STERKER, mijn woord voor 2013
01 januari 2013 
1 min. leestijd

STERKER, mijn woord voor 2013

Happy New year! Ik hoop dat al jou dromen dit jaar mogen uitkomen en dat er voornamelijk veel gezondheid is.

Zoals elk jaar kies ik per 1 januari een woord wat hopelijk betrekking zal hebben op dat jaar.

Dit is nu de 3e keer dat ik het doe. In 2011 was mijn woord “focus” en in 2012 “overwinnen“. 

2012 was een bewogen jaar

Het jaar 2012 gaat bij mij de boeken in als een bewogen jaar. Ik heb onverwachts enige vervelende gezondheidsproblemen gehad, waardoor mijn website stil kwam te liggen, waaronder de blogberichten op mijn website.

Overwinnen (het woord van 2012) past achteraf heel goed bij dit jaar. Ik heb sommige dingen echt moeten overwinnen en ik ben er ook achter gekomen wat ik wel en niet wil in mijn leven.

Een mooie spreuk die ik heb geleerd en welke toepasbaar is op heel veel aspecten binnen ieders leven:

“Angst voor het onbekende? Je kunt niet bang zijn voor iets wat je niet kent. Ontdek dat je juist bang bent om het bekende los te laten!”

Ik wil ook benadrukken dat er heel veel positieve dingen in 2012 waren.
Ik heb bijvoorbeeld eindelijk alle seizoenen van Prison Break gezien, jaja ik weet hoe het afloopt 🙂

Doelen 2012 behaald?

 • Website gegroeid? (JA)
 • Cursus 1 af? (JA)
 • Betere gitarist geworden? (JA)
 • Song uitgewerkt? (NEE)
 • Sporten? (BEETJE)
 • Projecten binnen site? (NOOIT AF)

STERKER is mijn woord voor 2013!

Ik heb in 2012 heel veel over mezelf geleerd en dat is erg goed. Meer gelezen dan ooit, meer gedacht  wat ik wil in mijn leven en of alles wel kan en reëel is….
Kort gezegd: waar een wil is, is een weg!

Je kunt altijd je leven leiden op de manier hoe jij wilt, je zult daar alleen wel hard voor moeten werken en vooral voor durven te kiezen (zie eerdere spreuk).

Waarom sterker? Na mijn gezondsheidsproblemen ben ik erachter gekomen dat je labiel niet alles aan kan. Inmiddels ben ik voldoende aangesterkt en weet ik wat ik wil. Kom maar op 2013!

Doelen 2013?

 • Zorgen dat mijn gezondheid goed blijft
 • Genieten van mijn gezin, familie, vrienden en naasten
 • Deze site naar het volgende niveau trekken
 • Meer beginnende gitaristen helpen
 • Zelf meer gitaar spelen
 • Song uitwerken (zie doel 2012)
 • Sporten (zie doel 2012)
 • Nieuwe cursus maken

Ik hoop dat je dit een leuke blog vind. Hij beschrijft in ongeveer 400 woorden hoe mijn afgelopen jaar was! Ook ben ik benieuwd naar jouw doelen of jouw belevingen. Een reactie zou ik super waarderen!

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
John Kruidhof
Door

John Kruidhof

op 01 Jan 2013

Hoi Koen, Allereerst de beste wensen voor 2013! Ik had je blog nog niet gemist want ik ben amper een week geleden gestart. :-) Mooi om te lezen dat je het afgelopen jaar iets naars hebt overwonnen en dat je daar nu al sterker uit gekomen bent. Ik vind jouw spreuk over loslaten ook heel mooi en heel herkenbaar. Ik heb iets soortgelijks ervaren het afgelopen jaar en ben ook bezig er sterker uit te komen. Het gaat allemaal gebeuren in dit nieuwe jaar. Dat voel ik gewoon! Heel veel succes met je doelen! Groeten, John

Koen
Door

Koen

op 01 Jan 2013

Hoi John, Dank voor je reactie en jij ook sterkte en veel moois voor 2013! Gr, Koen

