Snow Patrol - Chasing Cars - gitaarles
07 juni 2012 
0 min. leestijd

Snow Patrol - Chasing Cars - gitaarles

Chasing Cars is een zeer bekend nummer van Snow Patrol. Het is klein en rustig en staat centraal rond de constante gitaarriff die je hier leert spelen. Wil jij een leuk nummer kunnen spelen en direct aan je timing werken? Dan is dit een toppertje die je binnenkort zult beheersen!

Chasing Cars instructievideo

Hier vind je de instructievideo van Chasing Cars van Snow Patrol. Het is een leuk nummer wat grotendeels uit een riff bestaat en aan het einde tref je nog 3 gitaarakkoorden. Indien je de notatie niet snapt dan verwijs ik je naar mijn tablatuur blogbericht.

Gitaarakkoorden EADGBE
A x02220
D xx0232
E 022100

Let op: X=gedempt

Laten we van start gaan!

Wil je geen video’s van mij missen?
Klik dan hier om je te abonneren op het Gitaarlesvankoen.nl YouTube kanaal!

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Snow Patrol – Chasing Cars

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Albert Jourdan
Door

Albert Jourdan

op 08 Jun 2012

Leuk nummertje om te oefenen. Goed uitgelegd en gefilmd ook.

2noob2banoob
Door

2noob2banoob

op 09 Jun 2012

Verbazingwekkend hoe eenvoudig dit nummer te spelen is, zeker omdat het (volgens mij) toch wel in de hitlijsten staat of heeft gestaan.

2noob2banoob
Door

2noob2banoob

op 09 Jun 2012

Ik heb nog twee vragen: Waarom is het beter om de noten naar binnen ("om de snaren heen") te spelen dan naar buiten? Ik zag dat je de G9 fret met de ringvinger bedwingt en de D7 en D6 beide met de wijsvinger. Is het niet makkelijker de G9 met de pink te doen, de D7 met de middelvinger en de D6 met de wijsvinger?

Koen
Door

Koen

op 24 Jun 2012

Beste Noob, Als je gitaar speelt dan is de 1e aanslag vaak van boven naar beneden. De 1e snaar die je in dit geval aanslaat ligt boven de snaar die daarna komt dus.. van boven naar beneden.. en zo merk je dus dat je op een natuurlijke manier de snaren juist aanslaat. Is dat duidelijk zo? Gr, Koen

Michel
Door

Michel

op 20 Aug 2012

Zelfs de buren vonden het leuk en herkende het :) Heb je er zo nog meer? Groetjes Michel

Koen
Door

Koen

op 21 Aug 2012

Hoi Michel, Dank voor je leuke reactie! Er zullen vast nog wel meer liedjes komen! Wanneer weet ik niet.. Stay tuned! gr, Koen

Tess
Door

Tess

op 18 Sep 2012

Goedenavond! Van het weekend super enthousiast aan de lessen begonnen en sinds gisteren Chasing Cars aan het oefenen. Ik merk alleen dat ik ontzettend kleine handen heb en daarmee eigelijk niet mijn g-snaar goed strak aangespannen kan houden op het moment dat ik bij het tweede gedeelte van de rif kom. Tips? Gr. Tess

de rockere nadine
Door

de rockere nadine

op 15 Apr 2013

duidelijk gefilmd goed uitgelegd doch moet je al door fase 2 zijn om dit correkt te beheersen qwa goede vingerzetting en ritme vind ik dank je wel leuk nummer jaaaaaaaaaaa ook in belgie zijn er op leeftijd beginnende dames die gitaar leren spelen!!!!!!! bedankt

de rockere nadine
Door

de rockere nadine

op 15 Apr 2013

puik werk van je koen op deze mensen je kennis te willen overbrengen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 17 Feb 2015

Heel mooi nummer. Dit nummer lijkt heel simpel, maar ik vindt het best lastig om de aanslag in hetzelfde tempo te doen. Ik probeer de open D, op de A snaar en de 5de fret te spelen. Hele goeie oefening om de vingers te spreiden

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 23 Feb 2015

Hoi Antje, Het is zeker een mooi nummer en ik probeer elk nummer doordacht te kiezen. Oftewel... dat er voldoende leerstof / techniek inzit. Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?