXXX

Let op: X=gedempt

Laten we van start gaan!

The Scene - Iedereen is van de Wereld - de riff

Wil je geen video’s van mij missen?
Klik dan hier om je te abonneren op het Gitaarlesvankoen.nl YouTube kanaal!

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Iedereen is van de Wereld – The Scene

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Jan
Door

Jan

op 15 Jul 2015

Mooie uitwerking van een mooi lied Koen, heel zorgvuldig gedaan op een manier dat het te spelen is door iedereen. Ook mooi dat je het rifje in audio hebt toegevoegd, want het ritme is best lastig als je alleen naar de tablatuur kijkt. Hierdoor heb je net die referentie om het wel goed te doen.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Jul 2015

Hoi Jan, Dank je wel! Ik wil ook dat iedereen het gaat spelen, want het is een topnummer :D Gr, Koen

peter
Door

peter

op 18 Jul 2015

Mooi nummer en een goede oefening. Best lastig, maar zoals steeds, de aanhouder wint. ;-)

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Jul 2015

Hoi Peter, Het is idd ook best lastig, maar je kunt alvast de makkelijke manier aanleren en met de originele riff aan de slag gaan.Die dag dat je de riff echt beheerst komt dan vanzelf :D Gr, Koen

François
Door

François

op 18 Jul 2015

Mooi Koen! Die ga ik morgen instuderen. Ik speelde 'm altijd al op de bas maar nu ga ik 'm ook op gitaar doen. Thanks! Hoe meer mensen dit gaan spelen, hoe langer Thé gewoon in ons midden blijft.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Jul 2015

Hoi François, Mooie woorden! We houden The en zijn band er gewoon bij! The is in gedachten nog lang niet van deze wereld ;-)Gr, Koen

luc
Door

luc

op 18 Jul 2015

Hallo Koen, Dit is puur nostalgie voor mij van een heel mooi lied en een onvergetelijke zanger hier ga ik extra mijn best voor doen om dit te leren alvast bedankt voor dit mooi werk grtjs luc

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 19 Jul 2015

Hoi Luc, Mooie woorden! Ga er lekker mee aan de slag en mocht je vragen hebben, dan weet je me te vinden :-)Gr, Koen

Carla
Door

Carla

op 18 Jul 2015

Cool. Ik hoop dat het mij ook gaat lukken. Gaaf nummer en inderdaad nostalgische. Ga zo Door.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 19 Jul 2015

Hoi Carla, Ik ga zeker zo door enne.... over 50 jaar klinkt dit nummer nog steeds uit vele speakers. Gr, Koen

Elskie
Door

Elskie

op 19 Jul 2015

Leuk nummer Koen, jammer dat je hem niet helemaal speelt. Ik zie dat er in de tablatuur nog steeds banEnen staat. Verder blijf ik het jammer vinden dat ik het heb laten liggen bij barre_ akkoorden.

guy
Door

guy

op 01 Aug 2015

goed uitgelegd maar ik had het je graag eens volledig willen horen spelen met alle instrumenten want ik weet niet waar wat waar komt zonder maten.

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?