Ruud
Door

Ruud

op 01 Jan 2013

Hoi Koen, Ben ook net als John net begonnen en ken dus ook je blog niet. Ook voor mij was het een rot jaar ...heb in augustus een herseninfarct gehad en kon niet meer praten...toch ben ik weer gaan sporten en eigenlijk is bewegen en je hersens gebruiken het enige dat helpt om er weer bovenop te komen...daarom probeer ik ook je lessen te volgen...het enige dat telt is Hier en Nu. Een methode die mij erg inspireert is MINDFULNESS vooral de downloads van Edel Maex...Leven in de maalstroom helpen mij enorm..msch een leuke tip,laat me maar weten Groeten Ruud.

http://www.ucaquatics.com/auto-insurance-bay-city-tx.html
Door

http://www.ucaquatics.com/auto-insurance-bay-city-tx.html

op 09 Mar 2017

An intelligent point of view, well expressed! Thanks!

johan
Door

johan

op 02 Jan 2013

Ha die Koen, natuurlijk voor een ieder de beste wensen. Persoonlijk vindt ik het een gedoe dat geneuzel van voornemens rondom de jaarwisseling, afvallen, stoppen met roken etc. Wat ik wel ga proberen is om mijn gitaarspel te verbreden zit al jaar en dag op de zelfde acoordjes te pielen (ben gewoon een Pietje ongeduld). Heb een muur vol hangen met verschillende gitaren, krijg ik visite en zeg ik meestal dat ik zeer beperkt kan spelen, hoor ik de mensen denken ja, ja, natuurlijk joh. Al die gitaren creeren gewoon een verwachtingspatroon ik mot aan de bak Koen met mijn inzet en jou hulp moet dat lukken in 2013. Muzikale Groeten.

Esther Visser
Door

Esther Visser

op 02 Jan 2013

Beste Koen, Allereerst de beste wensen voor in het nieuwe jaar en veel sterkte. Ook ik heb een nogal vervelend jaar achter me gelaten , maar net wat je zegt, waar een wil is is een weg, ik heb gelukkig ook een sterkt karakter waardoor ik er weer aardig bovenop aan het komen ben. De gitaarlessen geven mij veel rust en ontspanning en is dan ook heel erg leuk om te doen. Toen ik eraan begon had ik totaal geen enkele muziekervaring, dus in het begin was het best moeilijk en soms nog steeds, maar ik ben hier een harde doorzetter in want ik wil dit wel zo graag leren, er gaan dan ook dagelijks in totaal wel twee uren in zitten. Verder de complimenten voor de opzet van de cursus maar ook een pluimpje voor je website, kop op en hopelijk een gezonder jaar voor je. Groetjes van Esther,

Rianne
Door

Rianne

op 02 Jan 2013

Hoi Koen, Mooi stukje wat je hebt geschreven. Ik moest gelijk denken aan een mooie songtekst van Pete Murray uit Opportunity; Don't be scared of what you cannot see, your only fear is possibility (hele nummer is trouwens mooi). Uitdagingen zijn er om aan te gaan, en het is maar net wat je er mee doet en van maakt. Dus ik wens jou (en iedereen hier) een gelukkig, gezond en inspirerend nieuwjaar toe! Laat die vervolg cursus maar komen! (al mag ik nog wel een beetje op de barre akkoorden oefenen -_-) groetjes Rianne

Ate
Door

Ate

op 02 Jan 2013

Dag Koen. Meer over je zelf te weten komen, weten wie je bent en waarom. Je bent er al vroeg mee bezig. Ik moet eerlijk zeggen dat ik pas na mijn 50e me met deze vragen ging bezig houden. Toen kwam ik er ook achter dat ik eindelijk eens wilde leren gitaar te spelen. Dat bracht me op jouw pad. Ze gaat het leven. Aan goede voornemens heb je niet veel , je moet goede beslissingen nemen. Beslissingen waar je zelf achter staat zijn altijd goed. Dan wordt je sterker, hoe je lichaam of ego ook protesteert. Ga voor je doelen en hou van het leven. Probeer sterker te worden dan je ego. Ik ga nog veel van je leren. It's a good year for the roses. ( misschien wil je ons dat eens leren. Groeten Ate

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?